AdamW 0 Zgłoś post Napisano Listopad 23, 2015 Znalazłem kilka ciekawych informacji dotyczących podpisu elektronicznego Zalety – możliwość podpisania danych elektronicznych, zastosowanie systemu kodowania utrudniającego podrobienie podpisu, łatwość w monitorowaniu wszelkich zmian w dokumencie. Wady – podpis nie jest niemożliwy do podrobienia, przy jego wysłaniu niezbędny jest komputer wraz z całym zestawem szyfrującym, istnieje ryzyko utraty prywatnego klucza danych, elektroniczny podpis nie jest tak popularny i powstają jego tańsze alternatywy. Zgadzacie się z tym? Moze już korzystacie z tego rozwiązania? Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
koniczyna 0 Zgłoś post Napisano Listopad 24, 2015 Ja nie korzystam, ale myślę, że to bardzo fajna i wygodna opcja. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sam87 0 Zgłoś post Napisano Listopad 28, 2015 Ja chciałam skorzystać, ale za dużo załatwiania. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KonradW 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 8, 2016 Według mnie podpis elektroniczny to rozwiązanie, które z pewnością usprawni funkcjonowanie przedsiębiorstwa. To nowoczesny i pewny certyfikat za pomocą którego możemy potwierdzić autentyczność danego dokumentu oraz własną tożsamość. Myślę nad jego wdrożeniem u siebie w firmie, zastanawiam się nad zestawem z certyfikatem kwalifikowanym od KIR. To narzędzie, które wykorzystywane jest także w administracji, o czym przeczytać można tutaj [link usunięty] A wy korzystacie z podpisu elektronicznego? Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ramona 0 Zgłoś post Napisano Listopad 8, 2016 Zdecydowanie zgadzam się z poprzednikiem - podpis elektroniczny to duże ułatwienie dla firmy. Moim zdaniem każda firma - nawet jednoosobowa działalność gospodarcza powinna coś takiego u siebie wdrożyć. Nie jest to skomplikowane, a w razie problemów zawsze można skorzystać z pomocy specjalistów. Jeśli chodzi o podpis elektroniczny to można się zgłosić do FPC - http://www.fpc.pl/niezobowiazujaca-oferta/ - na pewno posłużą pomocą. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach