hansol 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 11, 2018 Kupujecie coś czasem z aliexpress? Jesteście zawsze zadowoleni z jakości, a przedmioty dochodzą w nienaruszonym stanie? Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vegeKsawery 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 12, 2018 Osobiście nie kupuję. Moja siostra czasem coś zamawia, faktycznie jest tam sporo fajnych rzeczy, ale strasznie długo trzeba czekać na przesyłkę. Poza tym jakość jak to jakość, chińska. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
monikabert90 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 13, 2018 Jeszcze nie miałam okazji ale wiele produktów mi się podoba więc pewnie kiedyś spróbuję ;) Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ursam 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 14, 2018 Zamawianie na aliexpress jest fajne jeżeli są to tanie rzeczy, których Ci nie szkoda, w przypadku uszkodzenia np podczas transportu, praktycznie niemożliwy jest zwrot na gwarancje, dlatego lepsze są polskie odpowiedniki aliexpress, które nie wiele są droższe, a przynajmniej łatwo można się z nimi dogadać Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
takorr 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 14, 2018 Ja tam zawsze kupuje :) Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hansol 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 15, 2018 Istnieje takie coś jak polskie odpowiedniki aliexpress? Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DrobnaMina 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 16, 2018 Kupowanie u Chińczyka jest jak dla mnie totalną pomyłką. Nie dość, że po obecnych kursach ceny równoważą się z tymi, które mamy u siebie, to jeszcze kwestia opłat za transport, ubezpieczenia, a precyzyjnej jego braku i czasu oczekiwania. Niby coś tam gwarantują, ale jak przyjdzie co do czego szukaj paczki w oceanie. Z resztą nie wyobrażam sobie, aby np. czekać z remontem czy wymianą sprzętu, bo taka fototapeta mosty albo dysk twardy przyjdzie dopiero za 1.5-2 msc Z polskich sklepów jak Fototapetka.eu czy nawet Allegro towar mam max 3 dni robocze pod drzwiami. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ursam 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 16, 2018 Oj ceny nijak nie odpowiadają polskim cenom, a często za coś nie warto przepłacać. Sklep https://www.chmarket.pl/ ma trochę szybszy czas realizacji od aliespress, no ale główną jego zaletą jest to, że łatwo się do nich odsyła rzeczy w razie problemów Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
grela 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2018 Ja nigdy nie kupowałem z ali i chyba nie zamierzam Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ryszard.Polakowski 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2018 Moja znajoma kupowała tam sukienkę i przesłali jej plastikową sukienkę ,która nie miała nic spólnego z tym co miała na zdjęciu i w opisie. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
grzesior 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 18, 2018 No właśnie tego bym sie bał, że tak to będzie wyglądało, jakoś nie wierzę w to ze sprzedaja zawsze to co na zdjęciu. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tymmo 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2018 kupuję ale głównie jakieś drobiazgi ;), ubrania to już wyższa szkoła jazdy Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
StatuaNieWolnosci 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2018 Ja tam nigdy nic nie zamawiałem na aliexpress :P Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hinduss44 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 23, 2018 Powiem wam, że mam czasem chęć kupienia czegoś z tego serwisu by sprawdzić jak to wygląda. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
werti 0 Zgłoś post Napisano Maj 17, 2018 Jestem zadowolona, chociaż te rzeczy bardzo długo "idą". Nie kupowałam nic szczególnie drogiego, ale nigdy nie byłam niezadowolona Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ernest 0 Zgłoś post Napisano Maj 18, 2018 Kiedyś kilka razy zamówiłem jakieś ciuchy z aliexpress, ale w ostatnim czasie przestałem tam zamawiać. Moze być tanio, to fakt. Jednak zwykle dostajecie to za co płacicie. Czyli ubrania mogą być niekoniecznie takiej jakości jak oczekujecie. Poza tym problem jest z rozmiarem. W Chiinach rozmiarówka jest mniejsza i ich rozmiar M moze być naszym S albo XS.... Trzeba z tym uważać. Nie jest możliwe również odesłanie zamówionych ciuchów.... Tak wiec wolę sklepy w Polsce. Polecam na przykład Answear. Ceny naprawde ok, mają tam ubrania wielu dobrych firm. Poza tym sklep daje możliwość darmowego kuriera ( jeśli chodzi o dostawę i zwrot). https://answear.com/p/czapki-z-daszkiem-293-k.html Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lotek4 0 Zgłoś post Napisano Maj 18, 2018 Nie wszystkie chińskie produkty są złej jakości. Przesyłka jednak trochę trwa. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Michal1985 0 Zgłoś post Napisano Maj 18, 2018 Propaganda, marketing szeptany oraz inne techniki reklamy bądź zniechęcenia na tym forum czasami mnie zaskakuje. ja oraz wielu z moich znajomych masowo kupijemy na alibabie i aliexpresie i nigdy nie słyszałem że paczka zgineła albo coś dotarło niezgodnie z zamówieniem, towar w polsce na allegro w większości pochodzi z tych portali tylko przy zakupie większej ilości można dużo urwać z ceny, okres oczekiwania realny najczęściej to 10-14 dni, ja polecam wszystkim co do zwrotów kolega w zeszłym roku kupił dziecku drona, po pół roku soę on zepsół, napisał do chińczyka a ten zaproponował mu na podstawie opisu zwrot kasy lub wysyłkę nowego Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
muniek_m 0 Zgłoś post Napisano Maj 31, 2018 dla mnie to wyrzucanie hajsu w błoto. te rzeczy nie są porządne, tylko tanie, a to nie znaczy dobre. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sam87 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 1, 2018 Większość rzeczy jest fatalnej jakości. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach