hi-fi 0 Zgłoś post Napisano Październik 10, 2016 Pytanie tak jak w temacie - od czego w ogóle zacząć? Chciałabym to wszystko jakoś rozsądnie rozplanować, tak żeby zabrać się za to z głową. Póki co tutaj znalazłam sporo fajnych wskazówek: http://www.praktycznydom.com.pl/remont-kuchni-jak-zaplanowac/ . Myślę, że część z nich na pewno wykorzystam. O czym jeszcze powinnam pamiętać? Może dorzucicie do tego coś jeszcze z własnego doświadczenia? Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
piotr21 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 22, 2017 Jak nie masz doświadczenia, to lepiej zatrudnić wykwalifikowaną ekipę, chociaż z zwykłym malowaniem każdy sobie poradzi :). Samemu możesz wybrać materiały np. parapety http://www.art-kom.pl/parapety-marmurowe/ Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maupiatka 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 23, 2017 Remontując kuchnię nie zapominajcie o naprawie sprzętów. Przyda się na przykład taka https://north.pl/czesci-agd/czesci-do-kuchenek/czesci-amica/termopary-do-kuchenek-amica,g638343.html. Dzięki niej kuchenka jest niemalże jak nowa. W tym sklepie dostaniecie także inne części. Sprawdźcie! Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sam87 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 24, 2017 I lepiej wybrać meble na wymiar. Zaoszczędzi się tym sposobem na przestrzeni. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malaka 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2017 Meble na wymiar nie zawsze są też tak bardzo drogie. Warto poszukać korzystnej oferty. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maupiatka 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2017 Też mi się tak wydaje. Oczywiście to zależy od tego, czego dokładnie oczekujemy i ile metrów. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
modny 0 Zgłoś post Napisano Luty 13, 2017 Ja nie kupowałem mebli na wymiar, bo jak się orientowałem to swoje trzeba zapłacić. Niestety nie każdego na to stać. Szukałem różnych ofert w sieci i na stronie https://www.obi.pl/lazienka-i-kuchnia/meble-kuchenne/c/1083 znalazłem fajną ofertę. Sama skompletowałem zestaw swoich mebli do kuchni i jestem z nich zadowolony. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zestumilowegolasu 0 Zgłoś post Napisano Luty 14, 2017 Coś czuję, że tez niedługo czeka mnie remont w kuchni, zastanawiam się tylko malować czy tapetować. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marios 0 Zgłoś post Napisano Marzec 24, 2017 Ja proponuje zacząć od ścian - szpachlowanie i malowanie. Tak zrobiłem - najpierw czytałem sporo na [link usunięty] a potem zabrałem się za samodzielne prace. Wszystko, co potrzeba kupiłem w markecie budowlanym, wyszło w miarę tanio. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
duzyroman 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 24, 2017 Nie zapominajcie przy remoncie kuchni o zakupie odpowiednich pojemników na odpady. Duży, ładnie prezentujący się kosz do segregacji śmieci to podstawa! Ja postawiłem na kosze na śmieci marki HiG, które są bardzo praktyczne i do tego świetnie się prezentują w kuchni - [link usunięty] - tu znajdziecie galerię produktów. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ewe.jork 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 26, 2017 U mnie remont kuchni poszedł nawet sprawnie. Ale duży problem był z montażem górnych szafek kuchennych. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maupiatka 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 26, 2017 Tak jest chyba najczęściej. U mnie tak samo. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
unticipo 0 Zgłoś post Napisano Maj 29, 2017 Kuchnię mam nową, ale w tym roku remontujemy elewację z [link usunięty] . Nie mogę się doczekać, bo długo zbieraliśmy na ocieplanie budynku. Ale wracajac jeszcze na chwilę do remontu kuchni. Na Twoim miejscu wcale nie szedłbym w meble na wymiar. Ikea ma bardzo fajne, praktyczne zestawy. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xxxany 0 Zgłoś post Napisano Maj 29, 2017 A powiedzcie mi proszę czy taki kabel koncentryczny będzie ok do podłączenia telewizji kablowej [link usunięty] ? Nie znam się na tym za bardzo, a muszę coś takiego kupić do mieszkania. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mati22 0 Zgłoś post Napisano Maj 31, 2017 Zacznij po kolei. Znajdź materiał i narzędzia, zrób ogólny kosztorys, ogólny bo nigdy się nie pokrywaja szacunki i faktycznymi wydatkami. Dobrze byłoby nabyć odrobinę fachowej wiedzy, więc http://poradnikowy.net/zwykly-kolek-czy-profesjonalna-kotwa-podpowiadamy-jakie-zamocowanie-i-do-czego-wybrac/ bardzo pożądane. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Antoni34 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 1, 2017 Ja w kuchni zamontowałem sobie zamiast klasycznych półek, nowy metalowy [link usunięty] do piwnicy :) Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yona 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 17, 2017 Miałam do tej pory klasyczną kuchnię ale zawsze marzyłam o nowoczesnej, prostej i funkcjonalnej, długo takich idealnych mebli szukałam i w końcu wybrałam http://www.jago-kuchnie.com.pl/meble-kuchenne-szafy-nadarzyn.html , najważniejsze że można je dopasować do wymiarów każdej kuchni bo o to się bałam najbardziej dlatego że mam nietypową kuchnię. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
milan 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 18, 2017 ja to na allegro u jakiejś firmy zamówiłem , pomierzyłem ile długości mają dwie ściany i szafka o szerokości np 45 cm , 40, 45 czy 50 i sobie dopasowałem ,nie miałem wyżynarki to takim wielofunkcyjnym narzędziem oscylacyjnym wywierciłem otwór na zlew ,ale łatwo nie było bo zamówiłem blat chyba z 5 cm , także spoko. zapłaciłem nie dużo bo z 4 tyś ale jak ktoś nie ma czasu to lepiej jakąś firme zatrudnić to zrobią przynajmniej solidnie - wybór należy do ciebie. pozdrawiam :) --------------------------------- [link usunięty] Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Magda_lena 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 22, 2017 Mnie też czeka remont kuchni, pewnie też łazienki. Pracy będzie na pewno sporo. Pewnie będę musiała wziąć jakąś pożyczkę. Widziałam, że ta firma ma ciekawą ofertę [link usunięty] . Korzystaliście może? Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maupiatka 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 22, 2017 Wiele osób zamawia ekipę i tyle. Jak się ma pieniądze - można próbować. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kojot 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 24, 2017 Pytanie czy chcecie robić to samemu czy wynająć ekipę? Z doświadczenia powiem, że odrobina zapału i mozna wykonać remont bez pomocy ekipy i zaoszczędzić naprawdę spore pieniądze. Co do materiałów bo to często wymówka nie wiem co kupić dlatego biorę ekipę jak opiszecie zakres prac w takich sklepach jak ten z materiałami budowlanymi - https://budujmy.eu/ to nie tylko wam pomogą wybrać najlepsze produkty, ale również możecie liczyć na zniżkę przy dużych zakupach wcale nie mała. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aneczka9 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 24, 2017 Ja od zawsze marzyłam o kominku w kuchni. Zawsze wyobrażałam sobie kolację przy kominku w jadalni (mam ją połączoną z kuchnią) . Znalazłam taki z płaszczem wodnym na stronie [link usunięty] ale jeszcze do końca nie mogę zdecydować się na model konkretny. Czy to dziwne że chciałabym mieć kominek w kuchni a nie w salonie ? Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sam87 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 5, 2017 Do remontu kuchni potrzebne będą niezbędne do tego narzędzia. Nie tylko młotek i wiertarka się przyda. O takich specjalistycznych narzędziach można przeczytać na http://kochamczytac.pl/zestawy-narzedzi-dla-roznych-specjalistow-z-czego-sie-skladaja/ . Tam są opisane zestawy narzędzi do remontu i do dbania o ogród. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakub89 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 16, 2017 Heśli szukasz dobrych mebli kuchennych to sprawdź na kuchniejana.pl. Ostatnio udało mi się tam znaleźć fajny zestaw do kuchni- jestem mega zadowolona z jakości. Cena była w sam raz na moją kieszeń i nie musiałam długo czekać na swoje zamówienie. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ewe.jork 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 18, 2017 Ja zamawiałam meble na wymiar. I w sumie bardzo się to opłacało. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach