jerti28 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 5, 2017 Ja ze swojej strony mogę polecić sklep z tworzywem sklepem [link usunięty] jeden z najlepszych sklepów na polskim rynku. Sprawdzony producent z świetną jakością produktów, koniecznie zapoznajcie się z ich ofertą. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shati 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 5, 2017 My też rozważaliśmy budowę domu, ostatecznie zdecydowaliśmy się na mieszkanie od inwestplanu na Woli. Jeszcze trochę czasu potrwa zanim je otrzymamy bo inwestycja jeszcze nie ruszyła, ale lokalizacja dla nas jest kapitalna Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mirek86 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 19, 2017 Cześć, na pewno podczas budowy potrzebne będzie wam wiele narzędzi, nie chciałem przepłacać budując swój dom i korzytsałem z narzędzi od znajomych, co prawda tez musiałam dużo zakupić nowych sprzetów i narzędzi. Tutaj możecie znaleźć cenne informacje na co zwracać uwagę przy wyborze narzędzi i nie tylko http://swiatmajsterkowicza.pl/ Mają też fajne sposoby na zrobienie ciekawy rzeczy samemu :) polecam! Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamilMajek90 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 26, 2017 Decydując sie na budowę domu trzeba tez dobrze wybrac biuro projektowe. Ja polecam http://ekspertyza-budowlana.pl/ , bo obsługują od początku do końca - od projektu do wykonawstwa. Zajmują się wykonawstwem ekspertyz budowlanych, wydawaniem orzeczeń i opinii technicznych, http://ekspertyza-budowlana.pl/realizacje/ etc. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kas.wow87 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 27, 2017 [link usunięty] to duże wyzwanie - jest dopiero przed nami, ale już się do tematu przygotowujemy :) Znajomi i rodzina uprzedzają, że najważniejsze jest dobranie właśnie dobrej firmy budowlanej, która kompleksowo zajmie się budową. My szukaliśmy firmy, która postawi dom "pod klucz", finalnie zdecydowaliśmy się na firmę Espiro Property - z polecenia znajomych, na szczęście zwolnił im się termin, w który celowaliśmy :) Ważne dla nas było, że możemy na żywo zobaczyć efekty ich pracy i z pierwszej ręki wysłuchać opinii na ich temat, choć te internetowe też bardzo pomocne, naprawdę pozytywne, więc jesteśmy utwierdzeni w podjętej już decyzji :) Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beata555 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 29, 2017 Ja rozważam budowę domu i oglądam różne projekty. Spodobały mi się domy drewniane. Chyba są tańsze i szybciej się je stawia. Ładnie wyglądają te w których w dachu wykorzystano http://dachynowazelandia.pl/gonty-drewniane/. Dają ciekawy efekt końcowy i są też ozdobą domu. Jeden jest tylko problem, że trzeba pamiętać o dobrze wykonanej konserwacji. Gonty mają tendencje do gnicia. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kasia4321 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 5, 2018 Projektowanie wnętrz, w tym wybór okien to bardzo ważna sprawa, ponieważ te wybory będą nam służyły przez długie lata. Ja w swoim domu powierzyłam to zadanie firmie z Łodzi [link usunięty] , która pomogła mi w wyborze trwałych materiałów i sensownie wszystko zaplanowała. Jestem bardzo zadowolona, bo sporo zaoszczędziłam na materiałach. Nie znam się na nich i pewnie wybrałabym te z górnej półki, które jak się dowiedziałam wcale nie były lepsze od nieco tańszych. No ale ja nie muszę się znać na wszystkim, fachowcy muszą :) Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nirodash 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 8, 2018 A czy stosujecie w swoich nowo budowanych domach jakieś inteligentne rozwiązania? Na przykład z opisanych tutaj http://apasmart.pl/ coś odnośnie monitoringu i systemów alarmowych? Bezpieczeństwo to w końcu w dzisiejszych czasach bardzo ważna rzecz! Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mallvina_1 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 11, 2018 Budując dom należy zadbać również o jakość instalacji elektrycznej, aby posłużyła na długie lata, bez konieczności naprawy. Dlatego warto zaopatrzyć się w sprzęt sprawdzony i solidny. Wiele dobrego słyszałam o firmie Onninen, której produkty elektrotechniczne można nabyć pod tym linkiem [link usunięty] Instalowaliście coś od nich? Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sinco001 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 11, 2018 mi się nie podobają :/ Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Adamila021 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 15, 2018 Ciężki kawałek chleba przed Tobą. Fundamenty, ściany, dach... A potem kiedy już myślisz że to już koniec trzeba jeszcze kupić jakieś ogrodzenie. Ja postawiłam na drewniane z [link usunięty] i jak bardzo fajnie się sprawdza, ale ile mnie ten dom kosztował to szkoda mówić nawet,.. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agnik 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 15, 2018 zgadzam się z poprzedniczką, do tego wiadomo że im większe okno-tym jaśniejsze bedzie pomieszczenie ale niestety nie w każdym miejscu można sobie pozwolić na przestronne okno, do tego musisz patrzeć żeby drzwi wejściowe pasowały do okien, zerknij tu: [link usunięty] mają duży wybór asortymentu, możesz coś podglądnąć i się zainspirować, albo poprosić konsultanta o pomoc. najwięcej tak naprawdę dowiesz się u źródła Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zestumilowegolasu 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 16, 2018 Czasem zapominamy o tak ważnej rzeczy jaką jest dzwonek do domu, a obecnie dzwonki mają świetny design, który łatwo można dopasować do stylu domu. Poczytajcie artykuł: http://celnie.pl/wybrac-dzwonek-drzwi-rodzaje-dzwonkow-domu , wiele na pewno dowiecie się o ich rodzajach i tym jaki najlepiej wybrać, kiedy zdecydować się na dany rodzaj dzwonka. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
paluch 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 16, 2018 Jeśli już budujemy dom, niech to będzie [link usunięty] - dzięki temu w przyszłości zaoszczędzimy (np. jeśli mamy system gaszenia świateł), będziemy też bezpieczniejsi (dzięki odpowiednim systemom alarmowym). Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kasandrek 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 17, 2018 Jeżeli chcemy zadbać o dom zarówno tuż po budowie jak i na stałe to polecam mieć przy sobie kontakty do specjalistów takich jak hydraulik lub chociaż [link usunięty] do firmy zajmującej się profesjonalną dezynfekcją. Gdy wszystko jest świeże i nowe spodziewamy się, że nie będą konieczne żadne poprawki i naprawy, ale czasami dzieją się rzeczy nieprzewidywalne i warto dmuchać na zimne. :) Ja mam specjalny kalendarzyk w szafce na korytarzu i tam zapisuję potrzebne kontakty. Dzięki temu czuję się bezpieczniej i mam nad wszystkim kontrolę. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Katarynka 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 17, 2018 Planując budowę trzeba wszystko wziąć pod uwagę nawet taką kwestię jak wybór żarówki . Na rynku mamy do wybór najróżniejsze modele energooszczędnych czy też led. Ale które są lepsze? Tutaj widziałam ciekawe informacje [link usunięty] dlatego planuję się zapoznać z tym artykułem. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hansol 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 23, 2018 Wszystko co może Ci się przydać o budowie domów odnajdziesz na http://www.przytulny.pl/budowa-domow-drewnianych/ znajdują się tam wskazówki, typu z jakich produktów korzystać, na co zwracać uwagę przy wyborze firmy budowlanej, ale i jak obniżyć koszta Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Emily 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 28, 2018 Jeżeli już dojdziesz do etapu projektowania łazienki i jej wyposażenia to polecam ten artykuł: [link usunięty] . Mi podczas remontu bardzo pomógł. Ciesze się ogromnie, że już remontowanie jest za mną. Teraz już można tylko mieszkać, jak sobie przypomnę ile to było pracy, nerwów i godzin sprzątania to aż m się znowu ciepło robi. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jonasek 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 29, 2018 Jak tak projektujecie domy to polecam bezpłatną apkę: [link usunięty] - mi bardzo pomogła w zdecydowaniu się na kolor elewacji i fug. Na całe szczęście kolega mi ją podeslal bo tak to zdecydowalabym się na zielony kolor elewacji, a to nie wyglądałoby dobrze. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
witek72 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 30, 2018 Budowa domu to duże przedsięwzięcie i warto się od początku zastanawiać co dokładnie jak urządzić. Ja już podstawowe rzeczy mam porobione w domu, jestem na etapie wstawiania drzwi i zastanawiam sie nad [link usunięty] . takie drzwi to pewność że będą dobrze zrobione tak jak chcemy. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fraps 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 30, 2018 A co sądzicie na temat budowy domu ze styropianu ? ____________ [link usunięty] Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
robbaran 0 Zgłoś post Napisano Luty 2, 2018 Domy ze styropianów? Jakoś do mnie to nie przemawia. Budując dom najlepiej zastanowić się jakie instalacje będą nam w przyszłości przydatne. Koszty energetyczne niestety wciąż rosną, podobnie jak wpływ zużycia energii na środowisko. Warto więc, aby takie systemy grzewcze, chłodnicze czy wentylacyjne były zaprojektowane w taki sposób, aby były jak najbardziej wydajne. Jednym ze sposobów na oszczędności jest [link usunięty] jako zmiennych przepływów przez parownik. To dzięki systemowi chłodzenia wody lodowej klimatyzacja jest tańsza, a zużycie energii mniejsze. Jednocześnie redukuje się emisja gazów z tego montażu. Sama woda lodowa jest czynnikiem chłodniczym, który jest stosowany w centralach klimatyzacyjnych oraz innych instalacjach chłodniczych. Jest ona rozprowadzana do klimakonwektorów, czyli wymienników ciepła. To w nich zachodzi proces schładzania wentylowanego powietrza oraz wzrost temperatury tej wody. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hubertus22 0 Zgłoś post Napisano Luty 3, 2018 My przymierzamy się do postawienia domu drewnianego. To nasze marzenie od dawna. Postanowiliśmy że wykorzystamy [link usunięty] Jest to dachówka wyglądem pasująca do drewnianego domu bo podobna do tradycyjnego gontu z drewna. Do tego jest lekka, a doskonale chroni dom przed gniem, wiatrem czy wodą. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nirodash 0 Zgłoś post Napisano Luty 6, 2018 Szczerze wam powiem, że niedawno przeglądałem oferty sprzedaży domów takie jak na przykład ta http://nowezlotniki.pl/ i zastanawiam się czy jest w ogóle sens budować dom od podstaw. Przecież koszta są podobne, a do takiego gotowego domu można się od razu wprowadzić. Co wy o tym sądzicie? Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
leonardoo747 0 Zgłoś post Napisano Luty 8, 2018 Drewniany dom.. sąsiad właśnie tak się wybudował. Budowa trwała zaledwie 3 miesiące.. Na razie minął rok i nie narzeka.. ciekawe jak to będzie dalej. Według mnie to są domy znacznie mniej stabilne niż te murowane. Ponad to drewno wydaje mi się bardziej podatne na różnego rodzaju szkodniki i zanieczyszczenia. A w kwestii zanieczyszczeń to dla budujących polecam [link usunięty] .. Niby nic ale jeśli mieszkamy za miastem tak jak ja to dobre rozwiązanie ;) Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach