rads 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2008 Od dłuższego czasu czytając fora, blogi prześladują mnie tematy odnośnie założenia własnej e-firmy. Co blog to nowy pomysł na e-firmę. Jestem ciekaw jakie pomysły na e-firmę macie wy. Zapraszam wszystkich do przedstawienia własnych pomysłów, z góry dziękuję za zainteresowanie się tym tematem. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
e-com 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 4, 2008 Ciekawy temat, ja także spotykałem się już nie jednokrotnie z pomysłem założenia e-firmy. Osobiście założyłbym firmę świadczącą usługi typu sekretariat on-line. W Polsce póki co, podkreślę jeszcze raz póki co jest to jeszcze na bardzo niskim poziomie. Ale już niedługo każda firma promująca się przez internet będzie chciała posiadać własny sekretariat on-line, który pomoże w kontakcie między np. e-firmą a potencjalnym klientem, który w wolnej chwili przesiadując przy komputerze będzie chciał załatwić formalności z daną firmą. Inwestycja myślę, że na samym początku nie droga, ale z czasem by rozwinąć skrzydła trzeba by niezłych nakładów. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
7m7 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 5, 2008 No taki sekretariat przydałby się na pewno, bo powątpiewam czy jakakolwiek firma typu freelancing posiada własną sekretarkę itp. Oj bardzo dobry pomysł na e-firmę. Ja otworzyłbym jakąś poradnie psychologiczną online, korzystający z tego typu usług nie musieli by się krępować, bo to byłyby rozmowy przez skype'a, i różnego rodzaju komunikatory internetowe. Kto chętny na sponsoring potrzebny do otworzenia takiej działalności? Obliczyłem, że kapitał początkowy to jakieś minimum 10 tysięcy ;) Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
alen 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 6, 2008 Jakie trzeba spełniać warunki żeby otworzyć taką e-firmę ? Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
olso 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 7, 2008 Mieć skończone 18 lat, i zapisanym zapewne musisz być w KRSie prowadząc jakąkolwiek działalność. Ba, do tego jeszcze odpowiedni kapitał początkowy. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
e-com 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 9, 2008 No jeżeli już spełniasz warunki, które wymienił poprzednik i jeszcze ładnych parę dodatkowych, te na pewno wyjdą same w "praniu". To trzeba mieć niezły pomysł na taką e-firmę, dużo cierpliwości, pomysł na reklamę, zdobywając tym samym dobrą rzeszę klientów. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
firmowiec 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2008 Liczysz, że ktoś jasno odpowie Ci na pytanie? ;) To wszystko zależy od Twoich zapatrywań, tego co lubisz i potrafisz. Firma to nie jest gra komputerow, w której masz kilka żyć - albo otworzysz i będziesz robił to co potrafisz, co będziesz robił dobrze, albo upadniesz na twardy beton z dużej wysokości... Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach