GosiaMX 0 Zgłoś post Napisano Październik 2, 2018 Prowadzę małą firmę budowlaną komputer służy mi przede wszystkim do pracy, mam stacjonarny ale szczerze dość mocno mnie ogranicza bo coraz częściej muszę pracować w terenie. I myślę o zakupie laptopa. Słyszałam, że te z serii biznesowej Lenovo ThinkPad są wydajne i długo trzyma bateria. Ktoś może ma? Na korzystneit.pl widziałem sporo tego typu laptopów w dość dobrych cenach. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kropka45 0 Zgłoś post Napisano Październik 2, 2018 Seria ThinkPad jest bardzo wydajna i przed wszystkim tego typu laptopy służą na bardzo długie lata. Jeśli szukasz czegoś w tym stylu to właśnie zajrzyj sobie na korzystneit.pl sklep z ogromnym asortymentem laptopów biznesowych. Możliwość kupienia laptopa wg własnych potrzeb, co jest dla mnie bardzo fajną usługą. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
GosiaMX 0 Zgłoś post Napisano Październik 2, 2018 2 minuty temu, kropka45 napisał: Seria ThinkPad jest bardzo wydajna i przed wszystkim tego typu laptopy służą na bardzo długie lata. Jeśli szukasz czegoś w tym stylu to właśnie zajrzyj sobie na korzystneit.pl sklep z ogromnym asortymentem laptopów biznesowych. Możliwość kupienia laptopa wg własnych potrzeb, co jest dla mnie bardzo fajną usługą. Właśnie chciałabym dokupić już laptop z większą pamięcią Ram i dyskiem, czyli po złożeniu zamówienia w sklepie korzystne mam możliwość wymienić kilka rzeczy na lepsze? Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kropka45 0 Zgłoś post Napisano Październik 2, 2018 Dokładnie w sklepie korzystneit.pl masz możliwość dopasowania komputera wg własnych potrzeb. Przykładowo chcesz zamiast pamięci 4GB RAM wziąć 8 GB RAM to jak najbardziej jest to możliwe. Osobiście jak mam już Ci coś doradzić to bierz jak największą pamięć, wiem że sporo osób twierdzi że 4GB RAM wystarczy ale to nieprawda, szczególnie jeśli chodzi o pracę na tym laptopie. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
GosiaMX 0 Zgłoś post Napisano Październik 2, 2018 dzięki wezmę HP EliteBook 820 ten z 8GB Pamięcią RAM, dysk SSD, matryca ok 15, typ matrycy matowy. Jest troszkę droższy od wcześniejszego który miałam ochotę kupić, ale wiadomo że jak już kupować to na lata. Jeszcze raz dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Negocjato_pl 0 Zgłoś post Napisano Październik 5, 2018 Jeżeli chodzi o laptop biznesowy, to moim zdaniem można tutaj nieco zaoszczędzić na karcie graficznej. Wydaje mi się że w przypadku czysto biznesowym nie jest ona nam aż tak potrzebna. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
amelka45 0 Zgłoś post Napisano Październik 8, 2018 Polecam do pracy na komputerze MacBooka pro. Mam sama i jestem z niego strasznie zadowolona, poza tym jest strasznie lekki. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tomekmarzec 0 Zgłoś post Napisano Listopad 3, 2018 Też oprócz laptopa trzeba dokupić drukarkę, aby był komplet. Tu polecam Samgung albo Brother. Bardzo dobry sprzęt. Aby trochę przyoszczędzić warto kupić też toner zamiennik. Tu zwracam waszą uwagę na tonery Asarto. Tanie, wygodne w użyciu, nie wymagają specjalistycznej instalacji, nie łamią praw patentowych itd. Godne uwagi Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lukaslu 0 Zgłoś post Napisano Listopad 14, 2018 Najlepiej moim zdaniem kupować z Korzystneit.pl jeśli ma on być do pracy , bo tam można sobie dowolnie modyfikować laptopa np. wymieniajac konkretne podzespoły na lepsze podczas zakupu. Ja do pracy używam Thinkpada Lenovo z serii T. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Aleksandra Kowalczyk 0 Zgłoś post Napisano Listopad 14, 2018 Witam Wszystkich Użytkowników na forum :) Jeżeli chodzi o laptopa biznesowego, to w pierwszej kolejności podaj jaki budżet posiadasz na ten cel oraz jego zakup. Sensowna konfiguracja to większy koszt, tak aby w praktyce laptop był wydajny, nie nagrzewał się ani nie zacinał. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Waikiki_pl 0 Zgłoś post Napisano Listopad 19, 2018 Obecnie można kupić naprawdę dobry laptop czy tablet za niewielkie pieniądze. Najlepiej zacząć poszukiwania w internecie i przejrzeć najbardziej interesujące oferty. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jawor 0 Zgłoś post Napisano Listopad 21, 2018 Fakt laptopy są tanie. Zawsze może się przydać również dodatkowy monitor, pod który można go w biurze czy w domu podpiąć. Bedzie wygodniej. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
0prawca 0 Zgłoś post Napisano Listopad 26, 2018 Jawor jeśli chcesz podpiąć monitor to polecam znaleźć typową biznesówkę ze złączem do stacji dokującej. Do stacji podłączasz myszkę, klawiaturę, monitor, telewizor i inne cuda, co sobie tylko wymarzysz, a potem wpinasz laptopa w stację jednym ruchem (zamiast podłączania wszystkiego po kolei). Super sprawa, miałem i polecam. Jednym słowem możesz z laptopa łatwo zrobić komputer stacjonarny i pracować na nim w firmie a po wszystkim wypiąć go jednym ruchem ze stacji i zabrać do domu. Polecam serię HP EliteBook (miałem), ale nie wiem czy te nowsze mają złącza do stacji dokującej, oraz ThinkPady. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Inno2019 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 27, 2018 Dnia 10/2/2018 o 17:23, GosiaMX napisał: Prowadzę małą firmę budowlaną komputer służy mi przede wszystkim do pracy, mam stacjonarny ale szczerze dość mocno mnie ogranicza bo coraz częściej muszę pracować w terenie. I myślę o zakupie laptopa. Stacjonarne komputery są najlepsze jeśli chodzi o ... praktycznie wszystko. Laptopy w porównaniu z nimi mają tylko jedną zaletę - przenośność. Dokup sobie laptopa ale nie rezygnuj ze stacjonarki. Dnia 10/2/2018 o 17:23, GosiaMX napisał: Słyszałam, że te z serii biznesowej Lenovo ThinkPad są wydajne i długo trzyma bateria. Ktoś może ma? Na korzystneit.pl widziałem sporo tego typu laptopów w dość dobrych cenach. Dobre laptopy to takie marki jak Twinhead, Getac i inny trwały sprzęt. Na coś takiego jak Lenovo czy Acer to w ogóle nie zwracaj uwagi. Polecam matryce transflective jeśli często w pracy przeszkadza światło dzienne ale mało modeli to ma. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach