andnowy 0 Zgłoś post Napisano Maj 23, 2018 Co waszym zdaniem lepiej się sprawdzi się w przypadku firmy zatrudniającej około 30 etatowych pracowników z branży usługowej. Zatrudnienie informatyka na etacie, czy typowy outsourcing IT, czyli wzwyanie gdy coś się dzieje? Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ernest 0 Zgłoś post Napisano Maj 24, 2018 Jest to pewien dylemat. Decyzja uzależniona jest od charakteru firmy, jej realnego zapotrzebowania na usługi informatyczne. Czasami bywa tak, że informatyka wzywa sie od czasu do czasu, podczas gdy innym razem potrzebny jest w zasadzie non stop. Np call center w którym pracuje kilkanaście czy kilkadziesiąt stanowisk komputerowych. Tam w zasadzie cały czas coś się psuje. Etat jest jak najbardziej potrzebny. W pozostałych przypadkach można próbować korzystać z outsourcingu IT. Jak konkretnie wygląda taka usługa opisane zostało tutaj: https://itcenter.pl/oferta/zarzadzanie-systemem-informatycznym/ Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gladia 0 Zgłoś post Napisano Maj 25, 2018 Najlepiej zatrudnić dobrego informatyka Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miranda99 0 Zgłoś post Napisano Maj 27, 2018 Wszystko zależy od tego jakie macie wymagania. Pracowałem w różnych firmach, gdzie środowisko IT było dość rozbudowane i stosowano różne rozwiązania. Na przykład w jednej firmie było call center i tam wszystko było skonfigurowane praktycznie bezobsługowo, a ewentualne awarie admini rozwiązywali zdalnie. Z kolei w innej firmie zatrudnionych było dwóch adminów i praktycznie cały czas mieli co robić. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kryter 0 Zgłoś post Napisano Maj 31, 2018 Myślę, że do małych i średnich firm nie trzeba zatrudniać informatyków, chyba, że mamy elektroniczny obieg dokumentów czy też częste zmiany na serwerach. Outsourcing IT w zupełności wystarcza na potrzeby małych podmiotów gospodarczych. Przy dużych to inna sprawa, bo one mają inną strukturę organizacji i działają wg innych harmonogramów prac, więc lepiej jest utworzyć mały dział informatyczny, aby rozwiązywał problemy na miejscu i był cały czas na dyżurze. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kubikuba 0 Zgłoś post Napisano Maj 31, 2018 Według mnie to zależy od rodzaju firmy, ile jest komputerów itp. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
primodial 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 5, 2018 Bardzo trudne pytanie, ale tak jak pisano wyżej wszystko zależy od potrzeb. Jeśli informatyk od wszystkiego będzie we wszystkim średni. Jedna osoba nie zadba o sieć, sprzęt, stronę internetową i grafikę. Człowiek orkiestra będzie we wszystkim średni i raczej gorszy od wyspecjalizowanej firmy. Największa zaletą informatyka będzie dostępność i niższy koszt. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Colt 0 Zgłoś post Napisano Maj 10, 2019 Jak szukacie sprawdzonej firmy zajmującej się obsługą IT to polecam zajrzeć na https://www.exigo.pl/. Mają duże doświadczenie we wszelkich tego typu kwestiach i na pewno będą w stanie zapewnić odpowiednią pomoc. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mlekomleko 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 21, 2019 Osobiście korzystam z outsourcingu i takie rozwiązanie mogę Ci polecić. Znalazłem firmę Set IT https://www.setit.pl , a tam już pomogli mi w doborze niezbędnych sprzętów jak i platform dla mojej firmy. Potrzebowałem również strony WWW, więc wszystko miałem załatwione w jednym miejscu. Jak coś się dzieje, to dzwonię bezpośrednio do nich i wiem, że mogę liczyć na fachową pomoc. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gundogan 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 30, 2019 Jeśli chodzi o moje doświadczenie to zdecydowanie bardziej skłaniam się do opcji jaką jest outsourcing IT ! Korzystam obecnie z usług firmy ITmagination i szczerze mogę powiedzieć, że z perspektywy czasu nie podjąłbym innej decyzji. Wspierają mnie w tworzeniu nowego oprogrwamowania, analizie danych, a dodatkowo zapewniają grono specjalistów do pomocy. Dane firmy oraz opinie na ich temat znajdziecie na [link usunięty] . Myślę, że będzie to dobry wybór i warto zapoznać się z ich ofertą Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach