freelancer 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2008 Wpadłem na taki pomysł, bowiem mam sporą paczkę gier, które mógłbym udostępnić. Tzn właśnie - nie wiem czy mógłbym. Czy potrzebuję na to jakąś zgodę? Skoro gry zostały ściągnięte z darmowych stron jako freeware, to chyba mogę je dalej rozpowszechniać? Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
firmowiec 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2008 Jeśli freeware, a wydawca nie zaznaczył, że nie wolno rozprowadzać to z pewnością możesz udostępnic. Co do innych wersji - nie jestem pewien, ale jeśli freeware, to nie powinno być kłopotów... Chyba, że jakis serwis zastrzega sobie korzystanie z ich gier. Swoją drogą - istnieje na tym rynku duża konkurencja, więc nie wiem czy takie strony jeszcze będą mogły tchnąć życiem, chyba, że masz tysiące tych gier... Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marker 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2008 Stary, zdajesz sobie sprawę, że musisz mieć naprawdę sporo gier pod wiele kategorii by móc myśleć o stworzeniu konkurencji dla setek tego typu stron? dając nawet 100, 200 gier nic nie zyskasz, a poza tym to dużo pracy, bo trzeba każdą grę opisywać i td. Przemyśl to jeszcze dwa razy... Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eSdEka 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 22, 2008 Odnoszę wrażenie, że jeśli producenci takich gier umieszczają je na różnych stronach, to są one darmowe i nie potrzeba na nie żadnego pozwolenia. Chyba, że będziesz chciał, by ludzie płacili Ci, by w nie grać - wtedy możliwe, że bedzie potrzeba wyrażenia zgody, choć wątpie. powodzenia wszak życzę i miłego opisywania każdej gry z osobna. Czeka Cię duużo pracy ;) Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakim 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 8, 2008 Jeśli pod względem ilości posiadanych gier przebijesz np.: [link usunięty] To pomysł jest świetny, jesli masz 10 lub 100 razy mniej gier - to odpuść sobie raczej. Pozdrawiam Marek Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
binkow 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 8, 2008 Według mnie to kiepski pomysł. Co to za interes jeżeli te gry ściągnełeś z innych stron internetowych. Biznes to musi być twój pomysł gdybyś te gry sam napisał i postanowił rozpowszechniać to już innaczej wygląda. A wogóle można zarobić pieniądze na takim interesie? przecież nie będziesz pobierał opłat za te gry. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach