Mala320 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 1, 2020 Witam wszystkich, jestem absolwentką kierunku matematycznego o specjalności finansowej. Studia nie wiele mi dały oprócz rozwinięcia umiejętności analityczno- obiektowego myślenia. Chciałabym zainwestować w siebie i podnieść swoją pozycję na rynku pracy, lub założyć własną działalność ale nie bardzo wiem w jakie "uderzyć" kursy aby zrobić sobie dobrą pozycję na rynku pracy. Aktualnie pracuję 5 lat w korporacji przy raportowaniu lecz taka praca nie daje mi satysfakcji zawodowej- zarobki przeciętne oraz brak możliwości awansu. Proszę o szczere podpowiedzi biorąc pod uwagę moje predyspozycje: dokładność, umiejętności liczenia, analizowania i wyciagania wniosków. Proszę o konkrety jakie kursy są godne uwagi, nad jaką branżą się zastanowić oraz jakich specjalistów brakuję chcąc zarabiać dobre pieniądze w obecnych czasach. Dodam na marginesie, że język angielski jest u mnie na bardzo niskim poziomie. Jest to kwestia samozaparcia więc jak najbardziej biorę pod uwagę doszkolenie. Z góry wielkie dzięki, Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bambam 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 13, 2020 Czyli pracujesz jako analityk danych. Gdybyś zebrał ze 3-4 kolegów z umiejętnościami analizy danych, modelowania i programowania to by można było utworzyć fajny byznes. Gdybyś szukał wspólnika to daj znać (budowałem modele statystyczne, teraz jestem programistą), bo sam bym miał ochotę na coś takiego, ale nie znam zaufanych ludzi, z podobnymi umiejętnościami i ambicją. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach