Tomasz_Es 0 Zgłoś post Napisano Marzec 29, 2013 Dzień dobry Państwu. Chciałbym wystąpić z pytaniem do bardziej doświadczonych. Jak myślicie, czy jest sens fundowania pracownikom jako prezentu/motywatora kursu języka obcego? Chciałbym upiec dwie pieczenie na jednym ogniu, czyli raz, że podszkolić ich nieco, a dwa - sprawić, że poczują się docenieni. Znalazłem w sieci taką szkołę językową [link usunięty] i wydaje mi się to dobre rozwiązanie, bo nie ingeruje w czas wolny pracownika - lekce odbywają się online, w cztery oczy z lektorem, ale można się umówić na dowoloną porę. Sprawdziłem lekcję próbną i jest OK. Jakie są Państwa opinie w temacie dodatkowych szkoleń? Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sesjebankowe 0 Zgłoś post Napisano Marzec 29, 2013 Jak to jest grupa ludzi którza chce się rozwijać to na pewno ucieszą sie z prezentu Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wodzu 0 Zgłoś post Napisano Marzec 31, 2013 Moim zdaniem lepiej zapytać, ale wydaje mi się, że większość jednak woli kursy stacjonarne. I tak ciągle siedzimy w internecie, przy kompach, w pracy itd. Kurs angielskiego po pracy, kontakt z realnymi ludźmi może stanowić duży plus i swoistą rozrywkę. Poza tym z tego co się orientuję, to za ten chatterbox płaci się jednorazowo, czyli w jakim sensie prezent? Oddajesz pracownikowi kasę za każdą "lekcję" ? Mega niewygodne. Jeżeli zdecydowałbyś się jednak sprezentować kurs w stacjonarnej szkole językowej to polecam Speak Up, też mają elastyczny grafik, który można dopasować do siebie i opcję konwersacji on line w ramach uzupełnienia lekcji na miejscu. Ale tak czy siak, najważniejsze byś zapytał pracowników zamiast zaskakiwać ich takim "prezentem", bo nie możesz zarządzać ich czasem bo pracy, a mogą tak odebrać ten prezent ;) Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wierzba 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 2, 2013 ja na pewno byłabym zadowolona z takiej możliwości Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blue 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 3, 2013 Ja też byłabym zadowolona ale jeszcze bardziej ucieszyłoby mnie gdyby tak szef wysłałby mnie na taki kurs zagranicę.Kontak z językiem w środowisku naturalnym dałby niezapomniane wrażenia.Można by było połączyć to z odpoczynkiem i zwiedzaniem , ech marzenia, a może i nie :) http://www.sprachcaffe.com/polski/study_abroad/language_schools/frankfurt/main.htm Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
stobejczyk 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 3, 2013 Jak firma nie współpracuje z klientami czy kontrahentami z zagranicy to nie ma to uzasadnienia w kosztach firmy. Mnie wystarczają nagrdody z którcyh korzystamy. 2 x do roku wybieramy sobie którką wycieczkę np. [link usunięty] , wracamy z 4- 7 dni i jesteśmy super wypoczęci. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
koniczyna 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 8, 2013 Nie jestem przekonana co do formy, ale pomysł jest całkiem fajny. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tadeusz Dąbek 0 Zgłoś post Napisano Maj 28, 2013 jak najbardziej, jesli chcesz podniesc kwalifikacje to swietnie sie nadaja podobne kursy Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
UdKd 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 30, 2013 Myślę, że to świetny pomysł, jeśli oczywiście pracownicy sami będą chcieli się dokształcać :) Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
handlara 0 Zgłoś post Napisano Październik 13, 2013 Znając mentalność Polaków, to część uzna, że to kolejny przykry obowiązek, chociaż ja osobiście ucieszyłabym się z takiego prezentu. W naszej firmie niestety pracodawca uważa, że trzeba przyjść już z własnym bagażem wiedzy i doświadczenia, przypasowała mu http://www.goldenline.pl/ i po prostu zaprasza na rozmowy kwalifikacyjne te osoby, które wiele potrafią i nie potrzebują szkoleń. No cóż, takie jego prawo Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BiuroMaszyny_pl 0 Zgłoś post Napisano Listopad 13, 2013 Zawsze to dodatkowa korzyść i bonus dla pracowników,więc moim zdaniem warto,poniewaz poniekąd inwestują także w siebie,uczą się czegoś nowego,w tym przypadku języka. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
handlarzyk 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 2, 2013 Jeśli pracownikom potrzebny jest na co dzień język obcy, to uważam, że jasne, kurs jak najbardziej jest potrzebny, uzasadniony i pracownicy powinni się cieszyć, że funduje im go pracodawca. Jeśli znajomość jezyka w Twojej firmie nie ma wpływu na jakość usług i wykonywanej pracy, to może lepiej zastanowić się nad innego rodzaju motywatorem? Jeśli chodzi o formę, to wydaje mi się, że jeśli już organizujesz pracownikom kurs językowy, to mógłby się on odbywać w siedzibie firmy w grupie. Byłoby to chyba tańsze rozwiązanie niż fundowanie indywidualnych lekcji każdemu pracownikowi. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
modny 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 4, 2013 Pewnie, że jest. Nawet nie zdajesz sobie sprawy jak dziś popularne są http://www.technitra.pl niemiecki i angielski na inny język. Ludziom nie chce się uczyć, więc szukają specjalistów. A więc może Ciebie za jakiś czas. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Aniaq2 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 8, 2015 Jeżeli chcesz by Twoi pracownicy sie rozwijali to oczywiście, że tak. Zobacz tylko ile korzyści będzie miałą z tego Twoja firma. Możesz wysłać ich do tej szkoły jezykowej http://nihao.com.pl/ na naukę języka chińskiego. To teraz bardzo potrzebny język. Dzięki temu Twoi pracownicy będa mogli podejmować nowe współprace. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cvrw 0 Zgłoś post Napisano Listopad 25, 2015 Kilka miesięcy temu na stronie http://serwis.inwestycjawkadry.info.pl/ znalazłem informacje o dotacji na fajny kurs języka niemieckiego. Postanowiłem kupić go dla swoich pracowników, bo za rok planuje wejść także na rynek niemiecki i myslę, że takie szkolenie będzie bardzo przydatne. Otrzymałem sporą kwotę dotacji, a samo szkolenie było przeprowadzone na bardzo wysokim poziomie, a pracownicy wiele się nauczyli i uważam, że było to dla mnie bardzo opłacalne. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ramona 0 Zgłoś post Napisano Listopad 26, 2015 Obecnie w każdym biznesie przydaje się j. angielski. Podstawy języka zawsze się przydają, niezależnie od tego w jakiej branży działa firma. Bardzo ciekawy plan nauki języka dla firm posiada ta firma z Gliwic- http://talkback.pl/angielski-dla-firm/ nie brakuje u nich rozmów z native speakerem! Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
valencja 0 Zgłoś post Napisano Listopad 27, 2015 Uważam, że ma bardzo duży, ponieważ nasz rynek otwiera się na coraz to nowsze możliwości, a n a dodatek takie firmy jak http://www.banextransport.pl/ wychodzą też ze swoją ofertą dla osób fizycznych. Z roku na rok więcej podróżujemy i zamawiamy coś w innych krajach. Nawet z transportem tych rzeczy nie ma większego problemu :-) Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
irena29 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 3, 2015 To chyba dobry pomysł...a może wystarczyło by kupić taki kurs jak tutaj - http://www.sita.sklep.pl/? to chyba dość wygodne rozwiązanie prawda? Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
morgom 0 Zgłoś post Napisano Listopad 17, 2017 Kursy językowe są bardzo przydatne. Muszą się tylko odbywać w renomowanych miejscach. Ja takie kursy odbywałem w Jagiellońskim Centrum Językowym http://www.jcj.uj.edu.pl Tam nie tylko otrzymałem papierki potwierdzające odbyte kursy ale też zdobyłem odpowiednią wiedzę i podniosłem swój poziom językowy. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lewin85201 0 Zgłoś post Napisano Listopad 18, 2017 Poprzeglądaj może opinie innych osób i na tej podstawie podejmij jakąś konkretną decyzję ? Bo wtedy możesz zrobić jakiś odsiew tych gorszych opcji i mieć pewność że wybierzesz dobrze :). ____________ [link usunięty] Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamilMajek90 0 Zgłoś post Napisano Listopad 18, 2017 Dokładnie, myślę, że dobrze jest zasięgnąć opinii innych. Jak będzie duzo negatywnych słów o którejś ze szkół to wiadomo,że lepiej ją odrzucić. niestety i tak finalnie to najlepiej przekonamy sie na własnej skórze czy coś nam pasuje czy nie ;) Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fbusu 0 Zgłoś post Napisano Listopad 29, 2017 A po co tyle inwestować, jeżeli twoja firma nie będzie musiała się na co dzień nim posługiwać. Prościej i wygodniej będzie wynająć biuro tłumaczeń. Fajnie współpracuje się z [link usunięty] . Kilka razy już im wysyłałem dokumenty do tłumaczeń co nie i ogarnęli to tak jak powinni ;) Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dzoanna 0 Zgłoś post Napisano Listopad 29, 2017 Moim zdaniem warto inwestować w wykształcenie swoich pracowników. Pracodawcy, którzy co jakiś czas organizują szkolenia i [link usunięty] pomagają swojej kadrze w utrzymaniu jakości i wydajności pracy. Dotyczy to zarówno obowiązków biurowych prac fizycznych. Jeśli więc zależy właścicielom firm jak i samym pracownikom zależy na polepszeniu jakości swej pracy należy brać czynny udział w szkoleniach. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kandar 0 Zgłoś post Napisano Listopad 21, 2018 Ja wysłałem swoich pracowników a kurs języka obcego i mogę wam powiedzieć że było to opłacalne. Wszyscy podnieśli swój poziom językowy. Zdecydowałem się na ofertę firmy http://www.makilen.pl z Krakowa. Organizują kursy dla firm. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jawor 0 Zgłoś post Napisano Listopad 21, 2018 Jeżeli szkolenie przełoży się na zysk, bo firma współpracuje z podmiotami zagranicznymi, to na pewno warto. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach