tradycjonalista 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 9, 2008 Wpadłem na pomysł otwarcia restauracji, w której priorytetem byłyby tradycyjne dania jak śledzik w śmietanie, bigos, pierogi, barszcz itd. W dobie pizzeri i fast foodów ludzie wolący 'normalne' dania nie mają gdzie zjeść, dlatego pomyślałem, że może to być klucz do sukcesu. co o tym sądzicie? Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marker 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 9, 2008 Zastanów się nad tym dokładniej. Sam napisałeś 'w dobie fast foodów'. Myślisz, że będzie duży popyt na tego typu dania? Młodzież odpada, bo oni wolą pizzę i hot-dogi, a starsi? Może i jest to jakiś fajny pomysł, ale mam wrażenie, że starsi wolą kupić składniki i sami zrobić sobie ten bigos na świńskim ryju niż chodzić po mieście i szukać restauracji ;) Dlatego - przemyśl to jeszcze raz - czy nie lepiej zainwestować w młodzież? Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tradycjonalista 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 9, 2008 Właśnie chodzi mi o to, że w młodzież inwestuje dziś każdy, a zapomina się o tym starszym pokoleniu. Nie wiem - być może masz rację, ale jeszcze nad tym pomyślę, bo chciałbym się przekonać osobiście czy to wypali czy nie ;) Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eSdEka 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 9, 2008 Zgadzam się z Tobą, rynek za bardzo otworzył się na młokosów, zapominając o tych starszych. Życzę Ci powodzenia, myślę, że odpowiedni klimat knajpki i dobre dania zrobią swoje - tylko pamiętaj, żeby nie przesadzać z ceną. Emeryci bidują w naszym kraju ;) Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
binkow 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 8, 2008 A czemu taka restauracja miała by być tylko dla emerytów. Myśle że młodzież tez lubi pierożki czy bigosik. Oczywiście nie ma jak pizza czy hamburger ale nie możemy zapominać o naszych daniach , z których słynie Polska. Potrzebujesz dobrą reklame, żeby restauracja przyciągała klientów. Powodzenia Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
linka 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 13, 2008 Może warto pomysleć o takim lokalu gdzie będzie można zjeść pizza jak i flaczki. DLa każdego coś miłego. W dzisiejszych czasach nie wolno skupiać się na jednym, trzeba próbować wszystkiego. Brakuje lokali z tradycyjnym jedzeniem wszędzie tylko hamburgery i pizza. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dagaxx 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 7, 2015 Uważam, że taki szanujący się lokal czy restauracja powinna się tak prezentować- http://stolbar.net.pl/bary-restauracyjne-klasyczne/ Ewentualnie bardziej nowocześnie, ale jak ma ona być dla emerytów- to taki styl będzie do niej pasował! Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
annnka 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2015 W pobliżu mam właśnie taką restaurację. Tradycyjna polska kuchnia, smaczne jedzenie i niewygórowane ceny. Ale największy zysk mają oni z różnych przyjęć okolicznościowych, jak wesela, komunie czy imprezy integracyjne. Tylko oczywiście trzeba się dobrze rozreklamować, aby mieć klientów. Warto zamieścić swoją ofertę całkiem za darmo na http://www.slubeo.pl/ , to taki portal z ogłoszeniami dotyczącymi organizacji ślubów i wesel. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
charlotte1991 0 Zgłoś post Napisano Październik 22, 2015 Kto będzie chciał zjeść tradycyjne polskie dania ten zje :) Dlatego nie przejmuj się fast foodami i rób swoje. Ja na Twoim miejscu pomyślałabym o promowaniu restauracji w sieci a nawet o dostawie jedzenia do klienta. W dzisiejszych czasach mało kto ma czas na gotowanie czy chodzenie do restauracji. Dlatego dostawa do domu może być kuszącą opcją zwłaszcza gdy można wybrać między smacznym, polskim jedzeinem a niezdrowym hamburgerem. Pomyśl o tym koniecznie! Zrobienie strony internetowej możesz zlecić tej firmie z Częstochwy - http://litenet.pl/ Z tego co mi wiadomo działają na terenie całego kraju i mają duże doświadczenie zarówno w tworzeniu stron jak i reklamie. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dezmont 0 Zgłoś post Napisano Marzec 19, 2019 Skoro zdecydowaliście się na prowadzenie restauracji z tradycyjną kuchnią polską to powinniście nawiązać współpracę z firmą taką jak http://www.agnes.waw.pl Jest to producent wyrobów garmażeryjnych, który ma swoją siedzibę w Warszawie. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach