forumiak
Użytkownik-
Zawartość
1783 -
Ostatnio
Reputacja
0 NeutralO forumiak
-
Ranga
Ekspert
Ostatnio na profilu byli
66621 wyświetleń profilu
-
Trzymaj dobry artykuł na ten temat - digitalx.pl/co-to-jest-personal-branding/ Jasne, że to nie jest łatwe. Trzeba przygotować założenia, nastawić się na perfekcję w kolejnych krokach, zaangażować się w rozwój i trzymać się wizerunku, który się ukształtowało. Natomiast kiedy uda się już zdobyć jakieś nazwisko w branży, jakieś zainteresowanie nią, to wtedy już idzie z górki, ale to nie oznacza, że jest łatwo. Dalej pozostaje sporo do zrobienia.
-
Z mojego doświadczenia nie ma na rynku solidniejszego narzędzia od Berberis, a przynajmniej na tle tego wszystkiego, co testowałem. W zasadzie to w krótkim czasie udało mi się wszystko diametralnie odmienić, przynieść sobie normalność, poprawić sytuację. Nie wiem, co będzie dalej, natomiast na pewno wszystko poszło w dobrą stronę. Optymalizacja jest zwyczajnie niezbędna.
-
Dokładnie. Nie powinno się ładować w byle jakie sprzęty, bo to oznacza wyłącznie problemy - tak nie może to wyglądać. Jeśli masz lokal, to musisz mieć sprzęt, który nawet przy ciągłej eksploatacji będzie dawać radę. Brak czystych rzeczy oznacza opóźnienia w wydaniu potraw - to niedopuszczalne. Poza tym funkcjonalność rozwiązania, nowoczesne funkcje, systemy, możliwość łatwego dodawania rzeczy i ich wyciągania. W przypadku Winterhalter nie mieliśmy awarii, ale to jest właśnie taka podstawa - możesz skupić się na gotowaniu, a nie na sprawach drugorzędnych.
-
Przede wszystkim kompletne wyposażenie, które jest faktycznie przeznaczone do takiej działalności. Czyli nie byle co, tylko sprzęty przygotowane do intensywnej eksploatacji, górna półka. My też popełnialiśmy błędy - zanim zdecydowaliśmy się na zmywarkę Winterhalter, mieliśmy sprzęt przeznaczony do domu. 6 awarii w kilka miesięcy, problemy z obsługą klientów przy dużym obłożeniu. Teraz wiem, że coś takiego jest niedopuszczalne. Przy Winterhalter ani raz nie mieliśmy takiej sytuacji - można się było skupić na gotowaniu. Poza tym sprzęt jest oszczędny - nie tylko pod względem zużycia wody czy prądu, ale także chemii. To szybko daje różnicę.
-
Tak, to ciekawy biznes, ale po pierwsze trzeba mieć w nim jakieś doświadczenie. Jeśli chcesz otworzyć lokal, a kompletnie nie masz o tym pojęcia, to nawet nie próbuj. Władujesz się w ogromne koszty, z których nic nie będzie wynikać. W tej działalności kosmiczne znaczenie ma jakość - od razu pojawia się spora inwestycja, potrzebne są sprzęty o bardzo dobrych parametrach - przeznaczone do gastronomii. Nie trzeba kupować - np. Winterhalter, który ma sprzęty z najwyższej półki jakościowej, daje możliwość korzystania z najmu długoterminowego. I to jest dobry wybór - jakość pod każdym względem. Inaczej lokal nie przetrwa.
-
A co sądzicie o tym - twojespojrzenie.pl/a/gfsr,jak-zatrzymac-wade-wzroku ? Czy jeśli mam wadę wzroku, to jestem w stanie zatrzymać jej postęp? Jak to wygląda z Waszego doświadczenia? Co ma znaczenie, a co w ogóle nie jest istotne? Jakieś podpowiedzi macie, sugestie? Każde info jest dla nas cenne.
-
Porównaj sobie jak to będzie wyglądać w Berberis - sami szybko zauważycie, jaka jest zmiana, jaka poprawa, bo to normalne. Po prostu działalność staje się dzięki temu bardziej uporządkowana i tak to powinno wyglądać.
-
Soczewki są zdecydowanie wygodniejsze, a poza tym - nie wiążą się z bardzo dużymi kosztami. Zerknij sobie na to - rankingsoczewek.com Nie ma się nad czym zastanawiać. Problem może być co najwyżej na początku, kiedy będziesz je po raz pierwszy zakładać. Później powinno być już tylko lepiej, a jednak soczewki do wygoda.
-
Gdybyście szukali zmywarki do lokalu to moim zdaniem jedyny słuszny wybór to taki - Winterhalter. Górna półka jakościowa i to samo powinno dotyczyć wszystkich innych sprzętów, z których korzystacie w gastronomii. Nie stawiajcie na byle co, bo to nie ma sensu. Chodzi o wydajność, ekonomiczność i niezawodność - jedyny słuszny kierunek. Nawet jeśli nie macie środków na zakup, to wybierzcie wynajem długoterminowy - to optymalny wybór.
-
Wydaje mi się, że ciężko znaleźć lepszy sprzęt niż Winterhalter jako rozwiązanie do lokalu gastronomicznego. Chodzi tutaj przede wszystkim o niezawodność tych rozwiązań, ich solidność, a nie o byle co. Zmywarka musi być mega wydajna i niezawodna. Powinna być również ekonomiczna i ta właśnie taką jest. Wiadomo, że każdemu może pasować coś totalnie innego, ale tutaj akurat nie ma innej, dobrej decyzji. Nawet, jeśli nie macie środków na zakup, to lepiej weźcie ją w wynajem długoterminowy. To jedyny słuszny wybór.
-
Na pewno warto działać na Berberis - po prostu widzę, jaki to efekt przynosi w moim przypadku, przy naszym biznesie. Tutaj pozostaje kwestia wyboru odpowiedniej wersji rozwiązania i docelowo powinno być tylko coraz lepiej. Krok po kroku idźcie w kierunku zmian, a na pewno cele zrealizujecie i tak do tego podejdźcie.
-
Faktycznie, teraz dopiero to znalazłem. Ogólnie sam pomysł, sam model mi się zdecydowanie podoba i sądzę, że coś z niego wyciągnę, ale to wyjdzie w praniu. Zobaczymy. Ogólnie jestem do tego pozytywnie nastawiony, bo tam widzę wyłącznie znane marki i raczej to by się u mnie sprawdziło -na to przynajmniej liczę.
-
Ok, rozumiem. Ale czy da się sprawdzić tę aplikację przed podpisaniem umowy? Bo to trochę takie branie kota w worku. Nie widzę na stronie żadnego dema. Jak to wyglądało u Ciebie?
-
No jeszcze nie wiem, czy o to. Stronę znalazłem, ale potrzebuję więcej informacji. Czyli znajduję klienta, później kontaktuję się z EcoPartner i oni załatwiają wykonawcę czy jak?
-
A czy ktoś z Was działa na większą skalę? W sensie - zlecenia w różnych rejonach Polski? Mam takie zapytania, ale działam tylko w okolicy, a szkoda tracić te leady. Pomysły na to, jak to realizować? Przemieszczanie ekipy po całej Polsce jest nieopłacalne. Jak to ogarnąć?