Mck2 0 Zgłoś post Napisano Luty 13, 2009 Witam nazywam się Marcin, mam firmę jednoosobową, która być może otrzymała życiową szansę. I proszę o wasze opinię bo nie wiem co zrobić. Specjalizuje się w usługach informatycznych od roku istnieje na rynku i dotychczas obsługiwałem małe firmy do 5 osób bez żadnych większych "spraw". W chwili obecnej otrzymałem propozycję wzięcia pod swoje skrzydła firmę, która ma ok 35 stanowisk + serwer. Nigdy wcześniej nie zajmowałem się podobnym tematem ale wiem, że w informatyce nie da się wiedzieć wszystkiego bo cały czas się to zmienia, a po za tym jest zbyt wiele dziedzin. Mam ogromną chęć zmierzenia się z tym bo wiem, że zawsze dążę do celu rozwiązania problemu ale ... No właśnie jest jedno "ale" mój strach przed tym, że sobie nie dam rady i w mojej ocenie w 60% jestem na nie ze względu na brak doświadczenia w podobnych sytuacjach. Proszę jeżeli możecie to wyraźcie swoją opinię. Dziękuję Marcin :rolleyes: Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ZUK 0 Zgłoś post Napisano Luty 16, 2009 Musisz się zastanowić, czy chcesz wciąż pływać w płytkiej wodzie, czy nauczyć się dobrze pływać? A co Ciebie przeraża - 35 osób, czy obsługa serwera? Myślę, że warto byś poznał warunki, na spokojnie do tego podszedł - podpisał umowę na okres próbny. Trzeba, według mnie podejmować wyzwania, bo zawsze będzie tak, że czegoś nie bedziesz na 100% pewny i co całe życie bedziesz się wycofywał, w końcu nie masz nic do stracenia! Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ZUK 0 Zgłoś post Napisano Luty 16, 2009 Musisz się zastanowić, czy chcesz wciąż pływać w płytkiej wodzie, czy nauczyć się dobrze pływać? A co Ciebie przeraża - 35 osób, czy obsługa serwera? Myślę, że warto byś poznał warunki, na spokojnie do tego podszedł - podpisał umowę na okres próbny. Trzeba, według mnie podejmować wyzwania, bo zawsze będzie tak, że czegoś nie bedziesz na 100% pewny i co całe życie bedziesz się wycofywał, w końcu nie masz nic do stracenia! Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Plotuś 0 Zgłoś post Napisano Luty 17, 2009 Racja, nie masz nic do stracenia, możesz tylko zyskać ;) Podpisz umowę próbną na parę miesięcy. Przekonasz się czy sobie dasz radę, a jeżeli nie będziesz czegoś wiedział to możesz przecież nauczyć się tego. Życie bez ryzyka jest nudne ;) , a przecież masz duże szanse, żeby Ci się udało :) Pozdro.! Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ЯAFAŁ GEЯENT Zgłoś post Napisano Luty 20, 2009 Kto nie ryzykuje ten nie ma :). W razie problemów śmiało wal na forum MamBiznes.pl :) Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach