karolina.s.i

Użytkownik
  • Zawartość

    1
  • Rejestracja

  • Ostatnio

Reputacja

0 Neutral

O karolina.s.i

  • Ranga
    Początkujący

Ostatnio na profilu byli

Blok z ostatnio odwiedzającymi jest wyłączony i nie jest wyświetlany innym użytkownikom.

  1. Mam zamiar otworzyć własną wegańską knajpę w centrum Warszawy, ew. gdzieś blisko centrum. Zrobilam research i ankietę na stronie na facebooku, ponad połowa z 500 komentarzy przyznała, że brakuje wegańskiego baru "mlecznego" z domowymi obiadami, zdrowymi posiłkami i wersjami dań "raw" (w niskiej cenie oczywiście). Wege jest teraz modne i potrzebne, tak samo jak less waste które chcialabym również wprowadzić (zero plastiku). Coraz więcej osób chce zacząć jeść zdrowiej i zwraca uwagę na swoją dietę, więc jestem ciekawa jakie byłoby zainteresowanie lokalem. Mam pomysł na taki lepszy bar "mleczny" w którym serwowane będą różne rodzaje makaronów, sałatek, kotletów roślinnych, domowych wypieków typu szarlotka itd. Wegańskie jedzenie jest o wiele tańsze od diety z mięsem, bo składa się w głównie z roślin, więc ceny powinny być zbliżone do tradycyjnego baru mlecznego serwującego mięso, a jakość wyższa (nie mówiąc o zdrowotnych zaletach). Myślicie, że by się przyjęło? W Warszawie jest tylko jeden bar typowo bezmleczny, ale jedynie wegetariański więc weganie mają utrudnienie. Ludzie mają dość burgerów, falafeli i hummusu, więc może nie byłoby tak źle? Jakiego rodzaju dofinansowania mogłabym dostać, o jakie się ubiegać? I czy mogę je łączyć ze sobą? Np dofinansowanie dla młodych na 1 działalność i dofinansowanie od państwa na bary mleczne? Jaka kwota byłaby potrzebna na rozpoczęcie takiego biznesu? I czy bardziej opłaca się wynajmować lokal czy kupić jakiś mniejszy i mieć na własność? Jeśli ktoś zna się na temacie bardzo proszę o kontakt lub zostawienie komentarza. Dzięki z góry!