warszawiak 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 9, 2014 Mam chwilówkę i jutro przypada termin jej spłaty - czy ktoś doradzi mi co zrobić? Czytałem na stronie http://splatapozyczki.pl/splata-pozyczek-2/splata-chwilowki-po-terminie/ i tam polecają pożyczkę na spłatę chwilówki - czy to dobry pomysł? Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
N.Balasa 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 14, 2014 Przedłużenie kosztuje od 95 do nawet 200 zł - zależnie od firmy i długości trwanie pożyczki (te widełki są dla pożyczek 30-dniowych). Już chyba lepiej pożyczyć od kogoś te pieniądze a nie brać kolejną pożyczkę na spłatę samego przedłużenia... Czasem z firmą pożyczkową można się dogadać - trzeba jednak odpowiednio wcześniej zasygnalizować problem, u Ciebie to zdecydowanie za późno. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
skarbnica 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 16, 2014 Przedłużenie kosztuje od 95 do nawet 200 zł - zależnie od firmy i długości trwanie pożyczki (te widełki są dla pożyczek 30-dniowych). Już chyba lepiej pożyczyć od kogoś te pieniądze a nie brać kolejną pożyczkę na spłatę samego przedłużenia... Czasem z firmą pożyczkową można się dogadać - trzeba jednak odpowiednio wcześniej zasygnalizować problem, u Ciebie to zdecydowanie za późno. Na na Twoim miejscu to poczytałbym jeszcze na forum pożyczkowym [link usunięty] tutaj doradzają co robić w sytuacji kiedy zbliża się termin spłaty chwilówki a nie mamy za co jej spłacić. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dodus4 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 13, 2015 Jeśli chwilowka była brana na krócej niż 30 dni to zawsze można wypowiedzieć umowę. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pasek 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 20, 2015 Jeśli chwilowka była brana na krócej niż 30 dni to zawsze można wypowiedzieć umowę. Poczytajcie tez na tym blogu http://www.pozyczki-bez-bik.pl/bik.php - macie tutaj sporo informacji na temat pożyczek z bik i przedłużaniach ich. Są też koszty podawane - warto sprawdzić Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mariolka 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 28, 2015 Z reguły po terminie koszty są bardzo duże. Jeśli to będzie kilka dni po terminie to jeszcze tragedii nie będzie. Później to wpisy do BIKów i innych rejestrów dłużników. To zamknie drogę do pożyczek we wszystkich instytucjach. Wtedy pozostaną tylko pożyczki prywatne pod zastaw. Jak chcesz dokadnie zobaczyć co która chwilówka robi z dłużnikami to zobacz na ten spis : [link usunięty] Stworzyłem go całkiem niedawno właśnie pod kątem tego, żeby wybrać najmniej uciążliwą pozyczkę i nie mieć później kłopotów. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebastian1578 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 28, 2015 Ja czytałem ostatnio artykuł o pętli zadłużenia i szczerze mówiąc lepiej nie wpaść w coś takiego bo ciężko się wydostać później. Tu można sobie przeczytać [link usunięty] . Najgorzej jest jak już się pobiera pożyczki na spłaty wcześniejszych. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wiktoria 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 10, 2015 To zalezy od konkretnej firmy pożyczkowej, ale w większości się da ;) Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Arabela 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 14, 2015 NIektóe firmy chwilówkowe nie pozwalają przedłużać w nieskończoność - dwa, trzy razy i koniec. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wizirr85 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 15, 2015 A skąd masz wziętą chwilówkę? Warto jest sprawdzić na stronie tej firmy skąd brałeś. Chodzi mi o to, że np. na stornie http://unichwilowka.pl/ masz tam zakładka przedłużenie i wszystko możesz sobie wyliczyć. Na podstawie tej chwilówki możesz sobie sprawdzić ile mniej więcej będziesz musiał zapłacić w swojej. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Arabela 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 20, 2015 Wygląda na to, że najczęściej w ogóle nie dają się przedłużyć chwilówki z dowozem do domu. Nie dość, że to jedna z najdroższych opcji, to dodatkowo nie dają możliwości przedłużania. Przynajmniej tak twierdzą w artykule : [link usunięty] Ja od siebie dodam tylko, że ludzie, którzy korzystają z takiej oferty chyba są samobójcami. Gdbyby tylko zobaczyli ile naprawdę to kosztuje, to z daleka by omijali takie pożyczki. Rozumiem, że niektórzy mają problemy z bazami i ze zdolnością i dlatego szukają w sektorze pozabankowym, ale dlaczego nie porównują ofert. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mariolka 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2015 Żeby za przedłużenie pożyczki w kwocie 1000 zł zapłacić za przedłużenie prawie 200 zł jak to jest w większości firm, to trzeba być chorym na umyśle. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach