Magenta 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 8, 2019 Cześć Poszukuję pomysłu na biznes pasywny, zysk może zaczynać się po kilku latach. Taki przy którym jak najmniej trzeba chodzica. Mam umowę o pracę o dobrym wynagrodzeniu ale nie chce być uzależniony od pracodawcy. Jakies pomysłu? Myślałem o hodowli roślin, bo wymaga to mało nakładu pracy, ale też ma to kilka minusów (- duża działka, duże ilości) Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
albaa 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 8, 2019 nie mam pomysłu totalnie Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Magenta 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 8, 2019 Można hodować ślimaki Tuje szmaragd Co jeszcze?? Dawajcie pomysły, każdy sobie coś wybierze Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
turboultra 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 8, 2019 Nie polecałbym zabierać się za tego typu biznesy na początek. Prawda o biznesach typowo "pasywnych" to kwestia, że zwroty nie są takie cudowne. To tak samo jakbyś kupił 30 hektarów pola i maszyny. Potem zwrot z takiej inwestycji będzie może 1-2% większy niż wzrost pkb kraju. Dodatkowo przeskoczenie 1-2% ponad pkb będzie graniczyło z cudem. 99% pasywnych biznesów są dla dużych inwestorów jak banki, fundusze itd. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cleaa 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 9, 2019 sama prawda Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach