forumiak

Użytkownik
  • Zawartość

    1783
  • Rejestracja

  • Ostatnio

Reputacja

0 Neutral

1 obserwujący

O forumiak

  • Ranga
    Ekspert

Ostatnio na profilu byli

66621 wyświetleń profilu
  1. Trzymaj dobry artykuł na ten temat - digitalx.pl/co-to-jest-personal-branding/ Jasne, że to nie jest łatwe. Trzeba przygotować założenia, nastawić się na perfekcję w kolejnych krokach, zaangażować się w rozwój i trzymać się wizerunku, który się ukształtowało. Natomiast kiedy uda się już zdobyć jakieś nazwisko w branży, jakieś zainteresowanie nią, to wtedy już idzie z górki, ale to nie oznacza, że jest łatwo. Dalej pozostaje sporo do zrobienia.
  2. Z mojego doświadczenia nie ma na rynku solidniejszego narzędzia od Berberis, a przynajmniej na tle tego wszystkiego, co testowałem. W zasadzie to w krótkim czasie udało mi się wszystko diametralnie odmienić, przynieść sobie normalność, poprawić sytuację. Nie wiem, co będzie dalej, natomiast na pewno wszystko poszło w dobrą stronę. Optymalizacja jest zwyczajnie niezbędna.
  3. Dokładnie. Nie powinno się ładować w byle jakie sprzęty, bo to oznacza wyłącznie problemy - tak nie może to wyglądać. Jeśli masz lokal, to musisz mieć sprzęt, który nawet przy ciągłej eksploatacji będzie dawać radę. Brak czystych rzeczy oznacza opóźnienia w wydaniu potraw - to niedopuszczalne. Poza tym funkcjonalność rozwiązania, nowoczesne funkcje, systemy, możliwość łatwego dodawania rzeczy i ich wyciągania. W przypadku Winterhalter nie mieliśmy awarii, ale to jest właśnie taka podstawa - możesz skupić się na gotowaniu, a nie na sprawach drugorzędnych.
  4. Przede wszystkim kompletne wyposażenie, które jest faktycznie przeznaczone do takiej działalności. Czyli nie byle co, tylko sprzęty przygotowane do intensywnej eksploatacji, górna półka. My też popełnialiśmy błędy - zanim zdecydowaliśmy się na zmywarkę Winterhalter, mieliśmy sprzęt przeznaczony do domu. 6 awarii w kilka miesięcy, problemy z obsługą klientów przy dużym obłożeniu. Teraz wiem, że coś takiego jest niedopuszczalne. Przy Winterhalter ani raz nie mieliśmy takiej sytuacji - można się było skupić na gotowaniu. Poza tym sprzęt jest oszczędny - nie tylko pod względem zużycia wody czy prądu, ale także chemii. To szybko daje różnicę.
  5. Tak, to ciekawy biznes, ale po pierwsze trzeba mieć w nim jakieś doświadczenie. Jeśli chcesz otworzyć lokal, a kompletnie nie masz o tym pojęcia, to nawet nie próbuj. Władujesz się w ogromne koszty, z których nic nie będzie wynikać. W tej działalności kosmiczne znaczenie ma jakość - od razu pojawia się spora inwestycja, potrzebne są sprzęty o bardzo dobrych parametrach - przeznaczone do gastronomii. Nie trzeba kupować - np. Winterhalter, który ma sprzęty z najwyższej półki jakościowej, daje możliwość korzystania z najmu długoterminowego. I to jest dobry wybór - jakość pod każdym względem. Inaczej lokal nie przetrwa.
  6. A co sądzicie o tym - twojespojrzenie.pl/a/gfsr,jak-zatrzymac-wade-wzroku ? Czy jeśli mam wadę wzroku, to jestem w stanie zatrzymać jej postęp? Jak to wygląda z Waszego doświadczenia? Co ma znaczenie, a co w ogóle nie jest istotne? Jakieś podpowiedzi macie, sugestie? Każde info jest dla nas cenne.
  7. Porównaj sobie jak to będzie wyglądać w Berberis - sami szybko zauważycie, jaka jest zmiana, jaka poprawa, bo to normalne. Po prostu działalność staje się dzięki temu bardziej uporządkowana i tak to powinno wyglądać.
  8. forumiak

    Okulary

    Soczewki są zdecydowanie wygodniejsze, a poza tym - nie wiążą się z bardzo dużymi kosztami. Zerknij sobie na to - rankingsoczewek.com Nie ma się nad czym zastanawiać. Problem może być co najwyżej na początku, kiedy będziesz je po raz pierwszy zakładać. Później powinno być już tylko lepiej, a jednak soczewki do wygoda.
  9. Gdybyście szukali zmywarki do lokalu to moim zdaniem jedyny słuszny wybór to taki - Winterhalter. Górna półka jakościowa i to samo powinno dotyczyć wszystkich innych sprzętów, z których korzystacie w gastronomii. Nie stawiajcie na byle co, bo to nie ma sensu. Chodzi o wydajność, ekonomiczność i niezawodność - jedyny słuszny kierunek. Nawet jeśli nie macie środków na zakup, to wybierzcie wynajem długoterminowy - to optymalny wybór.
  10. Wydaje mi się, że ciężko znaleźć lepszy sprzęt niż Winterhalter jako rozwiązanie do lokalu gastronomicznego. Chodzi tutaj przede wszystkim o niezawodność tych rozwiązań, ich solidność, a nie o byle co. Zmywarka musi być mega wydajna i niezawodna. Powinna być również ekonomiczna i ta właśnie taką jest. Wiadomo, że każdemu może pasować coś totalnie innego, ale tutaj akurat nie ma innej, dobrej decyzji. Nawet, jeśli nie macie środków na zakup, to lepiej weźcie ją w wynajem długoterminowy. To jedyny słuszny wybór.
  11. Na pewno warto działać na Berberis - po prostu widzę, jaki to efekt przynosi w moim przypadku, przy naszym biznesie. Tutaj pozostaje kwestia wyboru odpowiedniej wersji rozwiązania i docelowo powinno być tylko coraz lepiej. Krok po kroku idźcie w kierunku zmian, a na pewno cele zrealizujecie i tak do tego podejdźcie.
  12. Faktycznie, teraz dopiero to znalazłem. Ogólnie sam pomysł, sam model mi się zdecydowanie podoba i sądzę, że coś z niego wyciągnę, ale to wyjdzie w praniu. Zobaczymy. Ogólnie jestem do tego pozytywnie nastawiony, bo tam widzę wyłącznie znane marki i raczej to by się u mnie sprawdziło -na to przynajmniej liczę.
  13. Ok, rozumiem. Ale czy da się sprawdzić tę aplikację przed podpisaniem umowy? Bo to trochę takie branie kota w worku. Nie widzę na stronie żadnego dema. Jak to wyglądało u Ciebie?
  14. No jeszcze nie wiem, czy o to. Stronę znalazłem, ale potrzebuję więcej informacji. Czyli znajduję klienta, później kontaktuję się z EcoPartner i oni załatwiają wykonawcę czy jak?
  15. A czy ktoś z Was działa na większą skalę? W sensie - zlecenia w różnych rejonach Polski? Mam takie zapytania, ale działam tylko w okolicy, a szkoda tracić te leady. Pomysły na to, jak to realizować? Przemieszczanie ekipy po całej Polsce jest nieopłacalne. Jak to ogarnąć?