marker 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 5, 2008 Mam zamiar wybrać dom maklerski, ale nie mam pojęcia który i nie bardzo wiem na co zwracać uwagę przy jego wyborze, by nie przejechać się na kosztach i jakości... Tak poza tym, czy jest to bardziej opłacalne dla nowicjusza na giełdzie niż samodzielna analiza (jeśli chodzi o moje doświadczenie gry na giełdzie, to grałem kiedyś wirtualnymi pieniędzmi w tego typu zabawach i zawsze byłem na jakimś tam plusie...)? Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
firmowiec 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 5, 2008 Dobry ;) najważniejszym czynnikiem przy wyborze domu maklerskiego jest prowizja, im mniej będzie tych % tym więcej będziesz mógł dokonać transakcji wiadomo ;) Ja np. korzystałem swojego czasu (kiedy to było...? ;)) z BPH i byłem w pełni zadowolony - szybkość, profesjonalizm... Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PabloEscobar 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 26, 2008 na początek polecam maklera mbanku, najtaniej ze wszystkich domów, małe możliwości ale dla początkujących idealny. następnie to już sam musisz sobie odpowiedzieć czego oczekujesz i wybrać odpowiedni dom dla siebie Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rafis 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 26, 2008 na początek polecam maklera mbanku, najtaniej ze wszystkich domów, małe możliwości ale dla początkujących idealny. następnie to już sam musisz sobie odpowiedzieć czego oczekujesz i wybrać odpowiedni dom dla siebie ważnym czynnikiem jest też to aby prowizje za przelewy pomiędzy twoim kontem bankowym a kontem maklerskim były jak najniższe, a to zazwyczaj ma miejsce kiedy oba konta masz w tym samym banku ;) Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość rgp Zgłoś post Napisano Sierpień 15, 2008 Wg słownika Wikipedii: Dom maklerski (biuro maklerskie) - instytucja będąca członkiem giełdy papierów wartościowych, posiadająca możliwość prowadzenia na niej transakcji kupna oraz sprzedaży papierów wartościowych. Najczęściej powiązana finansowo z bankiem. Dom maklerski umożliwia swoim klientom założenie rachunku inwestycyjnego, na którym przechowywane są informacje o posiadanych przez niego środkach pieniężnych oraz papierach wartościowych. Klient może dokonywać zleceń transakcji kupna oraz sprzedaży, które dom maklerski wykona w jego imieniu. W domach maklerskich zatrudnieni są maklerzy, którzy są upoważnieni przez dany dom do dokonywania transakcji na giełdzie. Dom maklerski nieposiadający członkostwa na giełdzie jest nazywany Afiliant. Wizytówki domów maklerskich [link usunięty] Wedle ostatnich danych (lipiec 2008) udostępnionych przez Giełdę Papierów Wartościowych (GPW), największym udziałem w obrotach w kontraktach sesyjnych cieszą się: BRE BANK PKO BP [link usunięty] Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
binkow 0 Zgłoś post Napisano Październik 31, 2008 Przed wyborem biura warto zapoznać się z informacjami na temat każdego z nich. W internecie bez problemu można znależć najważniejsze informacje o biurach maklerskich. Ja słyszałem duzo dobrego o ING Securities ale to było pare miesięcy temu, a teraz to wszystko bardzo się szybko zmienia :P Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gosiek 0 Zgłoś post Napisano Październik 31, 2008 Kierując się wyborem biura maklerskiego powinniśmy wziąść pod uwagę następujące czynniki: stawki prowizji opłaty za prowadzenie rachunku i inne operacje dostępność sieci punktów obsługi oferowane analizy i rekomendacje notowania w czasie rzeczywistym czy biuro jest powiązane z bankiem, gdzie możesz założyć lokatę, wziąść kredyt, otrzymać kartę bankomatową zniżki prowizji przy daytradingu oraz przy dużych obrotach na rachunku. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dann 0 Zgłoś post Napisano Listopad 2, 2008 Witam, jestem zupełnym laikiem w tym temacie. Pytanie moje jest następujące, od czego zacząć aby się wdrożyć i zacząć grać na giełdzie? Chciałabym zacząc coś robić w tym kierunku, ale nie bardzo wiem jak się do tego zabrać. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sergeybezzub 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 21, 2010 Dlaczego? Czy przy przyjmowaniu mnie na studium bкd± patrzyli na mnie bardziej jak na swojego, ktуry tu juї jaki¶ czas chodziі? I czy mуwimy o wrocіawskim studium, czy wrocіawskiej uczelni cywilnej? Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bohun84 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 26, 2010 Napisz do mnie pw, prześlę Ci parę przydatnych linków. Trzeba po prostu czytać czytać i jeszcze raz czytać, troszkę liczyć na intuicję i najważniejsze - nie słuchać rad tzw."fachowców" Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach