Zaloguj się, aby obserwować  
Sikorsky88

Sklep Spożywczy - proszę o rady

Recommended Posts

Witam,
Prowadzę od niedawna sklep spożywczy, sam w nim nie pracuję, mam dwóch pracowników. Obroty w sklepie nie schodzą poniżej 70.000zł, jedynie może w Styczniu jest mniej, wiosna 80.000+, lato 90.000+. Na "papierze" wygląda to tak, że powinnienem coś mieć z tego sklepu ale w praktyce jest dość słabo. Uważam, że moja "kierowniczka" źle obraca pieniędzmi i po prostu nie przechodzą one przez moje ręce. Postanowiłem wprowadzić system w którym 20% każdego dziennego utargu brutto jest odkładanych dla mnie z czego płacę pensje (5000zł), ZUS (3000zł), media (1300zł), paliwo (ok 500zł) reszta byłaby dla mnie. Czy taki system ma sens czy może te 20% to zbyt dużo i sklep będzie miał za mało kasy na bieżące zaopatrzanie się. Próbuje znaleźć jakiś konkretny procent który mogę z utargów brać na w/w opłaty i swoją dolę i który nie sprawi, że w sklepie zacznie brakować pieniędzy. Proszę o poradę tych co są w temacie bo ja dopiero w temacie raczkuję. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Odpowiedz...

×   Wkleiłeś treść z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Only 75 emoji are allowed.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Wczytywanie...
Zaloguj się, aby obserwować