Sammy
Użytkownik-
Zawartość
34 -
Ostatnio
Reputacja
0 NeutralO Sammy
-
Ranga
Średniozaawansowany
Ostatnio na profilu byli
7399 wyświetleń profilu
-
Orientujecie się ile kosztuje kurs maklerski? Czy potem trzeba płacić dodatkowo za egzamin?
-
Od niedawna można dodawać swoje start-upy do katalogu nowatorskich pomysłów na stronie http://ebiznespolska.pl/startupy/.
-
Ja bym polecił BePrint. Tu jest ciekawa, i wydaje się, że niewymuszona marketingową paplaniną opinia na ich temat: http://opinieprzykawusi.pl/?p=742 :)
-
No właśnie - zastanawiamy się czy wizytówka to reklama, i jeśli tak, to czy dobra. No a wizytówka na szablonie? Np. ta stąd (tutaj)? Według mnie źle to nie wygląda, ale jeśli ma to być jakaś reklama, to chyba powinna być oryginalna...?
-
moi rodzice zawsze kupowali mi sprzęt sportowy. po jakimś czasie, jakoś w liceum, ząłożyłem w piwnicy siłownię. dla znajomków była po 1 zł/h a dla nieznajomków 2/h, to były czasy!
-
Może rzeczywiście jest tak, ze wsyztsko zależy od ludzi i ich nastaiwenia, potrzeb, portfela. Ja tylko mówie to co na swoim podwórku zauważam.
-
Też tak sądzę. Ale mam znajomych. Prowadzą sklepik od 6 lat. Wszytsko było ok, dopóki nie wybudowano biedry. miasteczko niecałe 6 tys. mieszkańców i ludzie lecą, bo dla nich to nowość. No i tanio, bo pracy nie ma. Omijają sklepik szerokim łukiem, bo bułki są o 5 gr tańsze w biedrze. Oczywiście sklep ma stałych klientów, ale w zwiazku z tym, że inni wolą dyskont, musiał zmniejszyć ilość towarów i przez to powoli traci też tych stałych. Może też jest tak, ze wszytsko zalezy od ludzi. Ja rownież wolę kupić na targu kilo pomidorów, bo sa smaczne, a nie trzy, z ktorych leje się woda, ale niektórzy wcale tak nie myslą, szczegónie, jeśli naprawdę liczą się z kazdym groszem.... Zrestzą - ile zarobisz na pomidorach. Całe nic. Chodzi o calość a nie jeden towar.
-
Najgorsze jest to, że małe sklepiki upadają. Z roku na rok osiedlowe sklepy spożywcze mają się coraz gorzej. A dlaczego? Bo władze miast, zamiast inwestować w biznes lokalny, wolą wydać pozwolenia dla biedronek, kauflandów, lidlów i innych dyskontów, oferujacych tanie,a le często beznadziejnej jakości produkty. a ludzie, szczególnie z małych miejscowości, nie potrafią odróżnić dyskontu od galerii handlowej i po mleko biegną do dyskontu, żeby sobie wózkiem pojeździć i 5 gr mniej zapłacić. Zresztą nie ma się też co ludziom dziwić bo bieda wszędzie.... :(
-
Wydaje mi się, że sklep jest dobrym rozwiązaniem. Odpada ci już wynajem powierzchni pod sklep. Wiele rzeczy można załatwiać tylko przez internet.
-
Znalazłem ofertę prenumeraty Dziennika Gazety Prawnej. Według mnie opłaca się, jeśli ktoś interesuje się zagadnieniami związanymi z prowadzeniem biznesu. Tym bardziej, że można teraz skorzystać z tańszej opcji e-prenumeraty :)
-
Robert Kiyosaki - amerykański inwestor, biznesmen
temat odpisał Sammy na jaromir w Portrety przedsiębiorców
Żona tego Pana - Kim Kiyosaki - też nieźle pisze, dla kobiet. Poczytajcie "Bogata kobietę" - żona czytała i się jej nieźle odmieniło. Chce zakładać firmę :) Sam też wzialem się za tę lekturę, jak dla mnie to właśnei to takie dla kobiet, z różnymi anegdotkami itp. ale w sumie dobrze się czyta i daje bardzo obrazowe przykłady -
Jasne, a potem nie będzie to to łapać tuszu albo rozłazić się pod naciskiem. Lepiej zapłacic i mieć pewność, albo przynajmniej możliwość reklamacji.
-
Zależy jak dana firma funkcjonuje. Jeśli idą "na masę", oby mieć klinetów, to ja bym im podziękował.
-
Też się zastanawiam nad rozwiązaniami online. Jak zwykle codziennie otrzymuję sporo zapytań ofertowych i dziś dostałem już ofertę CRM online inFirma.pl. Może się skuszę, zobaczę.
-
Oś czasu to według mnie dziwne posunięcie Facebooka. Ten niebieski szpitalny kolor...