michal.sgl
Użytkownik-
Zawartość
12 -
Ostatnio
Reputacja
0 NeutralO michal.sgl
-
Ranga
Początkujący
Ostatnio na profilu byli
Blok z ostatnio odwiedzającymi jest wyłączony i nie jest wyświetlany innym użytkownikom.
-
Działalność gospodarcza jednoosobowa. Podatek dochodowy 19%. Na wszystkie dodatkowe koszty bierz faktury a otrzymasz zwrot podatku. 🙂 powodzenia!
-
Skąd jesteś? Jakiś czas temu wrzucałem swój post o poszukiwaniu osób do współpracy.
-
Pani Anno05 przecież to już działa na szkodę firmy takie reklamowanie. Szczerze? Nigdy bym nie skorzystał z usług tych firm które desperacko szukają klientów na forach dyskusyjnych. Solidna i dobra firma nie ma czasu na takie zagrywki tylko wykonuje kolejne zlecenia klientów.
-
Anna05 Ja wiem że każdy tutaj się reklamuje. Ale ja mam już pomysł. A jak ktoś się reklamuje swoją firmą na takich forach to widocznie pomysł/firma jest bardzo kiepska. Znakomity pomysł sam się obroni. 🙂 Kiepska firma musi reklamować się na forach.
-
Wszystko zależy od tego co kolega planuje sprzedawać. Poświęciłem ostatnio sporo wolnego czasu na szukanie pomysłów i znalazłem kilka dobrych. Znalazłem w pewnej branży pomysł na którą sprzedający nakłada 500 % marży na produkt a mimo to sprzedaż idzie w najlepsze. I nie są to maseczki ani rękawiczki. Sam osobiście mam już jedną działalność i z kolejną bym sobie już nie poradził.
-
Akurat z pierwszym biznesem całkiem nieźle sobie radzę. Wszystkiego nauczyłem się sam i osobiście mógłbym służyć radą innym. Dla innych którzy trafią na firmy które pomagają rozkręcić biznes - UWAŻAJCIE
-
Jeśli ma być to kolekcjonerskie i nie na sprzedaż hurtową zawsze można pomalować własnoręcznie. Dodatkowo podniesie to wartość rynkową.
-
Ktoś to zrobi ale czy koszt nie będzie wyższy gdybyś sam to produkował na drukarkach 3D?
-
Jest to sprzedaż swojego produktu.
-
Twój koszt to składka ZUS(składka zdrowotna) trochę ponad 400 zł plus księgowy to od 100-200 zł. Oraz podatek dochodowy. Ps. Jestem na tym forum pierwszy dzień i zastanawiam się czemu na każde pytanie są tu odpowiedzi zawierające odnośniki do innych stron.
-
Od blisko roku prowadzę własną działalność. Całkiem nieźle mi idzie natomiast jestem zmuszony nadal pracować na etacie. Mam kilka pomysłów na coś jeszcze ale brakuje mi czasu i chyba odwagi aby samemu rozkręcać kolejny biznes. Jestem z woj. śląskiego okolice Gliwic. Jeśli chodzi o moje najbliższe otoczenie i znajomych to temat biznesu i własnej firmy to jak lot na księżyc. Niby by chcieli ale wydaje im się to nie realne. ODPADA Poszukuje osoby która jest już obeznana w tym temacie i jest skłonna poświęcić trochę swojego czasu na swój własny interes. Zapraszam na priv Pozdrawiam Michał