moby_dick
Użytkownik-
Zawartość
10 -
Ostatnio
Reputacja
0 NeutralO moby_dick
-
Ranga
Początkujący
-
Uważam, że IT i automatyzacja produkcji mają potencjał. W Niemczech jest wielka moda na BIO żywność, ceny ponad dwa razy wyższe niż tej pryskanej. W tej chwili Polaków chyba na to nie stać, ale może kiedyś?
-
szata graficzna przypomina mi wczesne gumtree
-
w Gorzowie Wielkopolskim, w którym obecnie mieszkam, jest ogromne zapotrzebowanie na żłobki. Te, które istnieją, są kompletnie przepełnione. Nie wiem jak u Ciebie, ale u nas na pewno by wypaliło.
-
może zakład produkcyjny? mój własny ojciec w naszej małej mieścinie (Witnica koło Gorzowa) kupił używane maszyny do obróbki drewna (jakieś maszyny stolarskie itp.), zatrudnił kilka osób, a teraz zakład się bardzo rozrósł, bo na meble popyt jest ciągle. Przy obniżonych kosztach wkładu (bo tak jak mówię, kupił używane maszyny w sklepach internetowych i zaczął szybko na siebie zarabiać. Grunt to chyba wymyślić fajne wzornictwo, teraz jego meble uchodzą za wręcz designerskie, więc i ceny skoczyły... Ja zastanawiam się nad czymś podobnym, tylko z obróbką metali, bo kręci mnie kowalstwo :)
-
ja korzystam ze wszelkich możliwych źródeł. Gdy czegoś potrzebuję, google idzie w ruch i nie patrzę na to, czy to blog, czy strona, czy cokolwiek. Zawsze też staram się wklepać hasło, które mnie interesuje + opinie - to zazwyczaj daje satysfakcjonujące rezultaty
-
Czy imprezy integracyjne są potrzebne?
temat odpisał moby_dick na NarzeczonaFranka w Ogólnie o biznesie
ciężko powiedzieć - z jednej strony fajne, z drugiej trochę na siłę, zwłaszcza, że niektórzy traktują pracę jako przykry obowiązek i odcinają życie towarzystkie od zawodowego. -
mi ze względu na cenę i funkcjonalność (a także duży wybór) podobają się meble z Ikei.
-
Polecam spojrzeć na dzisiejsze Google Doodle poświęcone Raymondowi Loewy, jednemu z największych amerykańskich projektantów, którego projekty, w tym loga kojarzymy dziś z wielkimi firmami:)
-
Nie wiem czy takie podejście jest dobre, może było kilka lat temu. Ostatnio miałem okazję przeglądać ze swoim pracodawcą wiele aplikacji i powiem szczerze, że najbardziej to wyróżniało się to najprostsze, dobrze sformatowane, staroszkolne, przejrzyste CV, pośród wielu oferujących jedynie przerost formy nad treścią. Na dodatek - ciężko się czyta te "wyróżniające się" CV więc jak jest ich więcej niż kilka to nawet nie zostanie przeczytane
-
Tak, mogę sprawdzić jaka jest ilość odsłon ale jak to się przekłada na zysk? I ile trzeba mieć odsłon dziennie/miesięcznie aby zainteresować sobą reklamodawców? Dodatkowo, domyślam się, że nie tylko liczba odsłon jest miernikiem wartości dla reklamodawców