Warsztaty: własna restauracja krok po kroku
Myślisz o otwarciu własnej restauracji, ale nie wiesz jak się do tego zabrać? A może masz dość pracy na etacie? Zapraszamy do udziału w warsztatach – MÓJ START UP – Restauracja, które odbędą się już 12 kwietnia w Warszawie!
Uczestnicy warsztatów dowiedzą się jak stworzyć i zarządzać miejscem, które będzie połączeniem doskonałej kuchni i rentownego biznesu. Znajdą także odpowiedzi na pytanie jak postępować, by podczas procesu otwierania nowej inwestycji popełnić, jak najmniej błędów, które mogę wpłynąć na rentowność obiektu oraz zasadność otwierania go w ogóle.
Projekt jest skierowany do osób, które zamierzają otworzyć restaurację, bar, punkt gastronomiczny, a także obiekty hotelowe. Warsztaty dedykujemy również obecnym właścicielom omawianych inwestycji oraz menedżerom restauracji i obiektów hotelowych.
Kluczowe elementy, które zostaną omówione podczas warsztatów:
– Wyszukiwanie dogodnej lokalizacji – kryteria
– Współpraca z projektantem
– Przygotowanie technologii
– Praca nad listą kontrahentów i podwykonawców
– Przygotowanie schematu organizacyjnegoWybór programu gastronomicznego
– Przygotowanie ofert i menu
– Marketing oraz ogłoszenia prasowe
– Przygotowanie księgi jakości i standardów obsługi gości
– Przygotowanie regulaminu pracy i HACCP
– Opracowanie systemu motywacyjnego i lojalnościowego
– Rekrutacja, badania selekcyjne kandydatów
– Przygotowanie szkoleń dla pracowników, personelu restauracji i kuchni
– Ustawienia stołów – symulacja komputerowa
Warsztaty poprowadzi Jarosław Walczyk, kucharz z wykształcenia oraz zamiłowania. W 2002 roku założył firmę, która prowadzi konsultacje w zakresie modernizacji i konsultacji przy otwieraniu hoteli i restauracji. Należy do kapituły Fundacji Klubu Szefów Kuchni. Od 2013 roku właściciel restauracji.
Więcej o warsztatach na: puremind.pl/restauracja
-
„Naszym największym biznesem jest EKIPA Management, która zajmuje się rynkiem influencerów” – Łukasz Wojtyca, prezes zarządu EKIPA Holding
-
Franczyza – czym jest i jak działa? Zalety i wady prowadzenia biznesu w tym modelu
-
Spółka z o.o. – czy warto ją założyć? Zalety i wady firmy z ograniczoną odpowiedzialnością
MamBiznes.pl
35 500 obserwujących
+ Zaobserwuj nas-
Od YouTuberów do biznesu. Kanał Dude Perfect planuje dużą inwestycję
-
„Przygotowanie do debiutu giełdowego jest obecnie naszym największym wyzwaniem” – mówi Sławomir Mentzen
-
Z gier do grywalizacji. Platforma Tribeware od spółki One2Tribe zwiększa zaangażowanie pracowników
-
Znane-nieznane nazwiska kobiet biznesu. Historie przedsiębiorczych kobiet, których być może nie znajdziesz na pierwszych stronach gazet
Na własnej restauracji nadal można dużo zarobić, jest to jednak jedna z najtrudniejszych i najbardziej wymagających branż. Trzeba dać z siebie dużo, ciągle się dokształcać. Jak również zaoferować dobrej jakości produkt (restauracji jest wiele tak więc trzeba się przebić z tym co oferujemy do klienta).
Od siebie polecam skontaktować się z firmą:
https://www.tchibo-coffeeservice.pl/rozwiazania-dla-biznesu/dla-gastronomii/
Oferują wiele dobrych rozwiazań dla gastronomii dotyczących serwowania kawy.