marcin.marcin2142 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 1, 2019 Cześć, Jeżeli zły dział proszę o przeniesienie. Założyłem firmę która startuje w środę. Założyłem firmę przez Mbank następnie uzupełniłem we wniosku CEIDG formularz ZUS ZUA. Po zalogowaniu do zus jestem widoczny jako firma już. Gdzie jest informacja że korzystam z ulgi na start (tej 24miesiace)? (wypełniłem we wniosku 057000) I gdzie jest info jaką kwotę mam płacić do ZUS? Oczekiwać jakiś listów od ZUS? Mam 19 Lat i jest to moja pierwsza w życiu firma, wiedzę mam małą na ten temat więc proszę o wyrozumiałość i przejrzyste wyjaśnienie moich pytań. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
irek7111 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 1, 2019 Kto pyta nie błądzi. Przejedź się do ZUS-u i zapytaj. ZUS to specyficzna instytucja, jak podnoszą składki to Ty jako płatnik masz wiedzieć że podnieśli. Nie pamiętam jak to jest z tym małym ZUS-em Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
AlicjaM 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 8, 2019 Możesz też zasięgnąć po pomoc profesjonalnego księgowego i wytłumaczyć mu sytuację. Popytaj wśród rodziny / znajomych, czy nie znają kogoś, kto obraca się w środowisku księgowości. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
derrek40 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 12, 2019 Wielkie dzięki za ciekawe informacje w tej sprawie. Na pewno przydadzą mi się. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Michauu 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2019 hejo, zus - idziesz raz, skladaja za ciebie zus [dra] i potem przez rok masz taka sama stawke, po roku [w lutym - byle do 10'ego ] idizesz i dowiadujesz sie o ewentualnych zmianach - znowu masz rok takie same stawki... potem koncza ci sie ulgi wiec idizesz i pytasz o zmiane Pamietaj zeby msc pozniej isc - bo inaczej wystawia ci wniosek na msc poprzedni - tj. w styczniu - za grudzien itd. no i wazne aby to byl poczatek msc. 😉 listow nie oczekuj [chociaz czasem dostaniesz] - ale jest taka fajna strona pue.zus.pl - zarejestruj sie tam [musisz isc do zusu] i bedziesz mial wszystkie info o firmie [ile zaplacic kiedy itd] co ciekawe- panie z zusu są b. mile [przynajmniej u mnie] 🙂 powodzenia 😉 Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Will94 0 Zgłoś post Napisano Maj 14, 2019 Jak to Twoja pierwsza firma i nie za bardzo wiesz co robić to przede wszystkim poleciłbym Ci znaleźć jakieś dobre biuro rachunkowe, które ogarnie to za Ciebie. Jak jesteś z Poznania albo nie przeszkadza Ci współpraca zdalna to mogę Ci polecić biuro, które prowadzi też moje księgi. Jeśli chodzi o Twoje sprawy z ZUS to napisali oni na swoim blogu artykuł na ten temat, więc polecam. Link poniżej: https://br-ingenium.pl/skladki-zus-dla-nowych-firm-w-2019-roku Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kajetankajetanowski198 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 4, 2019 Moim zdaniem to się całkowicie nie opłaca ... Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hubert37 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 21, 2020 Dobre biuro wirtualne www.optioffice.pl udostępniają prestiżowy adres biurowca w Warszawie. Oferują kompleksowe wsparcie sekretarskie, administracyjne, prawne i księgowe. Odbiorą pocztę, powiadomią o niej i w razie potrzeby odeślą pod wskazany adres. Zeskanują maile, umówią na spotkanie lub je przesuną w Twoim imieniu. Dodatkowo biuro wirtualne Warszawa www.optioffice.pl można skorzystać z profesjonalnie przygotowanych sal konferencyjnych dostępnych na godziny. Otrzymujesz rónież numer telefonu stacjonarnego, numer faksu oraz w razie potrzeby w Twoim imieniu wypełnią i złożą wnioski do KRS i US . Warto wynjąć biuro wirtualne Warszawa www.optioffice.pl bo mają niskie ceny i elastyczne warunki dopasowane do potrzeb klienta. Biuro wirtualne Warszawa www.optioffice.pl wspierają swoich klientów na każdym etapie prowadzenia ich działalności, by mogli odnieść sukces i realizować swoje marzenia.Biura wirtualne Warszawa www.optioffice.pl to też porady prawne i księgowe, to pomaganie wypełniania formularzy do ZUS i doradzanie w tej kwestii. Biuro wirtualne Warszawa www.optioffice.pl zaprasza do kontaktu i owocnej współpracy Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Degni 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 23, 2020 Aby rozwiązać wszystkie problemy z pieniędzmi, polecam spróbować zwrócić uwagę tutaj na tej stronie [link usunięty] , ponieważ jest to miejsce, w którym zawsze będę w stanie rozwiązać problemy z pieniędzmi. Spróbuj I ty Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Moris54 0 Zgłoś post Napisano 12 Luty Polecam Ci, abyś sprawdził stronę internetową - zus-info. Jest to serwis informacyjny o ZUS-ie, także na pewno Ci się przyda. Znajduje się na niej mnóstwo informacji i artykułów na temat tejże instytucji. Jak coś będzie dla ciebie nie zrozumiałe to możesz skorzystać z dostępnej na stronie infolinii serwisu. Polecam, pozdrawiam. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach