kasai
Użytkownik-
Zawartość
36 -
Ostatnio
Reputacja
0 NeutralO kasai
-
Ranga
Średniozaawansowany
Contact Methods
-
Website URL
Array
-
Pomysł fajny, wszystko zależy od pracowników. Może warto zapytać ich o zdanie. To w końcu oni będą z tego pokoju korzystać. Jeśli chodzi o sprzęt to wszystko też zależy od powierzchni jaką masz przeznaczoną na zagospodarowanie. My mamy na pewno telewizor, konsolę i drabinkę gimnastyczną z drążkiem. BenchK nam nawet przemalował drabinkę z czarnej — standardowej na białą. Ale kupiliśmy ją w porozumieniu z pracownikami.
-
Subskrypcja linii finansowania w Finiacie jest na 6 miesięcy. Po tym czasie musisz na nowo złożyć dokumenty do analizy. Czas spłaty kwoty wypłaconej to 6 miesięcy. Tu nie potrzeba żadnego doradcy, bo z tego, co się dowiedziałem to zasady pożyczki są proste.
-
Na stronie Finiaty jest kalkulator, pokazuje Ci, jaką kwotę limitu masz i jaka będzie rata. Na innych forach piszą, że maksymalnie 2,9%, o którym wspominasz to kwota od wypłaconego limitu. Finiata udziela Ci limitu na 6 miesięcy i masz dodatkowo opłatę subskrypcyjną w kwocie 0,33% od przyznanego limitu.
-
No a Finiata? Podobno, można już w niecałe 10 minut dostać decyzje o odnawialnej linii finansowania. Tylko nie wiem, jakie są warunki i jakie dokumenty trzeba przedstawić. Ktoś może wie?
-
Poszukuję pomysłów na aranżacje biura. Może możecie jakieś podsunąć? Na pewno chciałabym skorzystać z Kreatywnej zieleni i wykonać zieloną ścianę z mchu. Strasznie takie coś mi się podoba, a mam wolną ścianę więc na pewno będzie ona tak zagospodarowana. Taki zielony mech nie wymaga żadnej pielęgnacji, wiec nie będę musiała się martwić jak o kwiaty w doniczkach. Ale jakie meble? Może coś podpowiecie?
-
Ja w tej firmie nie pracowałem. Ale ciagniki na trasach widać. Może na etransport.eu zapytaj tam raczej jakieś opinie o Linku są.
-
No nie można. Ale takie ryzyko. Zawsze też można skorzystać z pomocy jakiegoś analityka biznesowego czy coś. Tez a pro po kredytu to taki Rankomat Finase czy inna porównywarka daje nam tylko podstawowe informacje. A to bank po zbadaniu zdolności daje nam ofertę i po jej otrzymaniu lepiej się zastanowić.
-
6/2 to system chyba najgorszy, albo najlepszy. Z jednej strony jesteś w trasie 6 tygodni a dwa w domu więc jak komuś zależy na pieniądzach to tu zarobi najwięcej. Ale mieszkasz wtedy w kabinie. Kiedyś tak pracowałem jak budowaliśmy dom. Z czasem okazało się, ze nie zauważyłem jak mi dzieciaki rosną i zmieniłam na 2/1, wynagrodzenie mniejsze, ale krócej nie ma cię w domu. Zarobki z tego co wiem to w większych firmach jak i np. w Link Transport masz podstawę i dietę (umowa o prace). Jak już jednak chcesz iść za kółko to do większych firm małe to "dziady"
-
No na Cinkciarzu z tego co widzę jest broker demo. Można więc spróbować. Ale prawda jest taka, że on nie zainwestuje za Ciebie. Może w pierwszej kolejności warto poszukać informacji i zdobyć wiedzę, bo bez tego podobno dużo osób traci pieniądze a nie zarabia.
-
Ja ostatnio widziałem, że Cinkciarz ma w swojej ofercie brokera Forex z ochroną stanu ujemnego konta i możliwością konta DEMO. Ktoś może już z tego korzysta?
-
A czy ktoś korzysta może z integracji płatności walutowych od Cinkciarza? Ostatnio wyświetliła mi się reklama CinkciarzPay i zastanawiam się nad zintegrowaniu dodatkowo takiego systemu. Ciekawy jestem jednak opinii.
-
A jaki system szybkich płatności możecie polecić do sklepu internetowego?
-
Teoretycznie nie, ale jeśli nie mamy środków własnych to nie ma innego wyjścia. Oczywiście są jeszcze jakieś dotacje. Ale otrzymanie ich wcale nie jest łatwe. Jeśli pomyślimy i zapożyczymy się rozsądnie i dobrze przeanalizujemy biznes plan to nie ma co się bać. Gorzej jak gdzieś popełnimy błąd i biznes się nie uda a zostaniemy z kredytem.
-
To zależy od systemu i trasy. Jeśli jeździsz na międzynarodówkę to masz lepsze pieniądze, ale również częściej nie ma Cię w domu. Systemy są różne, zazwyczaj umowy masz z podstawą i dietą za trasę. Co firma to inne stawki, ale najkorzystniej raczej u tych większych przewoźników szukać pracy.
-
No ale na Cinkciarzu jest na prawdę dużo poradników i wartościowej wiedzy. Nie każdy musi mieć pojęcie od razu. Przecież każdy kiedyś zaczyna i każdy się uczy. Na walucie da radę zarobić, ale trzeba wiedzieć jak tak samo jak w każdej innej branży. Ja poleca poczytanie poradników, książek, blogów tematycznych i spróbowanie. A nie od razu zniechęcacie. Kto nie próbuje ten nie ma a nikt z wiedzą się nie rodzi, wiedzę się zdobywa i to w każdym biznesie.