zuzia.gola 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 30, 2017 Jak mieszkacie w Wielkiej Brytanii i szukacie polskich książek, warto przejrzeć sobie księgarnię https://rewolucja.co.uk - mają dobre ceny, w piątki organizują promocje na nowość albo bestseller. Sprzedają też polskie gry planszowe oraz puzzle. Dostawa jest darmowa jak zamówienie przekracza £30, szybko odpisują na e-maile. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kosa 0 Zgłoś post Napisano Maj 24, 2017 Dobrze, że teraz polskie książki są tak dobrze dostępne na terenie UK, dzięki temu nie trzeba przywoził ich z polski. Ja jestem zwolennikiem literatury w wersji papierowej, chociaż wiem, że wiele osób przerzuca się teraz na ebooki, które są praktyczniejszym rozwiązaniem. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sokaloska 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 24, 2017 Dnia 31.01.2017 o 00:18, zuzia.gola napisał: Jak mieszkacie w Wielkiej Brytanii i szukacie polskich książek, warto przejrzeć sobie księgarnię [link usunięty] - mają dobre ceny, w piątki organizują promocje na nowość albo bestseller. Sprzedają też polskie gry planszowe oraz puzzle. Dostawa jest darmowa jak zamówienie przekracza £30, szybko odpisują na e-maile. W Wielkiej Brytanii jest wielu Polaków, którzy mieszkają tam na stałe, także nie dziwie się, że powstają tego typu miejsca. Czytanie książek jest ważne, warto czytać i zachęcać do tego swoje dzieci ;) Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kewlar 0 Zgłoś post Napisano Październik 26, 2017 Czytanie książek to super sprawa, można się zawsze czegoś nowego dowiedzieć, poszerzyć trochę horyzonty odstresować się po ciężkim dniu pracy. Ja preferują taki spokojny sposób spędzania wolnego czasu. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marcinwroblewski 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 11, 2017 Jak myślicie czy warto prowadząc taką księgarnie medyczną jak https://www.medicon.pl/ warto próbować wyjść na UK ?? Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rosz 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 11, 2017 Lubię czytać książki, teraz rzeczywiście dostęp w UK jest dobry, także trzeba korzystać i czytać książki. Wiem, że nie każdy lubi, ale moim zdaniem to bardzo ważna rzecz, mnie w domu rodzice zawsze zachęcali do czytania książek czy czasopism, mieliśmy też dość pokaźną domową bibliotekę. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sylwia4012 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 26, 2017 Dla mnie czytanie książek to najlepszy sposób, żeby nauczyć się czegoś nowego, zrelaksować się po pracy. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adik356 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 12, 2018 Dnia 31.01.2017 o 00:18, zuzia.gola napisał: Jak mieszkacie w Wielkiej Brytanii i szukacie polskich książek, warto przejrzeć sobie księgarnię https://rewolucja.co.uk - mają dobre ceny, w piątki organizują promocje na nowość albo bestseller. Sprzedają też polskie gry planszowe oraz puzzle. Dostawa jest darmowa jak zamówienie przekracza £30, szybko odpisują na e-maile. Kiedyś trzeba było przywozić książki z Polski :) Widzę, że na terenie UK powstaje coraz więcej polskich sklepów i w sumie dobrze, bo Polaków na Wyspach nadal jest sporo. Ważne, żeby człowiek miał styczność z polską literaturą, szczególnie dzieci, które tam chodzą do szkoły i polskiego używają tylko w domu. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
margo903 0 Zgłoś post Napisano Luty 13, 2018 W sumie nic dziwnego, że na terenie Wielkiej Brytanii powstaje tyle polskich sklepów, w końcu wyjechało tam kilka milionów Polaków. Jeżeli chodzi o książki, to ja bardzo lubię czytać, staram się robić to jak najczęściej choć czasu brak. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zuzia.gola 0 Zgłoś post Napisano Marzec 29, 2018 Nie przerzuciliście się jeszcze na audiobooki, to świetna opcja. Rzeczywiście kiedyś książki się przywoziło z Polski, teraz zauważyłam, że większość osób czyta na czytnikach albo właśnie słucha książek. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sokaloska 0 Zgłoś post Napisano Maj 13, 2018 Rzeczywiście książki audio to doskonała opcja, szczególnie jak się nie ma za bardzo czasu, żeby usiąść i spokojnie poczytać książkę. Szkoda tylko, że są droższe, niż normalne książki, ale coś za coś :) Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
forumiak 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 20, 2018 Sprawdźcie, czy aby na pewno Livro nie wysyła książek za granicę. Jesli wysyłają to nawet z przesyłką wyjdzie taniej niż załatwianie dokładnie tego stacjonarnie. Zresztą - akurat książki mogą dotrzeć różnymi sposobami. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
forumiak 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 7, 2019 Dokładnie tak - Livro raczej nie ma wysyłki do Polski, chyba że o czymś nie wiem. Ale robiliśmy tak, że paczkę odbierała nam w Polsce rodzina, a dalej puszczała całość do UK. I nawet po doliczeniu przesyłki wychodziło bez porównania taniej niż w Anglii. Więc chyba da się, prawda? Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach