andrzejkkk 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2017 Jaką księgową polecacie dla start- upu? Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
penkala 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 11, 2017 też chętnie się dowiem Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
camillekx 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 11, 2017 polecam któryś z programów internetowych do ksiegowania Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jedrzej.d 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 14, 2017 Najlepiej jakaś w bliskiej okolicy Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ernest 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 23, 2017 Najlepiej zdecydować się na księgowośc internetową. Kiedyś sam nie byłem przekonany do tego typu rozwiązania, ale postanowiłem z czystej ciekawosci spróbowac ( za namową mojego znajomego, który bardzo sobie to chwalił). Piszę tutaj o ksiegowosci ing: https://www.ingksiegowosc.pl/regulaminy Od tamtej pory nie zmieniłem wyboru. Jest to wygodniejsze, szybsze i co najważniejsze tańsze od tradycyjnej ksiegowości. Poza tym mam bezpłatny dostęp do doradztwa podatkowego. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
verdacon.net 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 23, 2017 Dnia 10.08.2017 o 13:36, andrzejkkk napisał: Jaką księgową polecacie dla start- upu? Księgowość internetowa bez dwóch zdań. Na początku, przy odrobinie wiedzy, można samemu to wszystko rozliczać, bo faktur (przychodzących i wychodzących) jest mało. Dodatkowo niektóre firmy oferują pomoc za pomocą czatu, więc wszystko Ci wytłumaczą w czasie rzeczywistym. Po prostu wykonujesz krok po kroku, co Ci napiszą. Jeżeli masz więcej faktur lub nie chcesz się tym zajmować, to wybierz sobie księgowość internetową z księgową. Jest to lepsze niż zwykła księgowa z osiedla. Dlaczego? Bo masz na przykład wgląd to wszystkich papierów i możesz wszystko sprawdzić lub kontrolować na bieżąco. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wierzba 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 31, 2017 Zaczynając swoją działalność kwestie prawne i ogólnie wszystko to, co związane z dokumentacją wymaga przypilnowania, na sam początek można zacząć samemu, ale jeżeli nie czuje się na siłach w kwestiach księgowości, to lepiej zdać się na biuro rachunkowe Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kasha72 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 1, 2017 Jak to jaką? Dobrą :) Ja bym polecała biuro rachunkowe, do którego można podejść w danej chwili, gdy jest potrzeba zadać jakieś pytanie. My korzystamy z biura rachunkowego Capital Audyt, ich siedziba jest blisko naszej firmy, ale większość rzeczy załatwiamy przez maila lub telefon. Jest jednak ten komfort, że w razie czego można się szybko spotkać. Tutaj namiar na nich, są naprawdę godni rekomendacji http://capitalaudyt.pl/ksiegowosc/ Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fenixi 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 17, 2017 Ja polecałabym wybór księgowej, która ma doświadczenie. Sama zastanawiałam się też nad poszerzeniem mojej wiedzy z księgowości i zrobieniem jakiegoś podstawowego kursu. Dzięki temu nie byłabym "zielona" w temacie. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Alicja77 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2017 Życzliwej i cierpliwej :) Jeśli firma dopiero się rozwija, pewnie będzie masa problemów i dodatkowych kwestii do ogarnięcia. No i może lepie nie zatrudniać księgowej na pełen etat, a współpracować z nią na zasadzie zlecenia. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
biuro-libro 0 Zgłoś post Napisano Październik 2, 2017 Polecam [link usunięty] . Sam korzystam z jego usług i jestem bardzo zadowolony. Jeśli poszukujecie profesjonalnej pomocy księgowej to koniecznie sprawdźcie. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mosia 0 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2017 Szukając biura rachunkowego, które zajmie się Twoją księgowością, zwróć uwagę na to, przy pomocy jakiego oprogramowania rozlicza klientów z US i ZUS-em. Sama, współpracuję wyłącznie w tymi, pracującymi na oprogramowaniu firmy http://sage.com.pl/rozwiazania-dla-firm/biura-rachunkowe (słyszałam, że jest najlepsze). Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ursam 0 Zgłoś post Napisano Listopad 2, 2017 Ja nie potrzebuje księgowej, daje spokojnie radę wszystko ogarnąć, dzięki programowi http://www.pracawsieci.net/ksiegowosc-infakt/ służy on również do wystawiania faktur Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Adrianna 0 Zgłoś post Napisano Listopad 27, 2017 Ja bez swojej księgowej nie dałabym rady ogarnąć rachunków i kwestii związanych z prowadzeniem własnej firmy. Osobiście korzystam z usług PRI i naprawdę warto, jak dla mnie najlepsza księgowa w Gliwicach :D Kto jest z Gliwic lub okolic, neich zajrzy na tę stronę: [link usunięty] Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Leopold044n 0 Zgłoś post Napisano Listopad 30, 2017 No bez księgowej ciężko. Więc uważam, że każdy powinien mieć. ____ [link usunięty] Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Selena 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 4, 2017 Jestem za biurem rachunkowym, ale decydując się na jakąkolwiek działalność gospodarczą postawiłabym na [link usunięty] Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MartynaZa 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 21, 2017 Moim skromnym zdaniem tylko biuro księgowe. Samodzielnie przez net niby jest innowacyjne itd. ale pamiętajmy o tym, że samodzielnie wprowadzając mamy pełną odpowiedzialność za to co robimy. Jak US do czegoś się przyczepi, to będzie tylko nasza wina. Jak skorzystamy z zewnętrznego biura (własna księgowa raczej na początku to za drogie rozwiązanie) to mamy większą pewność dobrego i bezbłędnego rozliczenia. Do tego takie biura powinny mieć ubezpieczenie na taki wypadek. Osobiście preferuje właśnie takie rozwiązanie i takie też mamy u siebie. Biura ciągle się dokształcają (a prawo się zmienia), inwestują w narzędzia. To dla nich biznes, więc muszą. A dla nas to byłby niepotrzebny nakład pracy. Kiedyś w naszym biurze księgowym zanosiło się faktury, czekało na wprowadzenie danych, rozmawiało z księgową o różnych problemach. Teraz etap wprowadzania danych wygląda tak, że wkładają faktury w skaner i mają z automatu dane w systemie. Rewelacja. Robi to oprogramowanie InvoiceDigitizer. Etap wprowadzania faktur, paragonów jest właściwie pominięty. Jest szybciej, dokładniej. Po prostu wydajniej. Dla każdego. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
morgom 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 2, 2019 Biuro rachunkowe jest znacznie lepszym i tańszym rozwiązaniem. Jeżeli otwieracie biznes na terenie Warszawy to polecam wam skontaktować się z https://akro.waw.pl/ Tam pracują świetni specjaliści, na których można polegać. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krzy1214 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 23, 2019 Dla małych firm i start-upów zdecydowanie księgowość internetowa. Polecam [link usunięty] Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
robert.oks 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 5, 2019 A lepiej jest mieć "prywatną" księgową czy korzystać z usług większego biura księgowego? Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ewa_m 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 19, 2019 Polecam rozwiązania internetowe, takie jak ifirma, wfirma lub po prostu Akademickie Inkubatory Przedsiębiorczości lub Twój Startup, jeżeli zależy wam najpierw na przetestowaniu biznesu. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lazenk 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 30, 2019 Dnia 22.09.2017 o 09:13, Alicja77 napisał: Życzliwej i cierpliwej 🙂 Jeśli firma dopiero się rozwija, pewnie będzie masa problemów i dodatkowych kwestii do ogarnięcia. No i może lepie nie zatrudniać księgowej na pełen etat, a współpracować z nią na zasadzie zlecenia. 100% racji, podpisuję się pod tym. Ale znowu na cały etat też da się tanio znaleźć, to chyba od ilości faktur zależy. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Trusia 0 Zgłoś post Napisano Październik 31, 2019 Na początku swojej firmy kiedy moja wiedza o podatkach i rachunkach byla bardzo mętna, korzystałam z usług znajomej księgowej. Potem jednak firma się rozwijała, zaczynałam coraz więcej rozumiec i dla oszczędności przerzuciłam się na księgowość online. Polecam dla mniejszych firm, gdzie nie ma wielu faktur oraz rachunków, bo w gruncie rzeczy nie jest to takie trudne. Potem jednak postanowiłam przekształcić firmę w spółkę i zaczęły się schodki. Prowadzenie pełnej księgowości to już wyższy level,tak więc postronna osoba raczej sobie nie poradzi. Księgowość prowadzi mi Polski Instytut Księgowości: [link usunięty] Z którego jestem zadowolona. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miki789 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 15, 2021 W moim przypadku współpraca z biurem EffePro z Warszawy się dobrze układa i jestem zadowolony z ich usług. Profesjonalne podejście do klienta i indywidualnie dopasowana oferta do konkretnych firm. Dzięki temu faktycznie można liczyć na to, że prowadzenie działalności będzie łatwiejsze, gdy nie będzie trzeba samemu zajmować się kwestiami związanymi z rozliczeniami podatkowymi czy kadrowymi sprawami. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach