TheLoop 0 Zgłoś post Napisano Listopad 27, 2008 Witam serdecznie forumowiczów. Przyszedłem do was z następującym pytaniem, otóż tworze muzykę a konkretniej podkłady muzyczne i uważam że byłbym w stanie zarabiać na tym pieniądze. Mam sporo znajomośći i słuchaczy w Stanach Zjednoczonych i chciałbym sprzedawać moje podkłady za pieniądze. Niby prosta sprawa no ale nasuwa mi się następujące pytanie, czy muszę do tego mieć firmę żeby mój "biznes" był legalny ? Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gosiek 0 Zgłoś post Napisano Listopad 27, 2008 Według mnie niestety ale powinieneś założyć działalność gospodarczą. Chcesz sprzedawać utwory i będziesz miał ze sprzedaży dochód to dla urzędu skarbowego kwalifikuje sie pod działalność gospodarczą bo na umowe nie da się ich sprzedawać tak myśle. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TheLoop 0 Zgłoś post Napisano Listopad 27, 2008 tak też myślałem ale chciałem się upenić. Czyli jednoosobową działalność otworzyć tak?(bo nie mam żadnych partnerów ani współpracowników) czyatłem artykuł o zakładaniu firmy krok po kroku. Mam jeszcze tylko pytanie, bo doczytałem, że prtzy jednoosobowej działalności nie potrzebuje minimalnego kapitału, ale czy są jakieś dodatkowe opłaty które muszę ponosić i czy można ubiegać o jakieś dofinansowania? Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gosiek 0 Zgłoś post Napisano Listopad 27, 2008 Nie musisz miec kapitału, a dofinansowanie daje urząd pracy albo unia. Z urzędu pracy to raczej nie dostaniesz na taką działalność ale spróbować można to nic nie kosztuje może przekonasz urzędników do tego :P Jeśli chodzi o koszty związane z działalnościa to są ulgi na początek. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TheLoop 0 Zgłoś post Napisano Listopad 27, 2008 no tak, urzędnicy mogą nie dać się przekonać :P aha, rozumiem, no trochę się jeszcze poorientuje w temacie. Jedyne o co mi chodzi to powiedzmy jeżeli dajmy na to przez jakiś początkowy okres nie będe miał żadnych dochodów to jakie koszty będę musiał ponosić, wiem że ZUS tylko w jakiej wysokości? Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Def 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 10, 2008 [link usunięty] lub [link usunięty] masz wszystko :) Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kaśka 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 29, 2009 Niekoniecznie musisz zakładać firmę - możesz znaleźć kogoś, kto zajmuję się sprzedażą i wspólpracować z nim na umowę o dzieło. W sumie zależy ile masz tej muzyki do sprzedania i ile możesz na niej zarobić;-))) Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krzystko 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 28, 2015 A jeśli szukacie sklepu, w którym można zakupić instrumenty i sprzęt muzyczny, to sprawdźcie sobie ofertę w http://www.sklep-muzyczny.com.pl/akg_k99.html . Myślę, że ceny mają naprawdę atrakcyjne, a sprzęt jest naprawdę dobry. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krzystko 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 13, 2017 Swoje usługi muzyczne możecie reklamować za pośrednictwem takiego portalu - https://www.twojaoprawamuzyczna.pl/ . Myślę, że warto, gdyż baza dostępnych tutaj zespołów muzycznych jest naprawdę spora i ludzie często wyszukują tutaj ofert. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mati22 0 Zgłoś post Napisano Luty 1, 2017 Nawet ciekawy katalog. Co do tematu wątku, do sprzedaży muzyki musi być działaność. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach