nataliaa873 0 Zgłoś post Napisano Maj 24, 2017 Warto waszym zdaniem założyć firmowego bloga? Gdzie najlepiej go założyć? Ile to kosztuje? Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vega195 0 Zgłoś post Napisano Maj 25, 2017 Firmowego bloga chyba najlepiej stworzyć w oparciu o wordpressa (tu pl.wordpress.org jest opisane co i jak), na własnej domenie i własnym hostingu - taki blog ma większe możliwości, niż np. blog na darmowej platformie, lepiej też działa. Jeśli martwisz się o koszty, to niepotrzebnie - domena i hosting to tylko kilka/kilkanaście zł miesięcznie (na https://www.cal.pl widziałem dobrą ofertę), oraz jednorazowo co najmniej kilkadziesiąt zł za motyw, choć w sieci widziałem też sporo darmowych. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wacław 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 17, 2017 Bloga możesz podpiąć do swojej strony firmowej, najlepszy byłby w tej sytuacji WordPress. Nie płacisz za koszty utrzymania bo masz to razem z hostingiem i domeną:) samego bloga warto założyć bo to fajnie kreuje markę - możemy popisać się że jesteśmy specjalistami w jakiejś konkretnej dziedzinie:) Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
superkonto 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 21, 2017 Jasne że warto, o ile będziesz go porządnie moderował i często dodawał wpisy. A założyć możesz np. na Wordpressie. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sayosa 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 21, 2017 Blog firmowy to super sprawa. A wiesz, http://mylead.pl/? Zerknij sobie na platformę MyLead. Tam otrzymasz instrukcję jak zarobić pieniądze. Ja mam od kilku miesięcy konto w MyLead. Przede wszystkim ogromnym plusem jest całodobowe wsparcie techniczne oraz bardzo atrakcyjny system wypłat (do 24h) na Paypal lub konto bankowe. Ponadto, jako jedyna sieć afiliacyjna oferuje płatności CPL - poprzez SMS. Zerknij na to - możesz połączyć przyjemne prowadzenie bloga z dodatkowym zarobkiem. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hhenryk88 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 22, 2017 Taki blog rzeczywiście może pomóc w wypromowaniu firmy, także warto - musi być jednak ciekawy i profesjonalny. Podobnie jak inni polecam do tego WordPressa - to chyba najlepsze oprogramowanie do bloga, znajdziesz je na pl.wordpress.org. Taki blog oczywiście stawia się na własnym hostingu, dość dobry mają tu https://www.cal.pl/hosting-serwery-shared - działa bez problemów, ma dobre parametry, pod firmowego bloga będzie w sam raz. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rabon 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 20, 2017 No dobra trochę informacji na ten temat już mam dzięki Was, ale nadal mam kilka dylematów bo nie do końca wiem czym kierować się przy wyborze dobrej agencji marketingowej co prawda jesli chodzi o [link usunięty] jest pelen tego typu agencji i zastanawiam sie co taka agencja powinna miec by moj blog firmowy wyszedl naprawde ladnie i profesjonalnie? Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chuck76 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 22, 2017 Założenie bloga jest bardzo dobrym pomysłem bo pozwala pozyskać dodatkowych klientów w internecie. Można zlecić komuś założenie lub samemu to zrobić. Nie jest to jakoś przesadnie skomplikowane ;). Zobacz tutaj: [link usunięty] Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cvrw 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 29, 2017 Blog firmowy jest aktualnie bardzo popularny. Czytałam ostatnio jeden z artykułów znajdujących się na stronie i wynika z niego również, że jeżeli chcesz osiągnąć sukces to musisz wiedzieć wszystko o mediach społecznościowych. Dla wielu firm działania marketingowe w social media stanowią podstawę do tego, aby wypromować swój biznes, zdobyć sympatię klientów i utrwalić w ich świadomości swój wizerunek. Wielość serwisów społecznościowych spowodowała, że nawet niszowe branże mogą podejmować działania w sieci i angażować swoich odbiorców. Szczegóły znajdziesz pod adresem http://bezpieczny-pc.pl/ Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Korab 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 29, 2017 Blog , jesli dobrze zrobiony potrafi dawać solidne dochody. Tu przedstawię inny, nie firmowy, - przedstawia dobre sprawdzone oferty pracy i zarabiania. Dzięki niemu możemy mieć dochody jakie chcemy, zależnie od potrzeb. Jak ktos chce zarabiać , mieć taki blog to zapraszam. [ dochody może nie wielkie ale w granicach 5 do 20 tys zł można osiągnąć ] http://zarabianieodzaraz.pl.tl/ Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Caterina 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 17, 2018 Również uważam, że firmowy blog (i fb) to świetny pomysł na promocje. Po pierwsze możesz w ten sposób poprawić pozycjonowanie swojej marki w Internecie (wpisy powinny być jednak dodawane regularnie i zawierać odpowiednie słowa kluczowe), a po drugie dodawanie odpowiedniego contentu będzie budowało Twój pozytywny wizerunek wśród ewentualnych Klientów. Kiedy ktoś będzie poszukiwał informacji na temat Twojej firmy i trafi na stronę zawierającą profesjonalne teksty branżowe na pewno pomyśli o Tobie jako o profesjonaliście. Wrzucone na bloga artykuły można od razu podlinkować na fb - masz gotowy pomysł na post. Niestety nikt nie zna naszej firmy tak dobrze jak my sami. Są tematy, na które ktoś może napisać artykuł za nas, ale zdecydowanie lepiej jeśli zabierzemy się za to własnoręcznie (tekst zawsze można podesłać jakiejś agencji do korekty). Z góry zaznaczam, że nie jestem z zawodu żadnym marketingowcem :) Po prostu zaczęłam się ostatnio interesować tym tematem. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Joanna_33 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2018 no pewnie że warto, najlepiej na takim blogu dzielić się wiedzą ekspercką, żeby ludzie mieli z czytania jakąś korzyść. Ja zaczęłam pisać o e-commerce i usługach online [link usunięty] , gorąco zapraszam. Nie jest to blog firmowy a bardziej hobbystyczny ale kto wie może się kiedyś przerodzi w coś bardziej specjalistycznego. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
forumiak 0 Zgłoś post Napisano Luty 1, 2018 Na spokojnie można działać w hekko - wystarczy ci najmniejsze u nich konto. Masz na ich blogu kod rabatowy na 50 proc. Zapłacisz za konto kilka dyszek za cały rok. Chyba sensownie, co nie? Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Grzesiek987 0 Zgłoś post Napisano Luty 2, 2018 Zdecydowanie blog firmowy to dobry pomysł. Od razu Twoja marka jest postrzegana jako specjalistyczna i dzieląca się swoją wiedzą. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kriss 0 Zgłoś post Napisano Luty 2, 2018 Warto prowadzić bloga, tylko musi to być systematycznie. Nie jest to specjalnie skomplikowane. Wystarczy dobry hosting np. [link usunięty] , WordPress i ktoś piszący ciekawe artykuły. To powinno na początek wystarczyć. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szachmat89 0 Zgłoś post Napisano Luty 3, 2018 Oczywiście warto, ale niestety w dalszym ciągu wiele firm pomija ten ważny element. Nie wiedzą jaki potencjał może generować content marketing, ile ruchu dodatkowego ruchu może on wygenerować, a co za tym idzie np. leadów. Oczywiście żeby prowadzić dobrze stronę warto zadbać o wsparcie IT jeżeli sami nie jesteśmy w stanie sobie poradzić bądź jeżeli komputery w firmie potrzebują wsparcia informatycznego. Na stronie [link usunięty] w ciekawy sposób opisują na czym polega takie wsparcie i czy warto postawić na tego typu rozwiązanie. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jonagold 0 Zgłoś post Napisano Luty 4, 2018 Ja bym powiedziała, że warto, a najlepiej założyć go na domenie jaką juz posiadamy. Np firmayz.pl/blog Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
forumiak 0 Zgłoś post Napisano Luty 5, 2018 Hekko testuje się całkowicie za darmo. Odpalasz jakąś stronkę, wysyłasz wiadomość do supportu i masz wszystko jasne. Ogólnie - hosting wymaga podstawowych kwestii. Po teście już widać, jak to działa. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kriss 0 Zgłoś post Napisano Luty 8, 2018 Blog firmowy najlepiej dodać do swojej strony. Czyli trzeba mieć hosting np. w [link usunięty] , domenę (adres, nazwę strony) i na tej domenie można z powodzeniem zamieścić bloga. Jeśli blog będzie prowadzony systematycznie, wpisy będą interesujące to przyciągnie potencjalnych klientów. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
forumiak 0 Zgłoś post Napisano Luty 14, 2018 Temat przerabialiśmy. Start z Hekko kosztuje grosze. Pierwszym rok za kilkanaście złotych - łącznie z domeną. Wystarczy skorzystać z pojawiających się promocji. A te wrzucają bardzo często na serwisy społecznościowe - warto z tego korzystać. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Arcadius 0 Zgłoś post Napisano Luty 14, 2018 Blog zawsze jest dobrym pomysłem, jeżeli firma oczywiście ma odpowiednią osobę, która będzie wrzucała artykuły (związane z branżą firmy) i promowała bloga. Linkowanie wewnętrzne i zewnętrzne(np w social media) mogą dużo pomóc w promocji danego artykułu i samej firmy. Nie wiem czym zajmuje się Twoja firma, dlatego nie mogę dokładnie stwierdzić, czy akurat w Twoim przypadku blog jest w rzeczywistości potrzebny, bo istnieją branże, które mimo wszystko, ale polegają na innych metodach niż blogowanie. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
forumiak 0 Zgłoś post Napisano Luty 22, 2018 Najważniejsze jest racjonalne podejście do tematu. Test hostingu jest po to, żeby sprawdzić jakość działania usługi. Zrobicie to, to wtedy możecie realnie spodziewać się fajnych efektów. A najważniejsze, żeby korzystać po prostu z pewniaków. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
michaska 0 Zgłoś post Napisano Luty 27, 2018 Zdecydowanie warto! Można wtedy przybliżać potencjalnym klientom działalność naszej firmy, przekazywać nowinki (a dzięki temu pokazać, że jesteśmy na bieżąco z tym, co dzieje się na rynku). Dzięki temu, że systematycznie aktualizujemy stronę, może ona także wyżej wyświetlać się w wynikach wyszukiwania użytkowników i zwiększać ruch na stronie. Trzeba tylko pamiętać, żeby coś się na nim działo, a nie najpierw dodawać wpisy raz na kilka dni, a później- raz na miesiąc. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marisa 0 Zgłoś post Napisano Luty 27, 2018 Blog firmowy warto jest prowadzić z wielu powodów. Może on służyć nawet jako pozycjonerskie zaplecze internetowe dla strony firmowej. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
forumiak 0 Zgłoś post Napisano Marzec 9, 2018 Potwierdzam jakość Hekko. Przecież z usługą nie ma żadnych problemów. Serwer wystarczy nawet pod wiele blogów, nawet małe konto. No chyba, że wasz WP będzie przeładowany wtyczkami. Wtedy z obsługą strony możecie mieć spory problem... Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach