pawelszabla 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 30, 2021 Ogrzewanie w domu, zachęcam do dyskusji nad wszystkimi pomysłami i poradami zakupowymi ułatwiającymi życie. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elacara 0 Zgłoś post Napisano Październik 1, 2021 Całkiem niezła propozycja na Poznań, jeżeli chodzi o fotowoltaikę to https://grambet.pl/oferta, bo możesz wszystkie technologie praktycznie zobaczyć na żywo, a od niedawna nawet ogarniają centrale rekuperacyjne, według mnie najzdrowsze rozwiązanie przy projektowaniu domu pasywnego. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ukasz85 0 Zgłoś post Napisano Październik 4, 2021 Ostatnio dużo się mówi o tym, że pompy ciepła znacznie obniżają koszty ogrzewania. Zastanawiałem nad zamontowaniem takiej pompy u siebie w domu. W internecie jest mnóstwo firm, a ja szukam takiej najlepszej. Znajomy polecał mi firmę Netsu, mówił, że to profesjonaliści, którzy naprawdę znają się na swoim fachu. Czy ktoś z was korzystał z ich usług? Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kapadocja 0 Zgłoś post Napisano Październik 4, 2021 Zależy kto jak ma dom docieplony i zaizolowany i na ile go stać w kwestii kompletnej instalacji grzewczej w domu. Ja polecam bardziej kontakt ze spacjalistami od systemów grzewczych - TG Bereda. Polecam ich, bo na ogrzewaniu znają się jak mało kto. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bbadka 0 Zgłoś post Napisano Październik 31, 2021 Rodzice zainwestowali w panele na podczerwień, maja panele Infrared polskiej marki Oxyly. Bezpieczne, ekologiczne ogrzewanie i jak dla starszych osób wygodne bo nie wymaga tak na prawdę wysiłku. Tato już nie dalby rady w piecu sam palic . Teraz maja ciepło Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dolores87 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 5, 2021 ja mam mały 80 metrowy domek i grzeję kozą fajny piec wolnostojący wizualnie świetnie wygląda i dobrze sie sprawdza. Szukałam róznych firm ale zdecydowałam si e na Kratki.com i to był bardzo dobry wybór. Polecam jak ktoś nie może się zdecydować. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anitka 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 14, 2021 Mielismy elektryczne, zmienilismy na gazowe Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
george 0 Zgłoś post Napisano 7 Styczeń Podstawowe ogrzewanie mam na węgiel, ale nie powiem bym był zadowolony, myślę cały czas nad alternatywą. Jako dodatkowe ogrzewanie używam termowentylatory które kupiłem w TIM.pl. Niedrogie były, a dużo energii nie zużywają. Generalnie dobrze byłoby przejść całkowicie na ogrzewanie zasilane elektrycznie Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach