Alicja 0 Zgłoś post Napisano Marzec 15, 2012 MAŁA LINGUA & LINGUA TEENS SPACE jest ogólnopolską siecią szkół języków obcych dla dzieci i młodzieży stanowiących grupę LINGUA TEAM European Language Program. Szkoła promuje autorską metodę nauki języków obcych, dostosowaną do preferencji i potrzeb każdego ucznia. Dzięki stosowaniu różnorodnych metod nauczania, pomaga dzieciom i młodzieży łatwo i skutecznie zdobywać wiedzę. Obecnie poszukujemy partnerów na terenie Szczecina i okolic, zainteresowanych prowadzeniem własnej szkoły językowej. Dla nich przygotowaliśmy specjalną ofertę. Więcej informacji pod adresem: www.malalingua.com.pl/Franczyza Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Alicja 0 Zgłoś post Napisano Marzec 15, 2012 Głównie skupiamy się na języku angielskim. Organizujemy kursy o różnym stopniu zaawansowania, zarówno będące formą nauki codziennej dostosowanej do potrzeb dziecka jak i standardowe cykle przygotowawcze do egzaminów pozwalających uzyskać certyfikaty z języka. Mamy także ofertę dla przedszkoli i rodziców naszych młodych uczniów, jesteśmy kreatywni pod tym względem i ciągle działamy - dla potrzeb naszych klientów :) Oczywiście, że mamy stronę internetową, wystarczy w google wpisać naszą nazwę Mała Lingua & Lingua Teens Space :) tam znajduje się dużo więcej przydatnych informacji na nasz temat :) Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szary_Polak 0 Zgłoś post Napisano Marzec 22, 2012 pamiętam kurs metodą Callana - lipa do kwadratu, gdybym wcześniej nie uczył się języka to bym nic nie zrozumiał. Dlatego staram się unikać szkół stosujących super, ekstra hiper nowoczesne metody nauki języków. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Adam-S 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 9, 2012 bo najlepiej jest się uczyć na starych,sprawdzonych metodach ;) tradycyjne a najbardziej efektywne ( moja znajoma była studentką filologii angielskiej i uczyli jej tylko starymi metodami przez co teraz jest niesamowicie zadowolona z poziomu swojego języka ;) ) Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szrajbka 0 Zgłoś post Napisano Maj 6, 2014 Warto założyć szkołę językową- http://bizinwest.pl/wlasna-szkola-jezykowa/ Popyt na te usługi jest duży, teraz języki obce są bardzo potrzebne. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Matt 0 Zgłoś post Napisano Maj 8, 2014 Na angielski na pewno. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wierzba 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 28, 2014 Dużą popularnością cieszą się kursy kierowane dla osób 50+, więc jeżeli już decydujemy się na szkołę językową, warto jest zadbać o utworzenie specjalnej grupy dla tych odbiorców. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
esmeralda098 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 12, 2014 Nie tylko na język angielski jest teraz popyt. Tak naprawdę angielski jest teraz tak popularny, że jesgo znajomość już nie jest atutem a podstawą. Doceniana jest za to znajomość takich języków jak rosyjski, niemiecki, języki skandynawskie również są bardzo pożądane na rynku. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mirabellka 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2014 Tak jak Szary Polak też nic nie wyniosłam z nauki metodą Callana. Ale generalnie szkoła językowa to zawsze dobry pomysł. Ludzie wciąż chcą się uczyć, próbują nowych metod. Tylko trzeba ich przekonać, że to akurat Twoja szkoła ich czegoś nauczy :) Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
majka77 0 Zgłoś post Napisano Październik 29, 2014 Zgadzam się ze słowami poprzedniczki. Sama chętnie zapisałabym się na jakiś dobry kurs językowy. Teraz jest mnóstwo ofert - ale wiadomo, im więcej, tym lepiej, bo jest w czym wybierać. Mnie interesują szczególnie kursy dla firm, np. [link usunięty] - wydaje mi się, że to dobry pomysł, szczególnie dla osób, które kładą nacisk na znajomość języków obcych przez pracowników. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KrzysztofPe 0 Zgłoś post Napisano Październik 29, 2014 Szkół językowych to w naszym kraju jest na pęczki, a Polacy jakoś języów nadal za wiele nie znają. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rem 0 Zgłoś post Napisano Listopad 8, 2014 Też jestem zdania, że szkół językowych jest już odpowiednio dużo. Chyba nie jest łatwo wejść na rynek Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KrzysztofPe 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 16, 2014 Dokładnie, to nie jest łatwa branża, szczególnie że teraz jest mega parcie na uczenie się języków obcych i nowe szkoły nie mają łatwo na rynku gdzie jest multum korepetytorów. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Angela. Misztak 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 27, 2014 Ja również szukam ciekawego pomysłu na biznes, myślałam także o szkole językowej ale suma sumarum wyszły mi zbyt duże koszty, ale może polecę Wam tutaj: [link usunięty] - ciekawie osoby piszą o swoim doświadczeniu mnie zainspirowali myślę, że warto :) Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
AdamW 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 29, 2014 w tej dziedzinie jest dosyć spora konkurencja Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
smierson 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 30, 2014 Warto się skupić na mniej popularnych językach, np. skandynawskich - sporo osób teraz jest zainteresowanych ich nauką. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
monte 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 19, 2015 moim zdaniem ciekawym pomysłem będzie wprowadzenie zapisów online na zajęcia, np. przez booking-please, na pewno duzo osob bedzie chcialo z tego skorzystac. to duzo wygodniejsza dla klienta jak ma dostep do zapisow o kazdej porze dnia i z dowolnego miesjca :) Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nataliakl 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 19, 2015 Dużą popularnością cieszą się kursy kierowane dla osób 50+, więc jeżeli już decydujemy się na szkołę językową, warto jest zadbać o utworzenie specjalnej grupy dla tych odbiorców. Z tym że oferta musi być też atrakcyjna finansowo w takich przypadkach, a najlepiej sięgnąć po środki unijne i zorganizować kurs za darmo. Ogólnie myślę, że szkół językowych trochę się namnożyło, więc konkurencja jest ogromna. Trzeba więc zadbać o odpowiednie wyposażenie sal, bardzo dobrą kadrę z zapałem do nauczania (co wcale nie musi oznaczać lat doświadczenia) i profesjonalne podejście do klienta. Uważam, że tylko takie szkoły przetrwają na rynku. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zdrewna 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 20, 2015 Języki zawsze były w cenie. Im bardziej skomplikowane tym lepiej. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wizirr85 0 Zgłoś post Napisano Maj 13, 2015 To bardzo dobry pomysł, ponieważ jak widzimy w naszym kraju nic się nie zmienia i młodzi ludzie nadal będą wyjeżdżać za granice. Dodatkowo edukacja języków w szkołach nie stoi na wysokim poziomie. Jeżeli już założycie taką szkołę to na stronie http://www.edulex.com.pl/pl/c/Arkusze-ocen/32 znajdziecie różnego rodzaju dokumentacje szkolą, która na pewno Wam pomoże w prowadzeniu takiej szkoły Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hi-fi 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 2, 2015 Myślę, że to całkiem rozsądne. Tylko skupiłabym się na konkretnej grupie, np. klientach biznesowych. U nas w firmie większość osób posługuje się angielskim. Ale jak przyjdzie do tłumaczenia jakiegoś biznesowego pisma i tak zazwyczaj korzystamy z usług biur w stylu tego: http://www.mtlumaczenia.pl/poznan . Także wydaje mi się, że chętnych do podszkolenia się w biznesowym angielskim nie powinno zabraknąć. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nataliakl 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 3, 2015 Szkoła językowa to dobry pomysł na biznes, ale pod warunkiem, że otwiera się ją w miejscu, gdzie nie ma przesytu na rynku. Wiem też, że ciężko taki biznes utrzymać. Trzeba mieć naprawdę świetnych lektorów i bardzo dobrą opinię, nie mówiąc o ofercie, która powinna zawierać kursy przygotowujące do różnych egzaminów, nie tylko szkolnych. Kosztuje to bardzo dużo energii i działań marketingowych, ale na pewno się opłaca na dłuższą metę :) Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adik356 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 1, 2016 Warto także od razu zainwestować w odpowiednie narzędzia ułatwiające prowadzenie tego typu biznesu. Tutaj https://madeonmoon.pl/oferta/web-szkola-zarzadzanie-szkola-prywatna namiary na webSzkoła - program do zarządzania szkołę językową. Warto zapoznać się z tematem. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
morgom 0 Zgłoś post Napisano Listopad 10, 2017 Taka szkoła językowa jest bardzo ciekawym pomysłem na biznes. Obecnie ludzie dużo czasu poświęcają na naukę języków i chcą wydawać na to pieniądze. Budynek przyszłej szkoły trzeba odpowiednio przystosować do prowadzenia zajęć. Przede wszystkim potrzebne są meble szkolne. Mogę polecić wam http://www.refas.pl Mają szeroki wybór mebli szkolnych w dobrych cenach. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
edran 0 Zgłoś post Napisano Marzec 4, 2020 całkiem niezły pomysł na biznes Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach