gosiek 0 Zgłoś post Napisano Październik 14, 2008 Może temat błahy ale przecież każda firma musi mieć pieczątke. Co powinno sie znależć na takiej pieczące, a co nie. Na pewno musi być nazwa firmy, regon i adres. A telefon też? Przecież firma może istnieć bez telefonu. Jak to jest z tymi pieczątkami? Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
linka 0 Zgłoś post Napisano Październik 15, 2008 Na pieczące firmowej powinno się znależć: - nazwa firmy - imię i nazwisko przedsiębiorcy - dane adresowe siedziby firmy (zagodnie z zaświadczeniem o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej) - NIP - Numer Identyfikacji Podatkowej (art. 16 Ustawy o swobodzie działalności gospodarczej) - Regon - Rejestr Gospodarki Narodowej (art. 43 ust.3 Ustawy o statystyce publicznej) no i to wszystko :P Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
binkow 0 Zgłoś post Napisano Październik 15, 2008 Pieczątką posługujemy się wszędzie, poczynając od faktur poprzez korespondencję, a kończąc na dyspozycjach bankowych. Dobrym pomysłem, jest dodanie numeru telefonu(-ów), adresu e-mail, adresu strony www. Danych, które przyspieszą kontaktu z naszą firmą. Wszechobecna, w naszej działalności, pieczątka ułatwi naszemu kontrahentowi odszukanie właściwego kontaktu z nami. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
candy 0 Zgłoś post Napisano Październik 16, 2008 Niby taka mało ważna rzecz, a już na samym początku musimy o nią zadbać. Właściwie nie ma sankcjonowanego prawem wymogu posiadania pieczątki. Można ją mieć, ale nie trzeba. Ale pieczątka jest już nam potrzebna podczas zakładania firmowego rachunku bankowego. Minimalna zawartość pieczątki to: - pełną nazwa firmy, - adres siedziby firmy, - numer REGON. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
FancyFactory 0 Zgłoś post Napisano Październik 17, 2008 Pełna nazwa firmy musi znajdować się na pierwszej pieczątce. Jeżeli korzystamy z większej ilości to na kolejnych może pojawiać się nazwa skrócona. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
binkow 0 Zgłoś post Napisano Październik 21, 2008 Informacje zawarte na pieczątce zależą wyłącznie od nas, dlatego warto zamieścić na niej wszelkie dane, które mogą okazać się istotne do identyfikacji firmy przez przyszłych klientów. Planując wyrobienie pieczątki warto zabrać ze sobą dowód osobisty, oryginał zaświadczenia o wpisie do ewidencji, zaświadczenie o numerze REGON oraz zaświadczenie o numerze NIP Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dann 0 Zgłoś post Napisano Listopad 18, 2008 Czy należy wyrobic pieczątke firmową gdy zakłada się działalność? Nie ma bowiem przepisu, który nakazywałby posiadanie pieczęci firmowej dla osoby fizycznej prowadzącej działalność gospodarczą. Ale jak nie będziemy mieć pieczątki to jak uda się załatwić typowe sprawy takie jak np. bank. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ЯAFAŁ GEЯENT Zgłoś post Napisano Grudzień 19, 2008 Z punktu widzenia aktualnych przepisów prawnych, pieczątka nie jest wymienianym elementem jak konieczność założenia konta firmowego w banku - ponieważ aby założyć konto firmowe niezbędny jest podpis właściciela i pieczęć firmy :). Więc: aby założyć firmę, konieczna jest firmowa pieczęć z danymi - pełna nazwa firmy, - adres siedziby firmy, - numer REGON. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
joala 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2009 Ja miałam w poprzedniej dzialalności kilka pieczątek - nawet oddzielną z NIP, drugą adresową nawet bez REGON, wszystko zależy jaką dzialalność się prowadzi:))) :) Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ZUK 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 29, 2009 Mnie się wydaje, że ważne jest , aby na pieczątce był jakiś numer telefonu. Nie śmiejcie się - mnie niedawno popsuła się komórka i straciłem namiary na kilka firm,miałem takie trudsności z odnalezieniem telefonów - część w Sferii i jeszcze innych wynalazkach - naprawdę, gdyby były pieczątki z telefonami.... Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kad48 0 Zgłoś post Napisano Luty 11, 2009 Z punktu widzenia aktualnych przepisów prawnych, pieczątka nie jest wymienianym elementem jak konieczność założenia konta firmowego w banku - ponieważ aby założyć konto firmowe niezbędny jest podpis właściciela i pieczęć firmy :). Więc: aby założyć firmę, konieczna jest firmowa pieczęć z danymi - pełna nazwa firmy, - adres siedziby firmy, - numer REGON. Podobno również potrzebna jest pieczątka imienna - ale czy jest ona konieczna w prowadzeniu swojej firmy? Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kantor 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 23, 2009 Też ostatnio szukałem dobrego info nt. pieczątki firmowej i najbardziej aktualne informacje znalazłem tu Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
interno 0 Zgłoś post Napisano Listopad 14, 2010 Firma bez pieczątki nie może funkcjonować, co do tego nie ma wątpliwości. Powinna zawierać takie dane jak pełna nazwa firmy, poprawny adres oraz nip – to takie minimum – jak chcesz zobaczyć przykłady wejdź np. na stronę www.amb.net.pl – wiem że tam są przykłady takich pieczątek Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
emka 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 15, 2012 co najlepsze, we wspomnianym w poprzednim poście AMB samemu decyduje się o tym, jakie dane mają znajeźć się w konkretnym miejscu. Nie wiem też, czy wszystkie firmy zajmujące się wyrobem pieczątek dają możliwość dodania tam swojego logo. W AMB na pewno da się zrobić coś takiego. Grunt to nie przesadzać i zadbać pierw o to co konieczne a dopiero potem o co, co będzie stanowić o atrakcyjności naszej firmowej pieczątki. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NarzeczonaFranka 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 16, 2012 samemu też można sobie zrobić pieczątkę - wystarczy saszetka polimerowa i dobre naświetlenie :) Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sammy 0 Zgłoś post Napisano Maj 16, 2012 samemu też można sobie zrobić pieczątkę - wystarczy saszetka polimerowa i dobre naświetlenie :) Jasne, a potem nie będzie to to łapać tuszu albo rozłazić się pod naciskiem. Lepiej zapłacic i mieć pewność, albo przynajmniej możliwość reklamacji. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adamos 0 Zgłoś post Napisano Listopad 13, 2013 wszystkie informacje dot. pieczątek znajdziesz tu [link usunięty] - różne rodzaje, wzory i kolory, z doświadczenia mogę Ci polecić pieczątki kieszonkowe, które są bardzo wygodne Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gako 0 Zgłoś post Napisano Listopad 20, 2013 Pieczątka musi zawierać numer NIP i REGON. Do tego nazwa firmy. Generalnie nie ma takiej ustawy, która regulowała by kwestie związane z zawartością pieczątki. Tak więc teoretycznie mogą one wyglądać w sposób dowolny. Jeszcze nie spotkałem się z taką sytuacją, aby doczepiono się do zawartości pieczątki. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
domna 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 19, 2013 Ja mam na pieczątce adres firmy, NIP, nr zezwolenia i to wszystko. Telefon oczywiście jest też firmowy, ale na pieczątce nie widnieje. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
inwestycja 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 20, 2013 Jeśli masz telefon firmowy to czemu nie, myślę, że może być na pieczątce. Chociaż najważniejszy jest chyba adres, nazwa firmy i NIP. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gośka99 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2015 Dokładnie chyba już wszystko co istotne zostało tu napisane, moim zdaniem fajnie jest też dodać logo chociaż takie małe nawet to super wygląda :) A jak chcecie mieć szybko fajne pieczątki to polecam firmę http://www.modico.pl/produkty Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sara1 0 Zgłoś post Napisano Luty 18, 2018 Zobaczcie sobie tutaj http://www.piaseczno-reklama.pl/index/gallery/3/5-pieczatki.html na ofertę. Są tam naprawdę rewelacyjne rozwiązania. Firma realizuje zamówienia stosunkowo szybko. Poza tym ceny są u nich ok. Myślę, że warto rozważyć ich ofertę i porównać ją z konkurencją. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PannaS 0 Zgłoś post Napisano Luty 22, 2018 Napiszcie do nich: [link usunięty] - wysłałam tekst, za 2 godziny miałam projekt u siebie. Naprawdę doradzili mi co mogę zrobić i jakie info ma być na pieczątce. A przede wszystkim pieczątka była następnego dnia u mnie. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jamro70 0 Zgłoś post Napisano Luty 23, 2018 Poza pieczątką warto także pomyśleć o grawerowanych tabliczkach informacyjnych bądź szyldach informacyjnych. Praktycznie każda firma, każde biuro korzysta z takiej opcji. Sama jakiś czas temu szukałam ciekawej oferty i przyznam szczerze, że moją uwagę mocno zwróciły produkty ze sklepu [link usunięty] . Na pierwszy rzut oka widać, że są to produkty wykonane z dbałością o każdy detal. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gladia 0 Zgłoś post Napisano Luty 25, 2018 Pieczątka powinna zawierać przede wszystkim nazwę firmy, adres i numer regon. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach