gusia300
Użytkownik-
Zawartość
118 -
Ostatnio
Reputacja
0 NeutralO gusia300
-
Ranga
Ekspert
-
Znalazłam strone o wykupie akcji może Ci sie przyda i znajdziesz tam odpowiedz na swoje pytanie http://arcelormittal.cmdok.dt.pl/default.aspx?docId=1926 Powodzenia
-
Według mnie nazwa powinna byc prosta i najlepiej żeby nazwa twojego miasta w nim występowała. Proste i krótkie nazwy szybciej zostają zapamiętane :P Moje propozycje to twoje miasto.pl
-
Ja znam jedną ale to hurtownia z kosmetykami a nie bielizną. Zamawiając przez internet będzie Ci wygodniej z realizacją zamówienia jak i transportem. Najlepiej spróbuj poszukac w internecie pewnie znajdziesz tam hurtownie, która spełni twoje oczekiwania.
-
Rynek walutowy umożliwia wymianę waluty krajowej na waluty zagraniczne zgodnie z relacją określoną przez kurs walutowy odgrywający rolę ceny na tym rynku. Zmienność natomiast kursu walutowego w znacznym stopniu może wpływać na zaufanie inwestorów do waluty danego kraju, kiedy tak się dzieje możemy mówić o kryzysie walutowym.
-
Witam Ostatnio usłyszałam że będzie dodatkowy urlop dla ojców. Jak to będzie wyglądać, czy to będzie płatny urlop i każdy ojciec będzie go mógł wziążć? Może coś więcej o tym słyszeliście i możecie napisać gdyż ten temat mnie interesuje. Pozdrawiam
-
Może przez internet twoja mama zasięgnie porady? Teraz jest bardzo dużo stron internetowych na których można się poradzić nawet za darmo co jest bardzo korzystne dla nas użytkowników. A jak chce żeby ją reprezentowac to niestety musi już indywidualnie porozmawiać z osobą i się dogadać co do ceny.
-
No fakt sytuacja nie zbyt przyjemna, a jak wyglądała procedura reklamacji? robili jakieś problemy i najważniejsze zapłacili Tobie jakieś odszkodowanie za straty?
-
Mam takie pytanie jak to wygląda gdy Urząd Pracy wysyła nas na odbycie stażu zawodowego. Czy staż odbywany na podstawie skierowania z urzędu pracy wlicza się do ogólnego stażu pracy i czy ma wpływ na wymiar urlopu wypoczynkowego?
-
Osoba przebywająca na urlopie wychowawczym podlega z tego tytułu ubezpieczeniom emerytalnemu, rentowym i zdrowotnemu, jeżeli nie ma innych tytułów do ubezpieczeń, np. etatu, zlecenia czy własnej działalności gospodarczej Gdy w trakcie urlopu wychowawczego mama wykonuje zlecenie, jest objęta obowiązkowymi ubezpieczeniami emerytalnym i rentowym z racji kontraktu cywilnego.
-
W Polsce mamy jeden urząd odpowiedzialny za przyznanie i ochronę patentową. Urząd Patentowy Rzeczypospolitej Polskiej 00-950 Warszawa, Al. Niepodległości 188 / 192 Jako jedyna instytucja przyznaje zastrzeżenia na terenie Polski. Rozpatruje wszystkie wnioski w kilku kategoriach : - Wynalazki i wzory użytkowe, - Wzory przemysłowe, - Znaki towarowe (nazwa i logo, , - Oznaczenia geograficzne
-
Wielokrotne, następujące po sobie zawieranie umów o pracę na czas określony przez pracodawców miało charakter masowy co odbierane było przez pracowników, związki zawodowe jako patologia. W związku z tym ustawodawca ustawą z dnia 2 lutego 1996 r. (art. 1 pkt. 28) nowelizującą Kodeks pracy (Dz.U. Nr 24, poz. 110) wprowadził art. 25(1) k.p. ograniczający ilość zawieranych umów o pracę na czas określony z danym pracownikiem. W artykule tym zawarto sformułowanie, iż "zawarcie kolejnej umowy o pracę na czas określony jest równoznaczne w skutkach prawnych z zawarciem umowy o pracę na czas nieokreślony, jeżeli poprzednio strony dwukrotnie zawarły umowę o pracę na czas określony na następujące po sobie okresy, o ile przerwa między rozwiązaniem poprzedniej a nawiązaniem kolejnej umowy o pracę nie przekroczyła 1 miesiąca". zrodło www.poradaprawna.pl
-
Ludzie często nie podejmują pracy, obawiając się nie tylko utraty świadczenia, ale samych rozliczeń z ZUS. Obecnie ZUS zmniejsza emerytury i renty, jeśli kwota dodatkowego przychodu przekroczy 70 proc. przeciętnego wynagrodzenia (od 1 września 2066,00 zł). Jeśli przekroczy 130 proc. średniej płacy (3836,80 zł), ZUS w ogóle zawiesza wypłatę emerytury.
-
Myśle że zle nie będzie teraz coraz więcej osób kupuje poprzez internet gdyż tak jest wygodniej i większy wybór jest niż w tradycyjnym sklepie. Jeśli chodzi o bielizne to może warto postawić na droższą i markową. Tanią bielizne można kupic wszędzie na rynku, a z markową to nie jest tak łatwo.
-
Witam Fajny pomysł na biznes jeśli masz przyjemne okolice to na pewno interes z wynajmem domków Ci się opłaci. Jeśli chodzi o działke to pewnie powinna być rekreacyjna. Poszukaj w necie agro biznes jest teraz w modzie i znajdziesz tam sporo informacji na ten temat.
-
Witam Orientuje się ktoś może jak wygląda import towaru z terenu niemiec? Chcę otworzyć działalność i sprowadzać towar z hurtowni niemieckiej ale nie wiem jak wygląda opłata za taki towar. Czy trzeba uiszczać cło? Czekam na różne wskazówki.