VendingMetrics - płatności BLIK w vendingu i zarządzanie automatami

Z systemu obecnie korzysta ponad 100 firm vendingowych z całego świata. Każdego dnia…

Absurdalne przepisy i ważny wyrok dla firm sprzedających gotowe posiłki

W wyroku z dnia 22 kwietnia 2021 r. w sprawie C-703/19 Trybunał Sprawiedliwości…

Biznes hotelarski i właściciele restauracji nie mogą pytać klienta o szczepienie

Przedsiębiorcy prowadzący hotele czy restauracje nie mają podstawy prawnej, by pytać klientów o to, czy…

Meetbook - aplikacja do umawiania i rezerwacji spotkań

Meetbook to bezpłatna aplikacja do umawiania i rezerwacji spotkań na całym świecie. Jej…

Foodeliver.pl - system zamówień online dla restauracji, cukierni i piekarni

System Foodeliver jest oparty o nasz autorski silnik zamówień online OrderEngine. Nasz system…

SPARTA - okienka spożywcze

Sparta to pomysł sklepu spożywczego zbierającego zamówienia przez Internet, odbiór skompletowanych produktów w…

E-lunch.pl - pierwszy catering automation w gastronomii

Catering automation – automatyzacja procesów związanych z zamawianiem, produkcją oraz dostarczaniem posiłków do…

Jak założyć własną restaurację McDonald’s i ile to kosztuje?

Pierwszy McDonald’s w Polsce powstał w Warszawie w 1992 roku. Od tego czasu…

Magda Gessler: 300 restauracji z "Kuchennych rewolucji" nie przetrwa

Słynna restauratorka drży o dalsze losy lokali, w których przeprowadziła rewolucje, bo obawia się, że ze…

Bambu.pl - ekologiczne produkty z bambusa

Chcemy wprowadzić na rynek rozwiązania ekologiczne, które zamienią wszechobecny plastik. Głównie skupiamy się…

Jak z koronawirusem poradził sobie właściciel foodtrucka? "Opcja na wynos pomogła, ale obawiamy się o przyszłość"

Wydłużające się obostrzenia związane z przeciwdziałaniem koronawirusa, coraz bardziej utrudniają prowadzenie biznesu. Jednak…

Branża cateringowa na skraju upadku. „Obroty spadły często do zera”

Branża cateringowa jeszcze do niedawna uchodziła za jedną z tych, gdzie można było…

Od pizzy, przez burgery po sprzęt medyczny. Przedsiębiorcy wspierają służbę zdrowia w walce z koronawirusem

Choć przeżywają trudny czas, starają się pomagać jak tylko mogą. Przedsiębiorcy, bo właśnie…

Polskie miasta mają pomysł, jak rozwiązać trudną sytuację restauratorów

Polskie miasta ruszają na ratunek lokalnym przedsiębiorcom z obszaru gastronomii, którzy cierpią z…

Napudełkach.pl - lokalny catering dietetyczny

U nas zamówisz pudełko od lokalnych cateringów obsługujących zarówno duże miasta jak i…

"Restauracja to ciężki kawałek chleba" [PODCAST]

Polacy coraz częściej stołują się poza domem. Wydawać by się mogło, że tak…

Udowodnił, że w Polsce na cateringu też można zarobić. „Łatwo nie było”

Branża HoReCa, inaczej zwana rynkiem gastronomicznym nie należy do najprostszych. Choć i tutaj…

Jak założyć bar mleczny i ile to kosztuje?

Bary mleczne dla wielu osób mogą kojarzyć się jako relikt PRL-u. Jednak w…