Hekihore 0 Zgłoś post Napisano Październik 23, 2017 Ja jeśli chodzi o rachunkowość i papierkową robote wole skorzystać z [link usunięty] bo nie byłbym w stanie ogarnąć tyle pracy. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dhivi 0 Zgłoś post Napisano Październik 23, 2017 U mnie wszystkim zajmują się [link usunięty] . To dobra firma, z tradycjami i wieloletnią historią. Nie ufam tym nowym firemkom co to są takie super a w rzeczywistości dno ;) Od lat z nimi współpracuje i nie zamieniłbym ich na nic innego. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Besot 0 Zgłoś post Napisano Październik 26, 2017 Ja mam załatwione wszystko u nich [link usunięty] . Bardzo fajna firma, trochę mniejsza w porównaniu do konkurencji ale nie uważam tego za wadę. Bardziej przykładają się do umów i klientów co dla mnie jest mega ważne. Jak na razie nie zamierzam z nich rezygnować. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kikors 0 Zgłoś post Napisano Październik 27, 2017 Tak, przy prowadzeniu własnej działalności to dylemat. Na początek wiadomo dylemat z [link usunięty] później kwestia księgowa czy biuro rachunkowe. Powiem tak, korzystałem z obu opcji i zostałem przy biurze rachunkowym. Odnoszę wrażenie że szybciej, sprawniej i taniej :) Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ewelina546 0 Zgłoś post Napisano Listopad 1, 2017 Teraz o wiele taniej masz możliwość księgowości on-line u nich https://wfirma.pl/ . . Na stronie znajdziesz wszystkie niezbędne informacje i dostępne pakiety. Jeśli twoje potrzeby sa większe ,można z nimi indywidualnie ustalić wszystkie szczegóły. Dodatkowo możesz liczyć na opiekę np prawnika. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
alicjajorek 0 Zgłoś post Napisano Listopad 3, 2017 O, dzięki wielkie :) Jestem pewien, że mi się przydadzą te informacje :) Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
morgom 0 Zgłoś post Napisano Listopad 7, 2017 Osobiście wybrałem biuro rachunkowe. Od dawna współpracuję z http://www.superksiegi.pl z Wrocławia. Biuro to świadczy profesjonalne usługi księgowe, więc jeżeli jesteście z Wrocławia lub okolic to polecam ich wam. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sam87 0 Zgłoś post Napisano Listopad 8, 2017 Warto porównać wcześniej oferty kilku biur zanim zdecydujemy się na jakieś konkretne. Szukając ich można zerknąć na ten poradnik https://abcporady.pl/biura-rachunkowe-w-slaskiem-ktore-popularne-w-najwiekszych-miastach/ . Może łatwiej będzie wybrać jakieś biuro na Śląsku. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malicki87 0 Zgłoś post Napisano Listopad 14, 2017 U mnie bardzo dobrze sprawdza się biuro rachunkowe. Nie muszę poświęcać czasu na szkolenie się w zakresie księgowości, wolę ten czas wykorzystać na rozbudowę firmy i pozyskiwanie nowych klientów. Co do biura z którego usług korzystam to: [link usunięty] . Do moich obowiązków należy tylko dostarczanie faktur raz w miesiącu i to wszystko, z czego jestem niezmiernie zadowolony. Wszystkie sprawy są załatwiane na czas, w razie pytań udaję się do biura lub dzwonię, odpowiedzą lub wytłumaczą wszystko po ludzku, aby zwykły kowalski zrozumiał. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
polowy1 0 Zgłoś post Napisano Listopad 20, 2017 nie ma jednoznacznej odpowiedzi na to co jest lepsze: czy własna księgowa czy biuro rachunkowe :) każdy musi ocenić według własnych oczekiwań i wymagań. Ja zamiast polecać jakąś firmę to radzę wejść na [link usunięty] i tam sobie poszukać jakiś artykułów na temat księgowości, biur rachunkowych itp. Na pewno znajdą się poradniki czym się kierować przy wyborze księgowych :) Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
romek31 0 Zgłoś post Napisano Listopad 24, 2017 Myślę, że bardziej opłacalne jest biuro księgowe. No chyba, że prowadzisz już dość dużą firmę :) Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
thiisen511 0 Zgłoś post Napisano Listopad 25, 2017 Biuro rachunkowe wydaje się lepszym pomysłem. Jeżeli szukasz biura to polecam - [link usunięty] . Firma zlokalizowana w Poznaniu oferuje takie usługi na bardzo wysokim poziomie. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ysadia 0 Zgłoś post Napisano Listopad 27, 2017 ksiegowa wystarczy ;) zależyjaki duzy biznes Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Klaudiuszowa 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 2, 2017 Oczywiście, że księgowa. Taka dobra księgowa to skarb i serce każdej firmy! Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
darion 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 4, 2017 Jeżeli poszukujecie profesjonalnej obsługi księgowej dla waszych firm to polecam wam się zgłosić do biura biegłego rewidenta http://www.zkco.pl w Warszawie. Otrzymałem tam kompleksową obsługę finansową mojej firmy oraz uzyskałem pomoc z zakresu doradztwa podatkowego. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mira_s 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 28, 2017 Najlepiej sprawami księgowymi możemy zająć się sami poprzez księgowość internetową [link usunięty] Jest to strona, gdzie dużo łatwiej jest sobie z tym poradzić. Ja już mam dość tych wszystkich biur rachunkowych. Mam nadzieję, ż również komuś się spodoba i że komuś pomogę. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czersky102 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 30, 2017 Jeżeli chodzi o warszawę to mogę polecić współpracę z biurem rachunkowym [link usunięty] jest kompleksowa obsługa ksiegowa. Dla mnie jako osoby prowadzącej działalność gospodarczą liczy się to, że czuję się bezpiecznie i mogę komfortowo prowadzić własny biznes. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
paulinqa 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 11, 2018 Ja korzystam z usług biura rachunkowego w Gliwicach - [link usunięty] . Świetnie się współpracuje, a ja przynajmniej nie mam całej księgowości na głowie ;p Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
konefka 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 15, 2018 Zgadzam się całkowicie z moim poprzednikiem. Nic dodać, nic ująć... Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marta38 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 16, 2018 Według mnie dobra księgowa, która zajmuje się na bieżąco sprawami naszej firmy, to naprawdę niezbędna posada w każdej firmie. Na pewno już sami wiecie, jakie zmiany zostały wprowadzone dla podatników w 2018 roku, a jeśli nie, to warto to przeczytać https://faktura.pl/prawo-dla-przedsiebiorcy/jakie-zmiany-czekaja-podatnikow-vat-w-2018-roku i dowiedzieć się więcej na ten temat, jednak oczywiście, jeśli mamy właśnie księgowego, który bardzo profesjonalnie się tym zajmuje, to z pewnością wyjaśni nam on na czym dokładnie będą polegać te zmiany i co będzie w tej sytuacji wymagane od nas samych. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Matik1 0 Zgłoś post Napisano Luty 3, 2018 Biuro. Zdecydowanie. Z księgowymi różnie bywa, wiem z doświadczenia.... Teraz współpracuję z biurem Grabowskich (Gama) i jestem zadowlolony - żadnych komplikacji. Dokumenty bezpieczne. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jonagold 0 Zgłoś post Napisano Luty 4, 2018 Jeżeli firma jest mała i nie zatrudnia wielu pracowników - bez wątpienia biuro rachunkowe jest najlepszym rozwiązaniem. Nie bawiłabym się też w prowadzeniu księgowości samemu - zbyt duże ryzyko, a czas który musimy poświęcić na ogarnięcie tematu i śledzenie przepisów na bieżąco lepiej przeznaczyć na zarabianie pieniędzy ;) Tymbardziej, że biuro rachunkowe nie jest aż tak ogromnym kosztem: [link usunięty] Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Birrel 0 Zgłoś post Napisano Luty 8, 2018 Generalnie w dzisiejszych czasach dużo przedsiębiorstw wybiera firmy które zajmują się rachunkowością , np takie jak oni: [link usunięty] , moim zdaniem jest to dobre rozwiązanie, a przede wszystkim tańsze, niż utrzymywanie swojego działu kadrowo płacowego w firmie np :) Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
katarzyna.janiszewska93 0 Zgłoś post Napisano Luty 12, 2018 W mojej poprzedniej firmie finansami zajmowało się [link usunięty] . Dzięki temu duża część obowiązków spadła z moich barków. polecam takie rozwiązanie :) Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Autino 0 Zgłoś post Napisano Luty 14, 2018 Ja korzystam z biura rachunkowego [link usunięty] i jestem bardzo zadowolony, świetna współpraca , także polecam. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach