faramir 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 6, 2008 Zdecydowałem, że założę sklep zoologiczny z asortymentem dla wielu rodzajów zwierząt. Póki co tylko pożywienie, zabawki, latki i takie rzeczy, a za jakiś czas może żywe zwierzęta. Jak myślicie, czy w 100-tysięcznym mieście to wypali i bedą szły z tego porządne zyski? Pytam tu, bo wciąż się waham, a widzę, że są tu ludzie potrafiący pomóc :) Może ktoś ma jakieś doświadczenia z tego typu biznesem? Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
firmowiec 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 6, 2008 Śmiało otwieraj, jeśli masz pomysł to go realizuj i bądź konsekwentny a na pewno się uda :) Kwestia konkurencji - jeśli jest nikła, a w Twoim mieście jest duże zapotrzebowanie na tego typu sklep to masz szansę się mocno wybić. A jeśli konkurencja jest - to rób wszystko by ją prześcigać. Pomyśl nad nazwą, bo to ważna sprawa w tego typu biznesie. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
faramir 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 7, 2008 Konkurencji w zasadzie nie ma, poza małym, niewidocznym sklepiku na zadupiu. To jeszcze jedna prośba - pomożecie wymyślić nazwę dla owego przedsięwzięcia? ;) Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
firmowiec 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 7, 2008 Kundelek? U Pudla? Psie Żarcie? :D Na pewno musi być coś związanego ze zwierzakami ;) Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DużyMiś 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 7, 2008 A może 'Reksio' albo 'Fafik'? To bardzo fajne nazwy według mnie, idealnie nadające się na nazwę sklepu zoologicznego :) Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behetta 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 11, 2008 żeby ten sklep stanowił konkurencję dla sklepików zoologicznych przy gabinetach weterynaryjnych oraz dla hipermarketów (gdzie też są sprzedawane produkty dla zwierząt), to musisz się wyróżnić ofertą. To czego mi brakuje w sklepach zoo i w hipermarketach to karmy, które można właściwie kupić wyłącznie w sklepach internetowych. Czyli dobre marki karmy suchej i mokrej - przy czym dobre to niekoniecznie Royal Canin, ale np. Biomill (z suchej) czy Leonardo albo Bozita z mokrej (to akurat karmy dla kotów). Zobacz jakie karmy sprzedaje np. Krakvet. Jeśli uda Ci się połowę z nich mieć u siebie na stanie to będzie dobrze. pozdrawiam Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
faramir 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 11, 2008 Dziękuję za konkretną radę. Biomill i Krakvet są mi znane i powszechnie chwalone, dlatego nie omieszkam sie wprowadzić ich do swojego asortymentu. Choć jak mówię - w moim mieście wielkie konkurencji na sklepy dla zwierząt nie ma, więc wybicie się nie powinno stanowić bariery nie do pokonania. Dziękuję za rady :) Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miszmasz 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 8, 2010 I jak ten pomysł wypalił? Napisz nam. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
forumiak 0 Zgłoś post Napisano Maj 5, 2016 A mało macie takich sklepów? I jeszcze jedna istotna kwestia - https://www.animalfit.pl/ Czy jesteście w stanie pracować na tak niskiej marży? Bo to są naprawdę niskie ceny, a żeby być konkurencyjnym, musicie je minimum wyrównać. Realne? Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hi-fi 0 Zgłoś post Napisano Maj 10, 2016 Moim zdaniem od razu warto myśleć o sprzedaży internetowej. Wbrew pozorom wcale nie wpływa to w znacznym stopniu na koszty prowadzenia sklepu, a korzyści mogą być spore. Widziałam np., że Pasejo oferuje darmowe oprogramowanie do prowadzenia sklepu w sieci: http://pasejo.pl/ . Fantastyczna sprawa, zwłaszcza dla tych, którzy dopiero zaczynają z biznesem. Warto zerknąć, tym bardziej, że platforma oferuje też sporo innych udogodnień. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
forumiak 0 Zgłoś post Napisano Październik 21, 2016 Jeszcze tutaj zobaczcie - https://polskikoszyk.pl Kwestia taka, jakie macie oczekiwania, ale tam w zasadzie do kupienia jest wszystko i to na dobrych warunkach. To u nich robimy całe zakupy, również spożywki. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mati22 0 Zgłoś post Napisano Październik 21, 2016 Jak daleko masz markety, z nimi nie wygrasz. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamaa87 0 Zgłoś post Napisano Maj 21, 2017 Nie prawda, że nie da się wygrać z marketami. Każdy fan zwierząt wie, że nie wszystkie produkty specjalistyczne można kupić w markecie. Powiedziałabym, że większości niema, a jeśli jest cokolwiek, to wątpliwej jakości. ------------------------------------- wywóz gruzu Warszawa Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
LatajacePaczki 0 Zgłoś post Napisano Maj 23, 2017 Witam Wszystkich na forum. Wiele zależy tutaj od tego jaki nakład finansowy poświęcimy na reklam,e promocję naszego sklepu oraz co konkretnie zaoferujemy nowym klientom aby ich utrzymać, to odgrywa kluczowa rolę. Pamiętajmy że dobry sklep internetowy to także przejrzysta i czytelna strona z ciekawym układem graficznym oraz szybką i bezproblemowa przesyłką. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ćannki 0 Zgłoś post Napisano Listopad 19, 2017 Ja w sumie w sklepach zoologicznych mało kupuje, nawet przysmaki dla psa kupuje u weterynarza bo mam sprawdzone Snac Skin Coat Dog z łososiem od vetexpert, wiem że psiak to lubi a do tego pomagają w uzyskaniu zdrowej ładnej sierści Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Janusz B. 0 Zgłoś post Napisano Listopad 29, 2017 Jeśli kupujesz w sklepach zoologicznych karmę dla psa, to ja polecam wybór tego produktu: https://www.maxandmrau.pl/product-pol-964 . Ta karma spełnia wymagania żywieniowe wszystkich ras na każdym etapie życia. Ma w soim składzie m.in. zboża, mięso i podroby zwierząt, oleje i tłuszcze roślinne, ryby i podroby, drożdże, warzywa, minerały. To wartościowy posiłek dla Twojego pupila. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nirodash 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 17, 2018 Co do sklepów zoologicznych w internecie to w aktualnych czasach jest ich bardzo dużo i powiem wam, że czasem ciężko zdecydować się gdzie zrobić zakupy. Ja wybrałem sklep Krakvet https://www.krakvet.pl/, przede wszystkim dlatego, że mają na prawdę dużą i bogatą ofertę, ale także ze względu na ceny. Muszę wam szczerze powiedzieć, że są one na prawdę konkurencyjne na tle innych sklepów i wydaje mi się, ze warto sprawdzić ich ofertę. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lady 0 Zgłoś post Napisano Październik 5, 2018 Nie da się ukryć, że zakupy online są teraz znacznie bardziej praktyczne i tańsze. Poza tym wybór jest większy. Można je zrobić niezależnie od pory dnia czy nocy. Wiele ciekawych rozwiązań znajdziecie tutaj https://sklepzoologic.pl . Sklep ma różnorodny asortyment dopasowany do potrzeb wielu zwierzaków. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
amelka45 0 Zgłoś post Napisano Październik 8, 2018 Sklep zoologiczny to bardzo fajny pomysł, chciałbyś założyć sklep stacjonarny czy również internetowy? Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NajtanszeWagi_pl 0 Zgłoś post Napisano Październik 16, 2018 Jestem tego samego zdania, również uważam że najlepszym rozwiązaniem będzie w tym przypadku połączyć sprzedaż internetową ze stacjonarną, dzięki czemu w praktyce masz podwójny zysk. Do sklepu zoologicznego konieczna będzie również dobra waga, akurat w tej kwestii możemy pomóc. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nirodash 0 Zgłoś post Napisano Listopad 4, 2018 Uważam, że najlepiej jest korzystać z oferty sklepu zoologicznego online https://www.krakvet.pl/ . To moim zdaniem najwygodniejsze i najoszczędniejsze rozwiązanie jakie mozna wybrać Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
edran 0 Zgłoś post Napisano 23 Listopad Jeżeli rozglądacie się za artykułami do hodowli gołębi to polecam wam zajrzeć na stronę https://golebiesilver.pl/ Oni sprzedają artykuły higieniczne, karmy, witaminy i inne akcesoria dla gołębi. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach