gusia300 0 Zgłoś post Napisano Listopad 28, 2008 Witam Ostatnio usłyszałam że będzie dodatkowy urlop dla ojców. Jak to będzie wyglądać, czy to będzie płatny urlop i każdy ojciec będzie go mógł wziążć? Może coś więcej o tym słyszeliście i możecie napisać gdyż ten temat mnie interesuje. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gosiek 0 Zgłoś post Napisano Listopad 28, 2008 No własnie, jak z ta opieką jest? Ponoć jest 14 dni na opieke nad dzieckiem i matką. Daje to lekarz Ginekolog, czy to prawda? Zastanawiam się nad czymś takim bo jesteśmy sami i po urodzeniu chcielibyśmy troche z dzieckiem pobyć. Od kiedy będzie ten urlop? Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
binkow 0 Zgłoś post Napisano Listopad 29, 2008 W ciągu roku od narodzin dziecka ojcowie będą mogli skorzystać z dwóch lub czterech tygodni urlopu. Za urlop ojcowski będzie przysługiwał zasiłek z Zakładu Ubezpieczeń Społecznych. Ale tak dokładnie nie jest to jeszcze uchwalone więc nie wiadomo jak to bedzie wyglądać. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
candy 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 5, 2008 Z tego co słyszałam ma zacząć obowiązywać od 2010 roku. Na początku będzie go tylko siedem dni, ale już od 2011 roku aż dwa tygodnie. Ojciec nie będzie musiał brać go od razu po urodzeniu dziecka tylko będzie miał na to czas, do momentu, aż maluch skończy roczek. Po tym czasie przywilej, jeśli nie zostanie wykorzystany, przepadnie. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach