martyna317 0 Zgłoś post Napisano Listopad 15, 2017 Bardzo fajny cykl szkoleń jest organizowany co roku cyklicznie, własnie z takiej tematyki. Wpisz sobie w google Hr na szpilkach i znajdziesz na ich stronie wszystkie informacje. Takie szkolenia przydadzą się zarówno przedsiębiorcom jak i pracownikom. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arek32 0 Zgłoś post Napisano Listopad 15, 2017 Prawda jest taka, że tylko różne nagrody są w stanie zmotywować pracowników do lepszej i bardziej wydajnej pracy. Poza tym należy organizować różne imprezy okolicznościowe, aby kadra się zintegrowała. Co do prezentów, to myślę, że takie https://www.nobilia.pl/kosze-upominkowe/kosze-prezentowe/ kosze prezentowe będą idealnym rozwiązaniem, które sprawdzi się w każdych okolicznościach. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pros 0 Zgłoś post Napisano Listopad 22, 2017 Po pierwsze środowisko pracy i jej atmosfera. Punkt ten jest kluczowy, ponieważ będzie warunkował zapał, samopoczucie i chęć przebywania w pracy. Po drugie otworzyć się na pomysły pracowników w kwestii wykonywanej przez nich pracy. W końcu po trzecie realna szansa dalszego rozwoju. Jest tak w Billennium i sprawdza się świetnie. Firma bardzo dobrze prosperuje, jest chwalona przez klientów za swoje programy oraz rozwija mega specjalistów w branży. Dla zainteresowanych : [link usunięty] Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
romek31 0 Zgłoś post Napisano Listopad 23, 2017 Proponuję wprowadzić programy motywacyjne dla pracowników. Przydałoby się coś takiego raz na jakiś czas w każdej firmie i to jest całkiem normalne. Osobiście polecam Ci MotivationDirect i ich usługi. Są świetni i naprawdę skuteczni. Dla zainteresowanych ofertą zostawiam link [link usunięty] Sprawdzone więc mogę śmiało polecić ;) Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aleksandra52 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 6, 2018 Na motywację wływa wiele czynników i w dużej mierze wszystko zalezy od przełożonego. Można np. podarować swoim pracownikom różne motywatory w postaci kart i kuponów podarunkowych. Nie tylko pracownik będzie miał korzyści ale również pracodawca bo pomoże to osiągnąć większe zyski. Przeczytałam o tym w tym artykule [link usunięty] co mnie bardzo zainteresowało. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
[email protected] 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 8, 2018 Związku z zamknięciem aktualnego forum, zapraszamy na nowe forum!!! Zapraszam serdecznie na nowe forum o biznesie ->>>>> [link usunięty] Zapraszam do rejestracji, udzielania się, oraz polecaniu! Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dominik78 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 9, 2018 Ja widzę, że moim pracownikom zawsze poprawia humor wyjścia integracyjne. Zazwyczaj zawsze chodzimy do karczmy [link usunięty] i serwują tu dobre jedzonko i jest ekstra klimat . Warto zapoznać się z ofertą bo mają tez super ceny i się po porostu opłaca dla portfela jak i dla pracowników. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agamlyk 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 9, 2018 motywacja pracowników może być osiągnięta najszybciej przez dostarczenie im możliwości rozwoju, awansu, a przy okazji przez sensowne pieniądze ;) cała reszta (w tym imprezy integracyjne), to całkiem niezły dodatek, ale nie priorytet Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elbar 0 Zgłoś post Napisano Luty 12, 2018 W zależności od rodzaju benefitów, pracownicy są z nich mniej lub bardziej zadowoleni. Np. kiedy z kartą Biznes Benefit otrzymuję 30% zniżki w Auto Spa, 50% zniżki u fryzjera i 20% rabatu w Dos Tacos, to w moim portfelu widać różnicę i takie benefity mają dla mnie duże znaczenie. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sushi21 0 Zgłoś post Napisano Luty 13, 2018 Motywacją dla pracownika powinny być dobre warunki pracy, atmosfera, stosowne wypłaty. Pewne czynniki też na to wpływają i czy tego chcemy, czy nie, pracownik musi czuć się po prostu dobrze :) Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wierzba 0 Zgłoś post Napisano Luty 28, 2018 Temat motywacji pracowników od jakiegoś czasu jest bardzo popularny, ale nie ma się co dziwić, czasy nieco się zmieniły i pracodawcy musieli to uwzględnić. Pracownik to nie zwykły robal, a wartościowy członek zespołu, którego należy docenić. Pracodawcy sięgają po różne motywy motywowania, żeby zatrzymać pracownika u siebie: http://motivizer.pl/blog/jak-zatrzymac-dobrego-pracownika-czyli-systemy-lojalnosciowe-w-firmach/ i na pewno każdy pracodawca zastanawiający się nad tym, w jaki sposób zatrzymać u siebie pracownika i jak go zmotywować do lepszej pracy powinien się z tym tematem lepiej zapoznać. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rokMu88 0 Zgłoś post Napisano Luty 28, 2018 Najbardziej bez dwóch zdań motywują pieniądze. Trzeba się z tym pogodzić. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Helga02 0 Zgłoś post Napisano Marzec 1, 2018 To prawda. Pieniądze zawsze są potrzebne, ale te wszystkie karty medyczne, sportowe czy ta nowa iMe [link usunięty] pewnie jeszcze coś by się znalazło, ale uważam, że można fajnie zmotywować pracownika takim dodatkiem do pensji. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
novelka 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 13, 2018 U nas wprowadzili karty Biznes Benefit i muszę przyznać, że to bardzo zmotywowało cały dział. Szczególnie odczułam korzyści po swoim portfelu, lubię chodzić do restauracji, a z tą kartą mogę zaoszczędzić nawet do 70%. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dezmont 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 23, 2018 Pozytywnie na motywację moich pracowników i ich wyniki w pracy wpłynęła aplikacja http://www.facilitime.pl Aplikacja ta pozwala na zarządzanie zdaniami oraz procesami w firmie oraz na kontrolę pracowników mobilnych. Polecam wam w to zainwestować. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Golddrop9 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 28, 2018 Nie mam zdania w tym temacie. Nie jest to moja dziedzina wiedzy i nie będę za bardzo w stanie pomóc. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
smolinskaninka 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2018 Może jakiś wyjazd motywacyjny - integracyjny chociaż raz w roku. My często co jakiś czas jezdzimy do hotelu Słowik w Poniatowej w woj Lubeskim. Hotel jest położony nad wodą w otoczeniu lasów wiec jest bardzo klimatycznie. W hotelu jest restauracja gdzie można skosztować lokalnych specjałów. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cyprianforc 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 12, 2019 Jeśli chodzi o pozapłacowe benefity to zależy to od pokoleina. Parę przykładów dla kazdego pokolenia: Baby Boomers (1946 - 1964) - Prywatna służba zdrowia - Pochwała Pokolenie X (1965 - 1979) - Wyjazdy służbowe, integracja - Dofinansowanie szkoleń - Pochwała Pokolenie Y (1980 - 1994) - Elastyczne godziny pracy - Pochwała Pokolenie Z (1995 - obecnie) - Praca zdalna - Pochwała Więcej na temat motywacji pracowników znajdziesz na stronie aplikacji motywacyjnej MotiFlow: http://motiflowapp.com Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach