arator37 0 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2018 Osobiście uważam, że warto kupować samochody używane, lecz 2, max 3 lata stare. Ceny lecą wtedy na głowę, a samochody są w bardzo dobrym stanie Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krycha85 0 Zgłoś post Napisano Marzec 21, 2018 zawsze można pobawić sie w leasing :) i zdecydować na koniec, czy samochód ma pozostać w rodzinie, czy jednak oddasz go bankowi :) albo odstąpić komuś leasing z wykupem i szukać kolejnego auta. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lukas2323 0 Zgłoś post Napisano Marzec 28, 2018 no według mnie nowy to jednak nowy... ;) jednak i tak najważniejsze kryterium to miejsce, z którego bierzesz samochód. Chodzi o wiarygodność miejsca. Jeśli zdecydujesz się na zakup uzywanego samochodu to w żadnym wypadku nie kupuj w komisie bo tam Cię oszukają. Lepiej się wybierz np. do salonu carolina toyota włochy w Warszawie, gdzie też mają ofertę używanych samochód, ale są to sprawdzone modele Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fardo 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 19, 2018 O kredyt na zakup środka transportu można się starać w banku Raiffeisen. Mimo, że bank finansuje samochody nowe i używane to uważam że nowy to zawsze nowy. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
smerfetka251 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 28, 2018 Ale nowy to też koszty przeglądów, a nie każdy ma tego świadomość. Jeśli kupujesz auto na firmę i masz możliwość, żeby rozliczać to w kosztach, to oczywiście że nowy. Inaczej- warto się zastanowić i dokładnie policzyć. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
staff 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 29, 2018 Jak kogoś stać na nowy, to pewnie, że lepiej kupić nówkę. Ale bądźmy szczerzy, zwykłego Kowalskiego na to nie stać. I na tym żerują handlarze używanych aut i sprzedają ludzią jakieś cofane i powypadkowe szrociaki. Trzeba być ostrożnym kupując auto używane, o tym jak się nie dać wykiwać dobrze napisali w artykule: [link usunięty] Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dariuszsasak89 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 30, 2018 Jeżeli kogoś stać na nowy to kupuje nowy i teoretycznie powinien mieć spokój. Jeżeli chodzi o używane to tak jak pisze kolega wyżej, najaczęściej jesteśmy kantowani przez nieuczciwych sprzedających, czasami na własne życzenie, bo kupujemy oczami, a nie zdrowym rozsądkiem. Auto musi się blyszczeć, niski przebieg, uprany w środku i do tego oczywiście czysty silnik ;) Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Clerc 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 30, 2018 Ale nowe wcale nie muszą być mniej awaryjne - poza tym nowy traci od razu jakieś 30% wartości zaraz po wyjechaniu z salonu. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ćannki 0 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2018 Ja długi czas się zastanawiałam czy kupić czy jednak wynajmować. Ale zdecydowałam się na zakup w salonie Klimczak w Częstochowie - świetną mazdę mam, z wysoka kulturą pracy silnika, świetnym designem, no i bardzo dobrym wyposażeniem Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
werkapaprocka 0 Zgłoś post Napisano Listopad 21, 2018 Według mnie można kupić naprawdę bardzo dobre auto używane z salonu. Polecam takie rozwiązanie. Auta czasem są prawie nowe, mają akutalne badania techniczne, nie mają uszkodzeń czy wyraźnych śladów użytkowania. O tym trzeba zdecydowanie pamiętać. Polecam zajrzeć do Carolina Toyota Włochy Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marika44 0 Zgłoś post Napisano Listopad 21, 2018 Ja mam auto nowe, kupiłam w Mazda Jaremko we Wrocławiu i je sobie chwalę. Dobrze trzyma się drogi no i nie pali dużo, a do tego wygląda nowocześnie. Mieli fajną wyprzedaż rocznika więc się załapałam. Także jestem fanką raczej czegoś nowego niż używanego. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
figlezes99 0 Zgłoś post Napisano Listopad 29, 2018 Dnia 21.11.2018 o 12:44, werkapaprocka napisał: Według mnie można kupić naprawdę bardzo dobre auto używane z salonu. Polecam takie rozwiązanie. Auta czasem są prawie nowe, mają akutalne badania techniczne, nie mają uszkodzeń czy wyraźnych śladów użytkowania. O tym trzeba zdecydowanie pamiętać. Polecam zajrzeć do Carolina Toyota Włochy Bardzo dużo osób kupuje właśnie tego rodzaju samochody i są zadowolone. Więc rozwiązanie jest dobre Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mlekomleko 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 15, 2019 Też się długo zastanawiałem nad tym - używane czy nowy.. Ostatecznie stanęło na poleasingowym. Dorwałem passata w dobrej cenie, z całkiem niskim przebiegiem. Poczytałem trochę i prawda jest taka, że nie ma co się bać takich aut.. Prędzej trafimy na składaka kupując typową używkę niż poleasingowy. Ja kupowałem od firmy https://hajmig.pl Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Michauu 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2019 (jeny.. ale napackane linkami.. tragedia) a powaznie - starego nie polecam - kupilem 2razy uzywke i 3razy sie zawiodlem.. [raz gratis- bo nawet sprzedac potem tego nie bylo latwo 😕 ] w nowym masz to - ze wiesz dokladnie kto cos mogl zepsuc [jesli nie ty to fabryka] w uzywkach masz caly wachlarz autorskich przerobek - serio.. po glebszych ogledzinach pazdu okazalo sie ze mialem cala klime na.. trytytkach [!] od kiedy nowki mozna brac na raty to nie ma sensu bawic sie w uzywki.. serio - zeby nie robic reklamy - zobacz kalkulatory na stronach znanych firm- nowy pojazd juz za 300zl miesiecznie [!!!] jak ladnie poszukasz definitywnie sprzedaz uzywanych pojazdow powinna byc karana Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bikson 0 Zgłoś post Napisano Maj 9, 2019 Jeżeli chcemy bezawaryjne auto i do tego właśnie w dobrym wyposażeniu i przy optymalnym sposobie finansowania to polecam salon Carolina Toyota Wola Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fardo 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 20, 2019 Tak, a jeśli do tego bezawaryjnego i dobrze wyposażonego dodam że chcę żeby było to auto luksusowe? Wiadomo że takie na pewno będzie Porsche które oglądałem w salonie Sopot Auto LELLEK Group Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
edran 0 Zgłoś post Napisano Listopad 22, 2019 Ja zdecydowałem się na używany samochód ale z wyższej półki. Wam też polecam to rozwiązanie. Zajrzyjcie na stronę https://japanimports.pl/ Od nich zakupicie porządne auta używane, których się nie będziecie wstydzić. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
alex33 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 23, 2019 Zdecydowanie warto postawić na nowe auto, jeżeli możemy sobie na to pozwolić. Ja zakupiłem Jeepa Compassa w salonie samochodowym Edmark na Grochowskiej w [link usunięty] Warszawie – tu ich stronka . Jestem z niego bardzo zadowolony. Wiem że szybko nie wymienię swojego auta. Teraz mam nowy na gwarancji do tego przdłuzyłem od razu na 5 lat , ubezpieczenie w pakiecie więc super cena 3020zł ze wszystkim Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Evela87 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 23, 2019 Teoretycznie kupując nowe auto unikniemy kosztów nieustannych napraw. Z drugiej strony, takie auta bardzo szybko tracą na wartości. Najlepiej więc chyba poszukać sprawne 6-8 letnie auto, za które nie damy tyle co za okaz z salonu, a z drugiej strony, powinno jeszcze długo bezawaryjnie nam służyć Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
matia 0 Zgłoś post Napisano Marzec 1, 2020 Niezależnie od tego czy zdecydujecie się na samochód nowy czy używany, to wiele osób zastanawia się nad wyposażeniem auta w klimatyzację postojową. Fakt, że jest to duży wydatek. Tutaj http://namasce.pl/czy-warto-wyposazyc-samochod-w-klimatyzacje-postojowa/ jednak można się sporo dowiedzieć na ten temat i na tej podstawie podjąć właściwą decyzję. Trzeba wszystko dokładnie przemyśleć. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Darek1982 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 17, 2020 Myślę, że warto wziąć pod uwagę samochody używane. Ja kupiłem Skodę Octavie w komisie www.komislux.pl i jestem bardzo z niej zadowolony. Auto posiada bogate wyposażenie oraz dobry stan techniczny i wizualny. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RoboMaro 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 14, 2020 Lepiej nowy albo używany, ale z salonu bo zawsze jest jakaś gwarancja. Mam w planach umówić się na spotkanie w salonie Bardzkiej we Wrocławiu, ostatnio samochód poszedł na żyletki więc wydaje mi się, że teraz będzie to najodpowiedniejszy moment. Mają dużą ofertę samochodów 100 tysięcy w kuszącym wyposażeniu. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
przemekad 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 17, 2020 myślę że lepiej kupować nowy i z wyższej półki, ja miałem okazję taki przetestować w SCC, M3 - lata jak rakieta Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach