Alsenas 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 14, 2018 Cześć wszystkim! Aktualnie przymierzam się do założenia własnego biznesu. Docelowo ma to być branża związana z elektroniką oraz informatyką. Na sam początek postanowiłem nie obarczać się zbyt dużym ryzykiem i nie inwestować zbyt dużo, żeby sprawdzić czy to wypali. Powiedzmy zakupiłbym kilkaset sztuk takich rzeczy jak słuchawki, PowerBanki, głośniki bluetooth z Chin na zasadzie OEM/ODM, czyli naklejam własne logo na produkty, które wytwarza jakaś chińska fabryka. Wkład finansowy nie przekroczyłby 2 000 PLN (Jeśli chodzi o sprzedawane produkty). Sprzedawałbym te urządzenia po cenach o kilka złotych niższych niż inne tego typu urządzenia. Chciałbym wiedzieć co wy o tym myślicie - ryzyko, szacowane koszty? Moje wątpliwości: Zakładać własny sklep internetowy dla swoich produktów, czy na początku sprzedawać te przedmioty na allegro? W jaki sposób ogarnąć serwis? Chodzi o to w jaki sposób klienci z całej Polski mają dostarczać swoje urządzenia do mnie i kto ma za przesyłkę płacić? Podatki - czy mnie pożrą na samym początku? Na ile mam się przygotować? Legalność - o czym muszę pamiętać? Jakieś pozwolenia i testy bezpieczeństwa? Dodam jeszcze, że zaciekawił mnie ten rzekomy półroczny okres bez płacenia ZUS: [link usunięty] Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hansol 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 8, 2018 Tworzenie sklepów internetowych zostaw profesjonalistom, warto to zlecić dla https://solv.pl/sklepy-internetowe/ poradzą oni sobie z najtrudniejszymi projektami, przykładają się oni do każdego zlecenia, dlatego możesz mięć pewność, że Twój projekt będzie w pełni indywidualny. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bikson 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 19, 2018 Sam pomysł uważam za ciekawy, ale właśnie trzeba rozsądnie gospodarować kosztami, np. podam prosty przykład - stosowanie zamienników do drukarek. W skali roku to naprawdę dużo jest. Tym bardziej, że teraz na rynku są dobre i wydajne zamienniki, np. Asarto. Spokojnie można użyć bez obaw o utratę gwarancji drukarki Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Daro80 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 6, 2019 Dobry pomysl, ja pracowalem w inter-chip, super sklep, polecam zajrzec i rozeznac sie jak jest rozkminiony. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kora89 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 6, 2019 Dobry pomysł, pracowalam w inter chipie, dobrze rozkminiony sklep, mozna zagladnac. maja dobra oferte i fajnie przejrzyscie wszystko przedstawione! Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Daro80 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 15, 2019 Dnia 6.04.2019 o 11:06, Daro80 napisał: Dobry pomysl, ja pracowalem w inter-chip, super sklep, polecam zajrzec i rozeznac sie jak jest rozkminiony. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Matteo99 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 15, 2019 Dnia 6.04.2019 o 11:08, kora89 napisał: Dobry pomysł, pracowalam w inter chipie, dobrze rozkminiony sklep, mozna zagladnac. maja dobra oferte i fajnie przejrzyscie wszystko przedstawione! Maja mega wysokie ceny..ale slusznie bo w stosunku do jakosci to ma sens. Goscie ktorzy tam pracuja znaja sie na swoim fachu ! Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mlekomleko 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 16, 2019 Myślę że możesz próbować z własnym sklepem i powolnym wyrabianiem wizerunku marki. Raczej na złe Ci to nie wyjdzie Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Michauu 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2019 Powodzenia! kolega zaczynal podobnie - teraz ma fajny stacjonarny sklepik i nosi sie z otworzeniem filii. niestety jesli chodzi o elektryke - to albo znajdziesz odbiorce posredniczacego [kogos kto to od ciebie kupi]... albo zostaniesz z duza liczba wlasnych nieznanych nikomu chinskich podrobek 😛 w kazdym razie - celuj w sprzety ktore sie faktycznie psuja - latwiej je zbyc za niskie ceny [czyli nie china-pady a karty sd... itd ;] ] Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dezmont 0 Zgłoś post Napisano Maj 8, 2019 Ja już mam swój internetowy sklep elektryczny, od którego zamawiam niezbędne produkty i części. Polecam wam zajrzeć na stronę http://www.skonieczni24.pl Mają szeroki wybór sprzętu elektrycznego i niezłe ceny. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
darion 0 Zgłoś post Napisano Maj 27, 2019 Jeżeli planujesz założyć sklep internetowy to na pewno musisz pomyśleć o odpowiednim zabezpieczaniu przesyłek. Klienci nie lubią dostawać uszkodzonego towaru. Polecam ci zajrzeć na stronę http://dx-tape.pl/ Od nich zakupisz materiały do zabezpieczania przesyłek. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
morgom 0 Zgłoś post Napisano Październik 9, 2019 W temacie materiałów do pakowania i zabezpieczania przesyłek ja mogę wam polecić skontaktowanie się z firmą https://bernas.pl/ Jest to dystrybutor jednostronnych i dwustronnych taśm klejących. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maciejus555 0 Zgłoś post Napisano Październik 9, 2019 Nie wiem czy w czasach ALLEGRO opłaca sie jeszcze w polsce zakladac sklep internetowy. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
itpstudio 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 28, 2020 Jeśli jesteśmy początkujący w e-handlu to na pewno warto skorzystać z gotowych platform, szczególnie oferowanych przez wyspecjalizowane i doświadczone polskie firmy. Jest to o tyle ważne, że w ten sposób zyskujemy solidnego partnera, który jest na bieżąco z trendami, przepisami prawa i potrzebami użytkowników. Niezbędne jest też wsparcie techniczne ponieważ sklepy to bardzo rozbudowane i złożone systemy i w razie usterek trzeba mieć osobę do której można się zgłosić. Zachęcamy też do lektury: [link usunięty] oraz itpstudio.pl/jak-przyciagnac-klientow-do-e-sklepu.html Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach