rads 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2008 Moim zdaniem leasingodawcy są w stanie wynegocjować dużo większe upusty cenowe, no i sam pojazd oraz pakiet ubezpieczeń powinny być tańsze w leasingu niż w kredycie. Teraz oczekuje waszego zdania co tańsze, leasing czy kredyt. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość rgp Zgłoś post Napisano Sierpień 15, 2008 Są różne formy leasingu i kredytu. Co jest tańsze? To zależy :). Cenny jest czas, choć nasz mózg nie rozumie takiego pojęcia... Myślę, że musiałbyś zdradzić nam jakieś szczegóły lub przynajmniej założyć hipotetyczne warunki, aby móc wybrać "co jest lepsze" :) Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
binkow 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 6, 2008 Według mnie leasing jest bardziej korzystny. Decydując się na niego wszystkie sprawy u dealera załatwia leasingodawca. Sprawy umowy są mniej skomplikowanne niż w banku.Natomiast kredyt w porównaniu do leasingu jest bardziej elastyczny w przypadku zakupu aut używanych i ma większy zakres zastosowania. Można go zaciągnąć bez pierwszej wpłaty, a spłatę rozłożyć na dłuższy okres niż w leasingu. Najlepiej pochodzić i popytać się o harmonogram spłat i wybrać co bardziej pasuje :P Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gosiek 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 20, 2008 Leasing wcale nie jest droższy od kredytu. Jeżeli jesteś vatowcem albo prowadzisz działalność to forma leasingu jest najkorzystniejsza. Musisz tylko wybrać odpowiedni fundusz leasingowy , bo i w lesingu są możliwe raty kapitałowe dostosowane indywidualnie . Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gusia300 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 30, 2008 Leasing staje się coraz bardziej popularny od kredytu, mimo że jest droższy. Umowa leasingowa jest bardziej zrozumiała i prostrza niz kredytowa, dlatego dużo firm teraz decyduje się na niego. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gusia300 0 Zgłoś post Napisano Październik 17, 2008 Leasing jest inną formą finansowania niż kredyt. Zasadniczą różnicą jest fakt, że w trakcie trwania umowy leasingu rzecz będąca jej przedmiotem pozostaje cały czas własnością finansującego. Natomiast przy kredytach stosuje się przewłaszczenie rzeczy jako formę zabezpieczenia, ale przewłaszczenie daje zupełnie inne skutki cywilnoprawne i podatkowe niż własność. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gusia300 0 Zgłoś post Napisano Październik 21, 2008 Jeśli chodzi o opłaty, to wpłatę początkową i raty leasingowe w całości można wliczyć w koszty uzyskania przychodu. Podatek VAT naliczany jest od poszczególnych opłat leasingowych z osobna, dzięki czemu nie trzeba płacić go w całości na początku umowy. Daje on również możliwość korzystania z różnego rodzaju preferencji podatkowych, z ulg podatkowych związanych z posiadaniem środków trwałych. Szczególnie korzystne jest to dla tych firm, których sytuacja finansowa nie pozwala na korzystnie z ulg podatkowych związanych z kosztem zakupów środków trwałych. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
candy 0 Zgłoś post Napisano Listopad 16, 2008 Leasing jest z pewnością łatwiejszy do uzyskania niż kredyt bankowy. Ma to szczególnie duże znaczenie dla firm nowych, dynamicznie rozwijających się oraz dla tych którzy chcą otrzymac szybką decyzje i prosty sposób uzyskania finansowania. Firmy leasingowe znają rynek dóbr inwestycyjnych, są w stanie oszacować ryzyko, odważniej podchodzą też do nowych, dobrze rokujących projektów i nie wymagają dodatkowych zabezpieczeń. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mpolak 0 Zgłoś post Napisano Luty 27, 2009 Zapraszam do poniższego linka: [link usunięty] znajdziesz tam wyjaśnienie różnic pomiędzy kredytem a leasingiem. Dla przedsiębiorcy korzystniej jednak wychodzi leasing. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
alex29 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 11, 2010 Nie da się jednoznacznie odpowiedzieć na pytanie co jest lepsze nie znając konkretnej sytuacji firmy i jej potrzeb, poprzednicy nie wymieniali takich korzyści z leasingu jak np. to że nie obniża zdolności kredytowej naszej firmy, poza tym firmy leasingowe mają niezłe rabaty u dealerów z którymi współpracują więc też można zaoszczędzić. Polecam wrocławski net4car , nie jest to bank więc nie musicie przebijać się przez infolinie za każdym razem gdy czegoś potrzebujecie a poza tym zapytanie o najkorzystniejsza oferte na daną chwilę - nic nie kosztuje. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
EFL_doradca 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 2, 2010 Witam, niewątpliwie korzyścią płynącą z leasingu jest fakt że nie wpływa on na zdolność kredytowa a tym samym nie zamyka drogi do dalszego rozwoju firmy. Leasing pozwala także ''wrzucic' w koszty uzyskania przychodu kilka pozycji wynikających z umowy leasingowej. Kolejnym aspektem sa także dotacje z UE, a w zasadzie pozyskanie środków z UE przy wykorzystaniu leasingu. Wstępny raport, zawierający informacje dotyczące możliwości wnioskowania o dofinansowanie unijne, opracowywany jest na życzenie klientów EFL bezpłatnie. Nasi doradcy pomagają przygotowywać aplikacje oraz wspierają przedsiębiorców w całym procesie, począwszy od złożenia wniosku aż do jego całkowitego rozliczenia. Pomoc udzielana jest niezależnie od wartości projektu i programu operacyjnego, w ramach którego nasz klient ubiega się o dofinansowanie Pozdrawiam, Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mprojekt 0 Zgłoś post Napisano Luty 9, 2011 Tylko najlepsze oferty [link usunięty] Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Piotrek Zgłoś post Napisano Luty 18, 2011 Czy kredyt czy leasing to najlepiej poradzić się specjalisty w dziedzinie finansów. Znam świetnego doradcę, który pomagał mi w doborze odpowiedniego kredytu. Pracuje w Breslau Finance Group, polecam Ci jak najbardziej, wejdź sobie na stronkę, tam jest kontakt breslaufinance.pl Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blednik 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 13, 2012 Oczywiście, że kredyt będzie tańszy. Przynajmniej jeśli chodzi o leasing samochodów i to do paru sztuk. Przy większej flocie opłaca się już leasing. Jeśli jest to kredyt bankowy a nie https://keszker.pl/bez-bik to wszystko ok. Liczyłem sam to dokładnie na początek 2012 więc dane w miarę aktualne. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
megi123 0 Zgłoś post Napisano Marzec 12, 2013 Leasing Europejski Fundusz Leasingowy SA • decyzja w 15 minut • elastyczne raty • doradca w Twojej okolicy • EFL to największy leasingodawca w Polsce [link usunięty] Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Firma 0 Zgłoś post Napisano Marzec 13, 2013 Polecam poczytać forum: [link usunięty] [link usunięty] wszystko zalezy od danego przypadku. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
forumiak 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 3, 2015 Na stronach firm leasingowych, tych wiarygodnych, jest to dokładnie opracowane, zobaczcie - http://www.rl.com.pl/ Generalnie leasing wychodzi o wiele korzystniej, przy czym konieczna działalność. Bo kredyt na samochód to może przecież dostać każdy, kto posiada zdolność kredytową. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hi-fi 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 3, 2015 Leasing jest zdecydowanie lepszą opcją w przypadku przedsiębiorców. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hhenryk88 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2016 Leasing jest bardziej opłacalnym rozwiązaniem, ale nieznacznie (jeśli trafi się na dobrą ofertę kredytu) - ja wybrałam leasing z tego względu, że jest to bardziej praktyczne rozwiązanie. Tutaj http://opel.autozoliborz.pl w Warszawie znalazłam ostatnio promocję na Opla Insygnia w leasingu. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hi-fi 0 Zgłoś post Napisano Maj 10, 2016 Wydaje mi się, że korzystniejszą opcją jest leasing. Ostatnio chodzi mi po głowie nowa http://boltowicz.mazda-dealer.pl/, więc trochę orientowałam się w temacie. Myślę, że leasing pomoże mi zrealizować mój plan. Tylko trzeba pamiętać, że każdy przypadek jest indywidualny i zanim się na coś zdecydujemy, dobrze jest na wszelki wypadek skonsultować się z jakimś doradcą. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ernest 0 Zgłoś post Napisano Maj 25, 2017 Warto jest sobie wszystko oczywiście porównać. Firm jest wiele. Co ciekawe wiele osób nie negocjuje co jest błędem ponieważ w wiekszości przypadków oprocentowanie jest negocjowalne. Szczególnie jeśli danej firmie zagrozimy,że odejdziemy do innej.... Sam leasing jest dobrym narzędziem dla pracodawcy ponieważ ma bardzo wiele plusów oraz korzyści: http://twojadrogasukcesu.pl/leasing-5-korzysci-dla-przedsiebiorcy/ Natomiast konsumenckiego nie polecam. Nie opłaca się, Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kojot 0 Zgłoś post Napisano Maj 29, 2017 Co tańsze to zależy czego dokładnie szukasz i gdzie, ale powiem Wam, że byłem w salonie BMW w Jankach - http://www.bawariamotors.pl/mają kilka salonów w Polsce i bardzo ciekawe oferty, jakby ktoś nie chciał pakować się w nowe auto to można im normalnie zlecić znalezienei odpowiedniego, które nam odpowiada, a dobrych aut jest naprawdę bardzo dużo, wystarczy, że się odpowiednio poszuka. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mia21 0 Zgłoś post Napisano Październik 7, 2017 Kredyt zwykle na sporę procenty, więc tanio to nie wychodzi na pewno, w leasingu cala rata dla firmy to koszty więc wszystko ma plusy i minusy. Zobacz może auta poleasingowe, są tańsze dużo niż nowe na przykład taki Kuga [link usunięty] z niskim przebiegem idealny jako auto firmowe. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vega195 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 4, 2017 Leasing niemal zawsze będzie bardziej korzystny od kredytu, oczywiście w przypadku firmy. Przed wzięciem leasingu warto poradzić się jakiegoś eksperta, m.in. tu http://bankowoscfirmowa.pl/oferta/mikro-male-i-srednie-przedsiebiorstwa/leasing doradzają w tej kwestii i pozyskują leasingi dla firm - warto się skontaktować. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Franek74 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 11, 2017 Firma [link usunięty] świadczy usługi leasingowe i kredytowe, korzystając ze współpracy z renomowanymi firmami oraz bankami. Można liczyć na fachową poradę. Ja wziąłem maszynę w leasing za ich pośrednictwem i jestem bardzo zadowolony. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach