Zrzucenie niechcianych kilogramów bywa naprawdę trudne, wiem coś o tym. Hipnozie nie ufam w ogóle, nie podoba mi się wizja, że ktoś mi będzie grzebał w podświadomości i coś przestawiał... Dlatego jestem zwolenniczką zdrowej diety i aktywności fizycznej, bo to jest po prostu rozsądne i logiczne. Czyli zdrowe :) Gorzej jednak, gdy cierpi się na jakieś dolegliwości, które utrudniają odchudzanie. Często są to niepozorne dolegliwości, ja na przykład miałam problemy z wątrobą i dostałam na nie Hepaslimin https://www.apteka-melissa.pl/produkt/hepaslimin-30-tabl,6103.html . Początkowo nie odczułam żadnej zmiany, ale z czasem zauważyłam, że waga pokazuje coraz mniej :) Ucieszyłam się oczywiście ale trochę też zaniepokoiłam, bo nic nie zmieniałam w diecie ani w ćwiczeniach, więc powiedziałam o tym lekarzowi. A on mi wyjaśnił, że prawidłowo działająca wątroba ma wpływ na masę ciała! Nie wiedziałam tego wcześniej! Odkąd poprawiło mi się trawienie znacznie łatwiej jest utrzymać dobrą wagę. Dlatego uważam, że przy kłopotach z nadwagą warto zrobić gruntowne badania, żeby nie okazało się, że dolega nam coś o czym nie wiemy, co utrudnia jednocześnie odchudzanie!