wesola 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 7, 2015 skąd wziąć pieniądze na rozruch firmy? mam świetny pomysł, trochę oszczędzności - ale ciągle mało - i już pierwsze kroki poczynione w tym kierunku.... tylko kasa jak zwykle blokuje. kredyt oczywiście wchodzi w grę ale nie chcę się wkopać w jakieś bezsensowne spłącanie do końca życia.... Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kubkowa 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 7, 2015 jest dużo ofert kredytów dla firm ze swojej strony mogę ideę polecić [link usunięty] a ich kredyt na start jest jednym z najlepszych jaki możesz mieć w przypadku rozkręcania firmy... przestudiuj dokłądnie warunki, żeby potem nie było że ktos namawia, bo kredyt jakby nie było to poważna decyzja, ale są kredyty i kredyty.... :D Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Korab 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 12, 2015 Jak się trochę przyłożysz to tu zarobisz szybką kasę i to sporą. Dniówki nie schodzą po niżej 300 zł. Wszystko masz opisane tu - www.bankizarabianie.webnode.com I wiesz że to legalnie bo na umowy z bankami i druga sprawa że bez żadnych inwestycji. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebastian1578 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 14, 2015 Może postaraj się o dotację od uni. Nie są to małe pieniądze tylko trochę papierkowej roboty. Jeżeli nie czujesz się silna w takich sprawach to skorzystaj z usług specjalisty [link usunięty] . Zajmują się pozyskiwaniem dotacji z UE więc z pewnością znają się na tym. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Button 0 Zgłoś post Napisano Maj 4, 2015 Każdy szuka możliwości sfinansowania swojego biznesu :) Jedynie co mi przychodzi na myśl to poszukać kredytów lub pożyczek z fundusz europejskiego - wiem, że istnieją jednostki, które takie finansowanie niskoprocentowe oferują. Wiem, że w internecie ciężko takie informacje znaleźć, dlatego najlepiej przejść się osobiście do punktu wdrażania projektów unijnych i zapytać. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
michaloksywa 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 3, 2015 mi po głowie chodzi dofinansowanie Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ScarletMar 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 21, 2015 Venture Capital albo Aniołowie biznesu. Zgłoś się do nich i jeśli masz na prawde ciekawy pomysł w zamian w %udziałach w firmie dadzą CI kasę na rozruch. Słyszałem, że to nie problem ( przy dobrym pomyśle ) pozyskać 200k-1mln złotych na witrynę/startup. Powodzenia Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
koniczyna 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 30, 2015 Wielu przedsiębiorców interesuje się http://bestcapital.pl/dla-inwestorow/inwestycje-w-start-upy/, wystarczy więc zgłosić się w odpowiednie miejsce i spróbować swoich sił. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
smierson 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 30, 2015 Anioły Biznesu np. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Niebanalna Sekwencja 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 30, 2015 idea ma kilka niezłych produktów dla firm [link usunięty] Obrotowy jak dla mnie wydaje się najlepszy bo może go dostać tez firma z krótkim stażem Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nataliakl 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 7, 2015 UE już nie przyznaje dotacji, raczej pożyczki na preferencyjnych warunkach, co też jest dobrą alternatywą w porównaniu do kredytów oferowanych przez banki. Możesz też spróbować z crowdfundingiem - jeśli Twój pomysł zachwyci innych, otrzymasz potrzebne środki :) Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lukrecyja0 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 15, 2015 a dofinansowania z urzędów? Ale tych urzędów w małych miastach nie typu Wrocław tylko np Świdnica czy Kodzko jak ktoś tam mieszka to może pomyśleć o takiej formie sfinansowania startu dla swojej firmy Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sylwia4012 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 28, 2015 Możliwości jest sporo. Można próbować z dotacjami, przy większych pieniądzach z aniołami biznesu itd. ale zwykle wiele osób wykorzystuje własne środki i kredyty. Na lepsze warunki, niższe koszty może liczyć przedsiębiorca w banku, w którym ma konto - bank zna historie przepływów na koncie, stąd mniej formalności i większe zaufanie. Na początku więc wybierz konto bankowe na miarę potrzeb i planów na przyszłość. Porówna j te oferty http://www.informacjabiznesowa.pl/konta-dla-firm/ , jest spory wybór , kwestia analizy własnej. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
galrun 0 Zgłoś post Napisano Marzec 7, 2016 Ja muszę pomyśleć o dofinansowaniu z Unii Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fotobudkapoznan 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 11, 2016 Dofinansowanie z Unii jest najlepszą opcją startu z biznesem. Ja korzystałam z dofinansowania jakie oferują Powiatowe Urzędy Pracy. Można dostać nawet 23 000 zł na start działalności. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KamisH 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 15, 2016 mnie w zdobyciu dotacji unijnych na rozruch firmy pomogli http://rachmistrzowie.pl/pl zachęcam do zasięgnięcia informacji Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
andrzej_rogulski 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 25, 2016 Najlepsze dofinansowanie na start firmy? Z własnych oszczędności (bootstrap). Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cvrw 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 30, 2016 Jeśli masz naprawdę innowacyjny pomysł związany ze zrównoważoną energetyką, zarządzaniem surowcami i odpadami, biogospodarką, nowymi technologiami lub zdrowiem społecznym, to warto postarać się o dotacje z Unii Europejskiej. Więcej informacji znajdziesz na tej stronie: http://dotacjenainnowacje.taxand.pl/. Program jest wciąż aktualny, dostępny dla małych, średnich lub dużych przedsiębiorstw, zachęcam więc do składania wniosków. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marekwtak 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 23, 2016 skąd wziąć pieniądze na rozruch firmy? mam świetny pomysł, trochę oszczędzności - ale ciągle mało - i już pierwsze kroki poczynione w tym kierunku.... tylko kasa jak zwykle blokuje. kredyt oczywiście wchodzi w grę ale nie chcę się wkopać w jakieś bezsensowne spłącanie do końca życia.... Masz kilka opcji. Pieniądze z UP czyli dotacja z UE. Do 21 tys jednorazowo, bezzwrotnie. Na firmę świadczącą proste usługi. Większe pieniądze z NCBiR. Tutaj trzeba się trochę nagimnastykować i mieć dobry pomysł, bo to dotację dla innowatorów. Wszelkie ciekawe startupy zaliczają się do tej kategorii. Nie jest jednak łatwo otrzymać te pieniądze. Na szczęście jest kilka firm, które pomagają w otrzymaniu dotacji. Słyszałem dobre opinie o [link usunięty] Generalnie wybierają mało projektów, ale jak już zdecydują się pomóc to wygrywają. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wiktoria 0 Zgłoś post Napisano Listopad 14, 2016 kredyt - ciężko znaleźć inne rozwiązanie Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
galrun 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 30, 2016 Możesz starać się o dofinansowanie z Urzędu Pracy lub Unii albo znaleźć inwestora, który wesprze finansowo twoje działania Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arekmozer 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 12, 2017 Szwagier tak zrobił i załapał się na pieniążki na działalność. Firma już 3 lata istnieje. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
margo903 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2017 Wszystko o dotacjach i innych mozliwościach dofinansowania znajdziesz na forum http://forumdlabiznesu.pl/ , zaglądam tam sama i pozwala to unikać błędów i wykorzystywać doświadczenia innych. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
piotr21 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 29, 2017 Rodzina lub dofinansowanie. Raczej mało kto ma całą kasę na start. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Monika66 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 11, 2017 Dzisiaj możliwości w zakresie otrzymania wsparcia na rozwój firmy mamy naprawdę sporo. Moją uwagę jednak zwróciła pożyczka pozabankowa w Monument Fund http://monumentfund.pl/ W tym przypadku bowiem przy zabezpieczeniu w formie nieruchomości mamy szansę uzyskać od 50 tysięcy do nawet 5 mln złotych. Takie wsparcie finansowe nie wiąże się z wieloma formalnościami, a wstępną decyzję możemy otrzymać nawet w czasie 48 godzin. Powiem Wam szczerze, że sama najpewniej zdecyduję się na taką opcję, szczególnie, że rozmawiałam już z doradcą i naprawdę jest to świetna opcja dla każdego początkującego przedsiębiorcy. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach