ernest 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 22, 2017 witam, mam zamiar w sezonie letnim zając się sprzedażą lodów włoskich, mam dobre miejsce i możliwości zainwestowania w biznes pewnej sumy. Czy ktoś może podpowiedzieć mi jaką formę opodatkowania powinnam wybrać dla tej działalności na początek? i czy mogłabym kupić już teraz np. automat do lodów, czy niezbędną lodówkę, a działalność gospodarczą założyć wiosną? nie chcę żadnych takich zakupów odliczać od podatku, płacić podatku vat, po prostu teraz maszyny są tańsze i zyskałabym parę groszy na inne niezbędne rzeczy. Proszę o poważne odpowiedzi. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
karski1 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 22, 2017 Znając polskich urzędników, radzę Ci osobiście kupować niezbędne wyposażenie wtedy gdy będziesz mieć już założoną działalność. Gdy firma nie będzie jeszcze założona a Ty kupisz maszynę, będzie to potraktowane jako zakup jako osoba prywatna i np. dofinansowanie z urzędu pracy nie będzie mogło być tutaj zastosowania... takie mamy prawo. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
optimusnaczelny 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2017 witam, mam zamiar w sezonie letnim zając się sprzedażą lodów włoskich, mam dobre miejsce i możliwości zainwestowania w biznes pewnej sumy. Czy ktoś może podpowiedzieć mi jaką formę opodatkowania powinnam wybrać dla tej działalności na początek? i czy mogłabym kupić już teraz np. automat do lodów, czy niezbędną lodówkę, a działalność gospodarczą założyć wiosną? nie chcę żadnych takich zakupów odliczać od podatku, płacić podatku vat, po prostu teraz maszyny są tańsze i zyskałabym parę groszy na inne niezbędne rzeczy. Proszę o poważne odpowiedzi. Faktycznie jest teraz o wiele taniej z racji tego.że jest martwy sezon. I wiele firm oferujących sprzęt gastronomiczny ma promocje z racji tego,ze chcą się pozbyć tego co zalega im na magazynach. Wydaje mi się,że najlepsze będzie serwowanie lodów świderków, które są najpopularniejsze w miejscowościach turystycznych. Sporo automatów oferuje ta firma: http://www.automatydolodow.com.pl/automaty...lodow-swiderkow Możesz złożyć do nich zapytanie o ceny. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marianna33Marianna 0 Zgłoś post Napisano 11 Kwiecień Jeżeli już jesteśmy w tym temacie to polecam zajrzeć na stronę internetową firmy www.lodywloskie.com. W ofercie firmy znajdziemy maszyny do lodów włoskich, granitory czyli maszyna do robienie orzeźwiających napojów o różnym stopniu zamrożenia, maszyny do lodów typu Flurry. W ofercie firmy znajdziemy również bardzo ładne dekorację i akcesoria do lodziarni a nawet przyczepy i kioski. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mlekomleko 0 Zgłoś post Napisano 20 Kwiecień Typowo sezonowa opcja lecz wiem od znajomego, że pieniądze w sezonie są naprawdę duże Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach