andrzej83x
Użytkownik-
Zawartość
18 -
Ostatnio
Reputacja
0 NeutralO andrzej83x
-
Ranga
Początkujący
Ostatnio na profilu byli
3221 wyświetleń profilu
-
Jeżeli w pobliżu dyskontu to strzał w stopę.
-
Sprzedaż w internecie markowego obuwia. Dostawcy?
temat odpisał andrzej83x na xkrystekx w Pomysł na biznes
Zdecydowanie dobra a raczej bardzo dobra reklama będzie nieodzowna. Musisz postawić na pozycjonowanie swojej strony internetowej. Jeśli potrzebujesz pomocy zapraszam na priv. -
Ja też nie wierzę w przesądy ale lepiej nie ryzykować. Dlatego w piątek 13-tego nie robię jakiś ważnych interesów. Jak mi kot przebiegnie drogę to się zawracam. Jak mijam kominiarza chwytam się za guzik. To chyba najpoważniejsze o jakich pamiętam i jakie biorę pod uwagę.
-
Zgadzam się z forumiakiem. Poradnik jest ogólny a sytuacja w każdym mieście jest inna i dlatego do każdej trzeba podchodzić indywidualnie. Na pewno warto coś takiego czytać, bo może uda się coś sensownego dla nas podpatrzyć i wykorzystać. Abstrahując od poradnika firma sprzątająca to z pewnością jest dobry pomysł na biznes. Nie warto jednak od razu rzucać się na wszystko i na początek proponuje postawić na sprzątanie biur. Dobra reklama, trochę pocztą pantoflową, a jak wyrobisz sobie markę to o zlecenia nie będziesz musiał się martwić.
-
Czy imprezy integracyjne są potrzebne?
temat odpisał andrzej83x na NarzeczonaFranka w Ogólnie o biznesie
W mojej firme dość często są organizowane imprezy firmowe i zarówno pracownicy jak również szefowie są zadowoleni. Może to wynika z wielkości firmy. Nasza ma oddziały w kilku miastach i dlatego nie sposób spotkać się ze wszystkimi na codzień. A tak na luzie przy muzyce i drinku możemy się spokojnie spotkać, jeśli dojdzie ktoś nowy to poznać. Oby więcej takich spotkań było :)) -
Pewnie, że to dobry pomysł. Coś takiego funkcjonuje w Poznaniu. Na jednej z pętli tramwajowej można wypożyczyć rower. Jak Ci się uda uzyskać dotację to daj znać.
-
Również uważam, że sklep spożywczy jest dobrym pomysłem zwłaszcza w mniejszych miastach czy na wsiach. Chociaż nawet w większym mieście, jeśli będzie miał dobrą lokalizację np. na dużym osiedlu i będzie miał w ofercie alkohol to może uda mu się jakoś przetrwać.
-
Takie zachowanie jest bez sensu. Ludziom się wydaje, że takich dokumentów nikt nie weryfikuje. Jednak może ich spotkać nie miła niespodzianka.
-
Pewnie, po co odrazu na początku działalności tworzyć duże koszty jakim jest wybudowanie magazynu od podstaw. Lepiej jest kupić jakiś używany, zaadaptować do własnych potrzeb i można działać.
-
Myślę, że zdecydowanie powinieneś mieć w swojej ofercie mieć sprzątanie biur.
-
Statystyki stron www - reklama idealna
temat odpisał andrzej83x na mkrawczykowski w Reklama i Sprzedaż
Rzeczywiście jest to najbardziej popularne i dość dobre narzędzie w tym zakresie. -
Rekalma firmy zanim ją założysz? Da się :)
temat odpisał andrzej83x na mkrawczykowski w Zakładam firmę
Pewnie, że można promować firmę przed startem biznesu. Wiele firm tak zaczynało. Nie pamiętasz reklamy AXE. Przez jakiś czas leciała w telewizji w stylu za kilka dni się wydarzy. W ten sposób zaczęli promować swoją markę. -
Uważam, ze firma sprzątająca to bardzo fajny pomysł. Oczywiście konkurencja jest jednak jak się dobrze zareklamujesz i będziesz rzetelny to klientów będziesz miał.
-
Lepiej inwestować samemu i zgarnąć całą pulę niż tylko część zysku wypracowanego przez brokera. Poza tym 18 % to nie jest jakaś kwota powalająca na kolana jak dla mnie.
-
Jeśli masz wykazaną stratę (czyli sprzedałeś akcje w danym roku - max do 26 lub 27 grudnia - 3 dni na rozliczenie), to musisz taką stratę wykazać w picie, w przeciwnym wypadku nie możesz jej potem odliczyć od zysków. A poza tym już same transakcje a nie tylko zyski wymagają tego aby złożyć pita w urzędzie skarbowym. Stratę może odliczyć do 5 lat po jej wykazaniu, z tym zastrzeżeniem, że w żadnym z tych lat nie więcej niż 50 % tej straty. Jeśli jej nie wykorzystasz po 5 latach przepada.