-
Zawartość
5 -
Ostatnio
Reputacja
0 NeutralO Marysia_O
-
Ranga
Początkujący
Contact Methods
-
Website URL
Array
Profile Information
-
Ostatnio na profilu byli
Blok z ostatnio odwiedzającymi jest wyłączony i nie jest wyświetlany innym użytkownikom.
-
Jestem w szoku!!! Zupełnie się nie spodziewałam, że Hiszpania dla branży handlujących choinkami to niemal jak polskie Dąbki :-) Przepraszam ogromnie, ale myślałam, że odezwie się jakaś zabłąkana na Hiszpańskim wybrzeżu dusza, a okazało się, że impreza będzie niemal jak w Palma de Mallorca! Nie mam możliwości pomieścić więcej jak 18 osób - dlatego gdyby ktoś jeszcze był chętny to zapraszam za rok. Może stworzymy taką branżową tradycję? Tylko będę przyjmowała zgłoszenia chętnych przed rezerwacją locum, aby w miarę możliwości wynająć takie, które wszystkich pomieści.... abo może wynajmiemy na tę okazję jakiś rozsądny lokal?! Co Wy na to?
- 13 odpowiedzi
-
- handel choinkami
- sprzedaz choinek
- (i %d więcej)
-
Marysia_O zmienił swoje zdjęcie
-
Kochani... willa niedaleko playa de los Alemanes zarezerwowana na lipiec! Jakby ktoś z branży choinkowej znalazł się w pobliżu to zapraszam - chętnie porozmawiam na temat, bo warto ;-)) Zapewniam grilla, trunki przywozicie, muzyka do rana!
- 13 odpowiedzi
-
- handel choinkami
- sprzedaz choinek
- (i %d więcej)
-
Nosi mnie z niepewności i stąd wizyta na plantacji Rezerwat Bobra - choineczki jak malowane, umowa ogrillowana, ruszam przygotowania do autorskiego marketingu! Zastanawia mnie tylko fakt, że nikt się nie odzywa w temacie - brak doświadczeń czy może zazdrosne strzeżenie tematu na szybki zysk?!
- 13 odpowiedzi
-
- handel choinkami
- sprzedaz choinek
- (i %d więcej)
-
Naprawdę nie ma tu nikogo, kto mógłby coś podpowiedzieć? Za bardzo się nakręciłam aby dłużej czekać :-) Oferta ważna do 1 lipca, ale na warunkach jakie uzyskałam po wizycie na plantacji grzechem byłoby nie skorzystać, więc jest tak: wpłaciłam 10% wartości zamówienia (kurde: cztery tysiące!). Super właściciel plantacji zgodził się na moje warunki (ten jeden raz na początek :-) - czyli gdybym do 30 września nie potwierdziła zamówienia na całą kwaterę (3000szt), to będę mogła za te 4000zł zakupić choinki w cenie dla małego hurtu - straty nie będzie żadnej, a tylko skala i niestety dochód kilkadziesiąt razy mniejszy, ale to w ekstremalnym przypadku. - do końca września, przed potwierdzeniem zakupu i wpłatą kolejnych 20% wartości (8000zł) mogę przyjechać i zobaczyć jak moje choinki ukształtowały się wybarwiły itp - jednym słowem przed ostateczną decyzją mogę ponownie sprawdzić jakość towaru - w tym czasie plantacja zobowiązała się do wykoszenia międzyrzędzi, jeśli będzie taka potrzeba, bo choinki jak ściana: szerokie i wysokie, gdzieniegdzie jakaś trawka się wybiła, ale to szczegół. Teraz powodzenie przedsięwzięcia w moich rękach - trzeba zakasać rękawy i ogarnąć organizację sprzedaży 3000 szt choinek w wyjątkowo korzystnej cenie (nie muszę od razu miliona zarobić, a przetrzeć szlak ;-) Jak ten interes wygląda z dystansu obserwatora? Są jeszcze jakieś zagrożenia? Do września mam czas na ewentualne korekty... Please!
- 13 odpowiedzi
-
- handel choinkami
- sprzedaz choinek
- (i %d więcej)
-
Znalazłam ofertę plantacji choinek, która sprzedaje kwatery z choinkami o wysokości 120-260 w cenie 14 zł/szt (bez względu na wysokość drzewka, ale oferta dotyczy kwatery zawierającej 2800-3000 szt choinek - świerk pospolity - nadal najpopularniejsza choinka w Polsce?). Aby skorzystać z oferty należy do lipca wpłacić 10% wartości transakcji, we wrześniu kolejne 20% i pozostałe 70% przed rozpoczęciem wycinki. Sprawdziłam ceny w latach ubiegłych i za choinkę można w detalu skasować średnio 70 zł. Koszt wynajęcia placu handlowego przy jednym z hipermarketów w Bydgoszczy to 2000zł za grudzień. Koszt transportu kolejne 3000zł. Koszt zatrudnienia sprzedawców (2 osoby) ok. 8000zł. Czego nie uwzględniłam w swoim planie? Na co zwrócić jeszcze uwagę aby nie żałować po niewczasie? Na pierwszy rzut oka wkładam 42000 tysiące, ale czysty zysk oscyluje ok. 150000zł. W razie gdyby okazało się, że nie uda się sprzedać wszystkich choinek plantacja daje możliwość eksploatacji kwatery w kolejnym sezonie, za dopłatą 5000 zł (mniejsze choinki w tym czasie rosną... a wraz z nimi średnia cena sprzedaży :-) Zdaję sobie sprawę, że konieczne będzie wystartowanie z mega marketingiem, ale w tym zakresie połączone siły plantacji (organizują wsparcie marketingowe w postaci konkursu "Najpiękniejsza Choinka", w którym może brać udział każdy nabywca choinki pochodzącej z ich plantacji) oraz moje możliwości i kontakty spokojnie powinny zaspokoić potrzeby. Czy nie jest to za piękne, aby było prawdziwe??? Proszę o opinie osoby które miały do czynienia z handlem choinkami!
- 13 odpowiedzi
-
- handel choinkami
- sprzedaz choinek
- (i %d więcej)