handlara 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 28, 2014 Ile może kosztować, licząc chociaż w przybliżeniu, zakupienie pełnego wyposażenia do restauracji? Ktoś z was orientuje się w tym temacie? Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klarowna 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 29, 2014 Trudno tak w ciemno stwierdzić, tym bardziej, że nie wiadomo ile sztuk stołów i krzeseł potrzebujesz. Mogę podrzucić ci namiar na hurtownię, gdzie znajdziesz stoły składane i krzesła bankietowe, które będą pasowały do restauracji: http://www.meblehoreca.pl/ Stoły są składane, więc możesz z powodzeniem składać i rozkładać ze swobodą manewrując z powierzchnią swojej restauracji na różne okazje. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MajkaBajka 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 1, 2014 Trudno tak w ciemno stwierdzić, tym bardziej, że nie wiadomo ile sztuk stołów i krzeseł potrzebujesz. Mogę podrzucić ci namiar na hurtownię, gdzie znajdziesz stoły składane i krzesła bankietowe, które będą pasowały do restauracji: [link usunięty] Stoły są składane, więc możesz z powodzeniem składać i rozkładać ze swobodą manewrując z powierzchnią swojej restauracji na różne okazje. Koszty mogą być od kilku tysięcy złotych, do kilku milionów. Mój znajomy otworzył restauracje, na samo wyposażenie wydał już 500 000 zł i ciągle mało. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ramona 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 21, 2014 Dobre http://www.pgv.com.pl/kawa-lavazza-z-ekspresu-vendingowego.html?part=gorace_napoje/ to podstawa w restauracji, dlatego polecam Wam sklep PGV, gdzie możecie takie automaty wypożyczyć oraz serwisować. Często pojawiają się klienci w biegu poszukujący kawy na wynos, dlatego taki ekspres jest idealnym rozwiązaniem. Ponadto znajdziecie w ich ofercie automaty do napojów i kawomaty. Polecam Wam :) Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mate-x 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 23, 2014 Może napisz więcej szczegółów? Jak duży ma być lokal itd zbyt wiele zmiennych by jednoznacznie to stwierdzić. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
valencja 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 30, 2014 Warto też założyć sobie monitoring lokalu. To zawsze daje wgląd na wszystko, ale i do ubezpieczenia jest wymagany. Jeśli nie znasz żadnej firmy, która zajmowałaby się czymś takim to polecam Ci tę stronkę gdzie na pewno znajdziesz wszystkie niezbędne informacje http://www.ctr.pl Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ramona 0 Zgłoś post Napisano Październik 23, 2014 Wiesz co musisz pomyśleć o wszystkim i sobie rozważyć na ile Cię stać. Pamiętaj, że bardzo ważna jest nie tylko kuchnia, ale też łazienka, zwracam na to uwagę, bo bywając w różnych restauracjach, widzę, że nie zawsze zwraca się na nią uwagę. Ja w swojej wyposażałam toaletę http://izi.sklep.pl/wyposazenie-dozowniki-mydla-w-plynie-c-54-67,c27.html bo najbardziej spełnił moje oczekiwania. Przede wszystkim musi być czysto i schludnie Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
martynaxx 0 Zgłoś post Napisano Październik 30, 2014 Warto zainwestować w takie http://www.nikodem.com.pl/index.php/maty-antyposlizgowe zwłaszcza w kuchni. Bo nie wiem czy masz jakieś doświadczenie z restauracjami, ale w godzinach szczytu nie trudno o jakiś wypadek w pracy z powodu mokrej podłogi. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zdrewna 0 Zgłoś post Napisano Listopad 3, 2014 Wszyscy podają jakieś produkty, a nikt nie podaje liczb, wyliczeń, rachunków :( Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
papaeno 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 1, 2014 Bo tak naprawdę to ile będzie kosztowało wyposażenie takiej restauracji zależy tylko i wyłącznie od tego, jakiego typu restauracja ma to być. Jeśli chodzi o wyposażenie kuchni (nie licząc wystroju) to myślę, że będzie to powyżej 40 tys. Na tej stronie [link usunięty] można zobaczyć meble i akcesoria do restauracyjnej kuchni, przy każdym produkcie jest także cena, więc to również daje jakiś ogląd na to, ile co kosztuje. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Komar 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 5, 2015 polecam tez zainwestowac w system rezerwacji booking-please, zeby klienci mogli sobie sami rezerwowac stoliki przez internet. u mnie sie to super sprawdza :) Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sesjebankowe 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 7, 2015 Zależy wszystko od ilości i jakości zakupionych mebli, czy sprzętu kuchennego, przy robieniu biznes planu takie czynniki powinny być dokładnie podliczone. -------------------- [link usunięty] - koszt uncji Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mirek_zwirek 0 Zgłoś post Napisano Luty 17, 2015 Do kosztów warto też doliczyc koszt odbierania zużytego oleju, bo nie oszukujmy się jest to ważna sprawa. Przecież nie będziesz wylewać tłuszczu do zlewu, przecież moze on być jeszcze późnie użyty jako olej przemsyłowy. Warto zainteresować sie współpracą np. z pierwszą firmą w Polsce zajmującą się [link usunięty] które zaufały sieciówki jak McDonald czy KFC. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
anka2409 0 Zgłoś post Napisano Marzec 3, 2015 Ktoś mi kiedyś poleciłto podam dalej - jak chodzi o maszyny gastronomiczne to najlepiej kupic bezpośrednio od producenta np z Fabryki Gort [link usunięty] I serwis i częsci na potem jakby co zawsze oferują Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KrzysztofPe 0 Zgłoś post Napisano Marzec 13, 2015 każda firma robi inne wyliczenie. Ja poprosiłem o ofertę parę firm na podstawie moich zapotrzebowań. Najlepszy okazał się Probox bo niedość ze dostałem parę wariantów dla mojego zamówienia to potem jeszcze trochę z nimi negocjowałem. Bardzo profesjonalne podejście. Jestem z nimi w ciagłm kontakcie i jak czegoś potrzebuję to się odzywam i zamawiam. Polecam szczerze Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wesola 0 Zgłoś post Napisano Marzec 30, 2015 generalnie otwierając restauracje to pomyśl tez o jej funkcjonowaniu. Masz lokal w dobrym miejscu? jakiego rodzaju kuchnia będzie? Częściowo wyposażenie zależy od rodzaju kuchni jaką będziesz serwować. Wiadomo, że inne naczynia do wykwintnej francuskiej a co innego do chińczyka ;) i też pomyśl o tym jak będziesz zachęcac ludzi do odwiedzania. Może jakiś system rezerwacji online? przecież łatwiej tak rezerwować stoliki niż przez telefon. A booking please daje taką możliwość :) Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maciej82 0 Zgłoś post Napisano Marzec 31, 2015 Zależy w jakim standardzie chcemy wyposażać Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arek78 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 26, 2015 ciezko oszacowac, ale jesli postawisz na jakosc to na pewno sporo hehe :) jedyne w czym moge pomoc to scianki dzialowe do sanitariatow - najlepsze sa w sanipolu [link usunięty] . Goscie na pewno beda zadowoleni Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
charlotte1991 0 Zgłoś post Napisano Maj 7, 2015 Naprawdę trudno jest określić ile wyniesie cię wyposażenie całej restauracji... Nie napisałeś czy chodzi ci tylko o salę w której będą przebywać goście czy również o kuchnię i łazienki. Nie wiadomo tez czy wliczasz w to remont. Ja za wyposażenie całej swojej restauracji wraz z remontem zapłaciłam ok 60 tysięcy ale mój lokal jest spory i nie oszczędzałam na wystroju. Jeśli szukasz wyposażenia kuchni to zobacz ofertę tej firmy https://mmgastro.pl/ Mają naprawdę duży wybór sprzętu i atrakcyjne ceny. Natomiast jeśli chodzi o meble to patrz na all i w jakiś sieciówkach meblowych. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
anka2409 0 Zgłoś post Napisano Maj 10, 2015 Ja bym złożyłą zapytanie do kilku firm o całość , tak najprościej jest porównać, plus zawsze taniej jak weźmiesz wszysto z jednego miejsca , zawsze można zawalczyć o jakiś rabat jak ja w Gorcie [link usunięty] , oni wszystko ci zrobią od umeblowania po wyposażenie Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krzystko 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 27, 2015 W http://dario-stone.pl/blaty-kuchenne-1/ możecie sprawdzić sobie szeroką ofertę wysokiej jakości kamiennych blatów. W tego typu budynku nie może zabraknąć dobrego i ładnego blatu. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
matia 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 18, 2015 Tutaj http://akcesoriabaristy.pl/pl/c/Akcesoria-Baristy/57 są akcesoria baristy, czyli wyposażenie, które powinno się znaleźć w każdej restauracji. Takie rzeczy są bardzo przydatnei funkcjonalne, a ich ceny jak widać nie są wysokie. Warto właśnie tam zrobić zakupy, ponieważ wszystko jest w jednym miejscu. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lukas2323 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 27, 2015 Ze swojej strony mogę polecic wam ścianki dzialowe firmy http://sanipol.pl/, warto zadbac nie tylko o jakosc potraw ale również o komfortowe toalety dla gosci Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
martynaxx 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 1, 2015 Jeśli masz w planach wyposażenie restauracji to dobrze jest wziąć pod uwagę nowoczesne rozwiązania, które podsuwa technologia :) Na mnie duże wrażenie robi inteligetne oświetlenie, niesamowita sprawa. Zobacz sam, http://www.artcinema.pl/klienci-indywidualni/sterowanie-oswietleniem, może warto się zastanowić nad takim rozwiązaniem? Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sylwia4012 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 14, 2015 Warto przejrzec też okapy, by wybrac najbardziej funkcjonalny i niezawodny (nie każdy klient lubi wąchać mieszanki zapachów z kuchni). Toflesz ma w ofercie produkty także dla gastronomii http://www.toflesz.com/s,45,oferta_dla_gastronomii.html , myslę, że warto. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach