drzewko 0 Zgłoś post Napisano Październik 7, 2012 Witam, mam pomysł na biznes, którym chciałbym dorabiać w wolne dni Mianowicie chodzi o sprzedaż kawy przechodniom z małego wózka, który pewnie musiałbym zakupić. Głównie ruchliwe miejsca w centrum miasta, przy przystankach. Widzę to tak - termos z espresso, termos ze spienionym mlekiem i syrop smakowy, cukier, kubeczki, wieczka Kawa 300ml - 3.49zł, do tego możliwość zakupu jakiegoś ciastka, bułeczki - ewentualnie zimne napoje Jak tego typu biznes wygląda z perspektywy prawnej ? Co powinienem zrobić/wiedzieć, zanim ruszę sprzedawać kafki ? Z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mrowka 0 Zgłoś post Napisano Październik 24, 2012 Od strony prawnej nie wiem jak to dokładnie wygląda. To już jest świadczenie usług na rzecz innych ludzi więc bez działalności gospodarczej chyba się nie obejdzie. Największy problem może być w tych "ruchliwych miejscach". Przystanki są miejscem publicznym i stanowią czyjąś własnością tak? Chcesz prowadzisz na tym terenie działalność bez dokumentów, nie mówię tego żeby Cię zniechęcić czy coś, ale żeby to nie skończyło się tak jak z tymi sklepikarzami, co na rynku bez zezwolenia stali i oferowali produkty/usługi za co straż miejsca wystawiała im mandaty. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kasper4433 0 Zgłoś post Napisano Październik 24, 2012 NIe wiem tylko jak wygląda kwestia sanepidu . Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach