Zaloguj się, aby obserwować  
CHICKEN

Własne K.F.C czyli jak otworzyć lokal z kurczakami w kubełkach

Recommended Posts

Szukasz pomysły na własny biznes, mamy dla ciebie niepowtarzalną ofertę !!!

Choć zainteresowanych z pewnością nie brakuje, firma AmRest – masterfranczyzobiorca sieci KFC w Polsce – nie udziela licencji franczyzowych innym podmiotom. Warto zatem rozważyć bardzo podobny koncept gastronomiczny - sieć barów szybkiej obsługi EXPRESS CHICKEN - młody koncept na polskim rynku gastronomicznym, z powodzeniem działający od ponad 4 lat.

EXPRESS CHICKEN pozwala w prosty sposób i niewielkim kosztem stworzyć bar szybkiej obsługi typu FAST FOOD oferujący charakterystycznie panierowane dania z kurczaka z możliwością konsumpcji na miejscu jak i w dostawie. Menu EXPRESS CHICKEN zawiera kubełki pełne chrupiących skrzydełek i zestawy z panierowanymi kawałkami kurczaka (skrzydełka, nuggetsy /stripsy/, pałki kurczaka), frytki, 4 rodzaje tortilli, chickenburgery i texasburgery, a także sałatkę Colesław.

Dzięki utrzymaniu wysokiej jakości oraz osiągnięciu wyjątkowego smaku potraw możemy pochwalić się szerokim gronem klientów zarówno wśród dzieci i młodzieży, jak i osób dorosłych.

Każde z naszych dań można zamówić na miejscu, na wynos, jak i z dostawą pod wskazany adres. Dostawa w przedziale od 20- 40 min gwarantuje zadowolenie każdego klienta. – mówi Mariusz Zarzycki – specjalista ds. budowy sieci franczyzowej.

Partnerem EXPRESS CHICKEN może zostać osoba dysponująca lokalem o powierzchni min. 25 m2, znajdującym się najlepiej w centrum miasta lub w galerii handlowej. Kapitał potrzebny do rozpoczęcia działalności pod szyldem sieci to ok. 10 -15 tys. zł. Zwrot z inwestycji możliwy jest już po pierwszym miesiącu działalności. Jest to jedna z najtańszych ofert franczyzowych w Polsce. Opłata licencyjna, pobierana jednorazowo na początku współpracy, wynosi tylko 1 000 zł netto. Uiszczając ją franczyzobiorca może liczyć m.in. na szkolenie pracowników, wsparcie marketingowe i reklamowe, know-how i rabaty u dostawców.

W sieci działają już 3 lokale, w czerwcu 2013 podpisano 5 nowych umów na nowe bary franczyzowe, prowadzone są rozmowy z kolejnymi zainteresowanymi z różnych rejonów Polski, umowy podpisane zostaną już wkrótce. Zainteresowanie ofertą Express Chicken wyraziło też kilka już działających placówek gastronomicznych w celu zwiększenie atrakcyjności swojego menu. W sumie, do końca roku 2013, planowane jest uruchomienie 10 niezależnych punktów franczyzowych na terenie całego kraju.

Chcesz otworzyć własny lokal, potrzebujesz więcej informacji na temat współpracy. Napisz do nas lub dzwoń : 503 422 662 , 506 495 506 , 500 437 650.

e-mail : mitra@onet.eu lub wiolmax@o2.pl

Poważnie myślącym o swoim biznesie wyślemy szczegóły inwestycji i kalkulację zysków.

Zapraszamy też na www.chicken.info.pl

Więcej informacji znajdą Państwo na

http://czasfranczyzy.pl/435/System.aspx

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Nigdy nie zdecydowałabym się na franczyzę. Uważam, że jest ona bardzo ograniczająca. Trzeba wypełniać wolę franczyzodawcy, nie można wprowadzać innowacji. Zdecydowanie lepiej zainwestować w coś swojego. Ja, zdecydowałabym się na sklep internetowy, gdyż jego założenie nie jest już tako kosztowne, jak kiedyś. Za pomocą platformy http://pasejo.pl/ sprzedaż można rozpocząć zupełnie za darmo.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Przed otwarciem restauracji warto sobie zerknąć tutaj http://drukwfirmie.pl/5467-jemy-takze-oczami-czyli-o-kolorach-w-gastronomii . Na tej stronie jest ciekawy artykuł dotyczący kolorów, na które warto zwracać uwagę urządzając takie lokal. Jest to bardzo istotne, ponieważ w ten sposób można zachęcić klientów.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Tylko czy założenie restauracji tego typu jest dobrym rozwiązaniem? Nie wydaje mi się. Zdecydowanie lepszym rozwiązaniem jest otworzenie lokalu innego typu. Niezależnie od tego, na otwarcie jakiego się zdecydujemy, będzie ono wymagać zaopatrzenia się w odpowiedni sprzęt. Na myśli mam między innymi urządzenia grzewcze takie jak https://mmgastro.pl/kategoria/produkty/24,urzadzenia-grzewcze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

W coś swojego inwestować - ok, to racja, że jest się bardziej "wolnym", ale takie duże sieciówki też już mają swoją markę i wiadomo, że ludzie do nich przychodzą, a z autorskim pomysłem może być różnie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Odpowiedz...

×   Wkleiłeś treść z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Only 75 emoji are allowed.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Wczytywanie...
Zaloguj się, aby obserwować