netman 0 Zgłoś post Napisano Październik 17, 2017 Jakie są Wasze doświadczenia przy prowadzeniu firmy i korzystani z księgowości internetowej? Czy rzeczywiście jest to [link usunięty] i czy można zaufać takiej formie biura rachunkowego? Wydaje się że księgowa online,jest to przede wszystkim wygoda! Liczę na odpowiedzi i wskazówki... Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mosia 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 7, 2017 Na pewno warto rozważyć samodzielne prowadzenie księgowości. Tym bardziej, że istnieją takie programy, jak te udostępniane przez https://wfirma.pl/ które dodatkowo ją upraszczają (istnieje możliwość przetestowania ich zupełnie za darmo). Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mirro33 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 8, 2017 Ja współpracuję z biurem rachunkowym Smart Tax [link usunięty] . Samodzielnie nie byłbym w stanie prowadzić księgowości. Po pierwsze się na tym nie znam (w zasadzie to główny powód) a po drugie jest to czasochłonne. Raz w miesiącu wysyłam wszystkie papiery do biura a księgowy nalicza opłaty. To wygodne i nie zajmuje dużo czasu. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fobia 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 9, 2017 Myślę, że są to naprawdę bardzo przydatne informacje :) Z góry wielkie dzięki :) Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
riggo18 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 11, 2017 Ja wolę korzystać z fizycznego biura. Uważam, iż księgowość powinna być prowadzona przez znane i sprawdzone biuro. Dla przykładu, ja korzystam z usług warszawskiego Abacus [link usunięty] które zostało mi polecone jakiś czas temu. Rzetelnie i sprawnie wykonują sprawy związane z księgowością księgami przychodów czy prowadzeniem ryczałtu ewidencjonowanego . Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kasia6800 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 12, 2017 Tak biuro rachunkowe Wodzisław Śląski - [link usunięty] Kontakt bez problemu i informacja na czas, pzdr Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wesoła 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 12, 2017 W tematach księgowych wolę wszystko załatwić online, ale w razie czego mogę spotkać się z księgową. Jednak kontakt z drugim człowiekiem, który zajmuje się ważną dla mnie kwestią daje komfort i możliwość zmian czy dobór najlepszych rozwiązań. Działam w systemie online, wystawiam z niego faktury, więc i księgowa, która zajmuje się dokumentami firmy ma je na bieżąco. Dla mnie to oszczędność czasu, pieniędzy i pewność, że w razie pytań i wątpliwości mogę w oddziale tax care uzyskać odpowiedzi i informacje od osoby kompetentnej. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fancy 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 14, 2017 u mnie bardzo na plus a w porownaniu z tradycyjna ksiegowoscia, z ktorej korzystalam wczesniej to jak niebo a ziemia. ja korzystam z firmy macaccounting i dla mnie porywajacy jest zapal tych ludzi - mloda ekipa z powerem (pomimo ze wciaz mowa o ksiegowosci i podatkach). korzystaja z nowoczesnych narzedzi - zreszta cala dokuemntacje mam dostepna online 24h/24h. zawsze sa mili i dyspozycyjni. bardzo pozytywny oddźwiek i jaka oszczednosc czasu! Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jelonek 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 14, 2017 Nie znam. Korzystam z tax care i dla mnie ok. Niby online i wygodnie, ale zawsze ta opcja spotkania sie z ksiegową face to face istnieje i w razie potrzeby można podjechać do oddziału i pogadać. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wesoła 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 21, 2017 Miedzy innymi to właśnie przez tą możliwość spotkania w realnym świecie mój wybór padł na tax care, poza tym opinie znajomych, ceny księgowości, spore ubezpieczenie od błędów i ich pakiety dodatkowe. Jednak wiem, że w razie czego mam gdzie się zgłosić i do kogo. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jelonek 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 30, 2017 A które pakiety dodatkowe polecasz? Jak to się w praktyce sprawdza? Ja też się zastanawiam czy czegoś nie wykupić u nich, bo cenowo to naprawdę okazja. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wesoła 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 31, 2017 Sama mam pakiety ze "starej" oferty usługi kurierskie i medyczny. Sprawdzają się dobrze przesyłki na czas docierają do miejsca przeznaczenia, a placówek Lux Medu jest wszędzie pełno, bo to u nich możesz się umawiać do lekarzy w ramach abonamentu medycznego, zazwyczaj z dnia na dzień, czasem tego samego dnia, nie mam problemów z umówieniem się na wizyty, do specjalistów zazwyczaj w góra tydzień da się dostać. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Clerc 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 31, 2017 Jeśli dana firma jest sprawdzona to nie zrobi wielkiej różnicy, czy księgowość jest stacjonarna czy internetowa. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jelonek 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 6, 2018 Za mną najbardziej chodzi właśnie ten medyczny dla całej rodziny, bo z tego, co widzę to taniej wychodzi niż gdybym sama takie abonamenty miała wykupić bezpośrednio w lux medzie. Jest gdzieś lista placówek, które je honorują czy to wszystkie bez wyjątku? Wizyty u specjalistów też? Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wesoła 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 18, 2018 Ten abonament medyczny od Tax Care ma w ofercie Lux Med, czyli wszystkie ich placówki i wszystkie przychodnie, które z nimi współpracują. Co do lekarzy to wszyscy z podstawowej, co do specjalistów, to do części umawiają bez żadnych skierowań, a do niektórych jak neurochirurg musisz mieć skierowanie od lekarza podstawowej opieki medycznej. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wiola438 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 23, 2018 Zdarza mi się korzystać z narzędzi, np. z wfirma, które ułatwiają rozliczenia firmowe. Teraz głośno o plikach JPK, na [link usunięty] można zobaczyć na czym polega przygotowanie i wysyłka pliku Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
espresso 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 30, 2018 Teraz dużo przedsiębiorców zajmuje się księgowością samemu. Widzę ostatnio, że ich znaczna ilość decyduje się na coś w stylu Taxomatic ( [link usunięty] ). Wszystko jest w nim tak proste, że aż nie dowierzam! Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bonzo20 0 Zgłoś post Napisano Luty 1, 2018 [link usunięty] - tu masz biuro internetowe, które nie wymaga od Ciebie samodzielnego księgowania. Koszty przystępne. Godne polecenia. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jelonek 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 27, 2019 Chyba żadne biuro rachunkowe internetowe nie wymaga samodzielnego księgowania. Mylisz księgowość online z samodzielną księgowością. Ja korzystam od dawna z tax care, polecam, bo dobrze się sprawdzają. To nie jest na zasadzie takiej, że udostępniają mi program, w którym wszystko robię sama. Normalne biuro rachunkowe, tylko kontaktuję się online, zamiast tam co chwilę latać. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lukas2323 0 Zgłoś post Napisano Marzec 20, 2019 ja jakoś nie jestem przekonany do księgowości internetowej. Co prawda nie widzę sensu, aby regularnie spotykać się z firmą która się obsługuje księgowo. Jednak warto wiedzieć gdzie księgowa ma lokalizację i spotkać się w biurze chociaż raz by tak "naocznie" zobaczyć co i jak. Ja dlatego korzystam z Ask Finanse z Katowic - są terminowi, mają przystępne ceny i zawsze wszystko się zgadza w papierach i rachunkach. Nie widzę się z nimi regularnie, ale jak jest potrzeba to zawsze mogę się z nimi umówić na spotkanie :) Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bikson 0 Zgłoś post Napisano Marzec 29, 2019 Według mnie jednak najbardziej bezpiecznym sposobem jest jednak korzystanie z usług sprawdzonego bura rachunkowego. Jak ktoś jest z Warszawy, polecam z ul. Lanciego biuro Abacus. Ich strona adamus.net.pl można się ze wszystkim zapoznać. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
matimol 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 2, 2019 Cześć 🙂 Ja dotychczas prowadziłam swoją księgowość sama, tak polecił mi mój znajomy księgowy. Myślałam, że bez problemu ogarnę te kilka faktur w miesiącu. W końcu po pół roku miałam taki bałagan w papierach, że postanowiłam poszukać praktycznego rozwiązania, które przy okazji mnie nie zrujnuje ;). Natrafiłam przy tym na artykuł, który fajnie wyjaśnia sposób i zakres działania biur rachunkowych online. [link usunięty] Tu możecie go przeczytać i porównać dwie z popularnych platform. Ja zdecydowałam się na Infakt i jestem bardzo zadowolona ze współpracy 🙂 Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czyzoo 0 Zgłoś post Napisano Listopad 15, 2019 Najbezpieczniej jest oddać księgowość w ręce fachowcom. Samodzielna księgowość jest bardzo ryzykowna. Mamy rozwiązanie dobre dla każdego. Niska cena, obsługa online a księgują księgowi. Zapraszamy [link usunięty] Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Katka 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 10, 2019 Czas jest tak deficytowym towarem w tej chwili, fakt ze moge z księgową kontaktować się w sieci majac pewnosc ze współpracuje z fachowcami sprawdza się najlepiej. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nomiko 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 30, 2019 Ja mam swoją zaufaną księgową, ale zawsze najpierw korzystam z pomocy internetu 🙂 Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach