eSdEka 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 22, 2008 Wiadomo, że od pracy trzeba odpocząć, więc zakładam ten swobodny wątek, w którym macie okazję pochwalić się, gdzie najchętniej wybieracie się na urlop i jakie miejsca zrobiły na Was największe wrażenie. osobiście uwielbiam jeździć na Mazury, nad piękne jeziora. Trochę pożeglować, wypocząć nad wodą. Szczególnie cenie sobie Iławę i Olsztyn. Zawsze można tam doskonale spędzić czas i wcale nie trzeba wyjeżdżać za granicę. Bo polskie jest najlepsze! ;) Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość rgp Zgłoś post Napisano Sierpień 22, 2008 Jakieś 2 miesiące temu byłem na Suwałszczyźnie - strasznie spodobał mi się teren :). Ogólnie wyjechałem tam z kumplem z pracy i to aż z Wrocławia (700 km w jedną stronę). Co prawda skierowały nas tam cele służbowe, ale byliśmy zachwyceni wszystkim :). Miejscowości w większości (agro)turystyczne, łatwo znaleźć nocleg - nawet tani :). Na dobrą sprawę można sie dobrze uśmiać już z samych nazw tych miejscowości, np. Ogórki, Wesołowo, Głęboki Rów, Wilkopedzie, Trakiszki (?), Sitkowizna, Tauroszyszki :D... Pamiętam też, że przejeżdzaliśmy przez rzekę pod tajemniczą nazwą "Marihuana" :) Ci to mają poczucie humoru... :) Na Litwę blisko, granicy tak jakby nie ma ;), więc można też zakosztować nowych trunków, które na dobrą sprawę pomimo przelicznika prawie 1:1 są i tak tańsze i bardziej wymyślne. Polecam jasne piwka oraz wódkę z kłosem zboża w środku. Marlboro prawie 6 zł, L&M prawie 5 zł. Palę już 10 lat (!), czuję róznice między markami i dam sobie rękę uciąć, że tej różnicy nie poczułem (ukraińskie natomiast są znacznie gorsze). Paliwo też znacznie tańsze. To wszystko w pierwszej miejscowości za granicą. Im dalej w las, tym taniej ;)... W każdym razie jest co zwiedzać. I relaks przychodzi jak koza do woza :) Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
thejim 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 27, 2008 Uwielbiam małe, polskie miejscowości wypoczynkowe na Mazurach i w Kujawsko Pomorskim. Kocham Kraków - to moje miasto i Pragę. Nie przepadam za to za polskimi miejscowościami nadmorskimi - kosmiczne ceny ;) Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DużyMiś 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2008 Jak na urlop to tylko polskie morze. Wspaniały klimat i... morze. Wbrew opiniom strasznie lubię nasz morze, a ceny - jak wszędzie w miejscowościach wypoczynkowych, nie przesadzajmy. Najbardziej? Chyba Kołobrzeg i Jastrzębia Góra - polecam! Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gusia300 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 6, 2008 Popieram również wybrałabym morze ale nie polskie tylko śródziemno morskie :P. Czyściutkie i bardzo ciepłe. Rok temu byłam w Hiszpanii i super wspominam ten czas, wieczorami zabawa przy super muzyce a w dzień wylegiwanie się na plaży. No i pierwszy raz leciałam samolotem. Super sprawa Polecam wszystkim Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gusia300 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 6, 2008 miało być śródziemnomorskie Ups Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
binkow 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 7, 2008 W tym roku byłem nad morzem Śródziemnym fakt morze super ale naszemu też niczego nie brakuje. Według mnie u nas w Polsce też jest dobrze. Mamy niepowtarzalny klimat i imprezki też oki. Najlepiej wybrac jakąś małą miejsowość duże miasta typu Gdynia tylko do zwiedzania jak już wybrać. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
doda26 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 17, 2008 Zbliża się zima, więc najbliższy urlop trzeba spędzić w górach :P Tym bardziej, że zapowiadają srogą zime to chyba śniegu nie zabraknie. W dzień szaleństwo na nartach, a wieczorami posiedzieć przy kominku pijąc grzańca :P Urlop zimowy równiez może być udany jak ten letni, bo każda pora roku ma swój urok. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
candy 0 Zgłoś post Napisano Październik 4, 2008 Urlop to tylko morze, plaża i oczywiście słońce. Jak tylko mam możliwość żeby gdzieś wyjechac to wybieram morze. Raz byłam na mazurach ale jednak to nie to. Najbardziej podobają mi się spokojne okolice, gdzie nie ma dużo turystów i jest troszke intymności. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MarcelinaK 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 6, 2012 polskie morze i niczego więcej mi nie potrzeba ;) Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
myralla 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 4, 2012 Polskie morze ma zupełnie inny charakter od chociażby śródziemnomorskiego. Od kilku lat wybierałam wakacje na śródziemnomorskim i muszę stwierdzić, że stęskniłam się za Bałtykiem. :) Mam ochotę na kilktudniowy wypad nad nasze morze. Tylko, no niestety, jesli chodzi o pogodę, to lepiej nad śródziemnomorskie, bo pewniejsza. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Adam-S 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 6, 2012 Polska ma swój urok, którego nie da się jej odebrać, ale ja preferuję wakacje za granicą, bo lubię sobie też odpocząć od tych samych twarzy i codziennej szarej rzeczywistości i mentalności. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
AnoMaciek 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 7, 2012 A ja uwielbiam czyste jeziora, magie lasów i wody przed oczami i kajaczek... Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MarcelinaK 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 10, 2012 Polska jest piękna, ale jeśli ktoś chce pojechać na wakacje i się wybawić, to niestety, ale standard imprez w polskich miejscowościach turystycznych jest żenujący. Nigdzie nie można znaleźć fajnej muzyki i towarzystwa, bo głównie znajdziemy tam dancingi z disco polo. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ernest 0 Zgłoś post Napisano Październik 18, 2012 Polecam http://www.abcukraina.pl/ ;) Piękne i warte do zwiedzenia miasto. Dużo zabytków i ciekawych miejsc. Ceny są niskie więc praktycznie każdy jest sobie w stanie pozwolić na taki wyjazd. My za duże mieszkanie praktycznie w samym centrum miasta płaciliśmy niewiele ponad 100 zł za dobę a weekend spędzaliśmy w kilka osób. Warto tam pojechać pociągiem bo na przejściach granicznych potrafią być spore kolejki. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KarolKarol 0 Zgłoś post Napisano Listopad 7, 2012 Bałtyk albo Tatry :D Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
alicjaaa85 0 Zgłoś post Napisano Listopad 13, 2012 Polecam kraje Beneluxu ! :) pięknie tam, czysto, klimat artchitektury zachwyca i pozwala odpocząć. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Firms 0 Zgłoś post Napisano Listopad 17, 2012 Warmię i Mazury mam nacodzień, kilka razy do roku Bałtyk, czasem góry, Warszawa by parę dni w roku pożyc w wielkim mieście, a za granicą http://www.tunezja.xkn.pl ;) Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
alicjaaa85 0 Zgłoś post Napisano Listopad 19, 2012 a może nad Adriatyk??? :) Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Xhorus 0 Zgłoś post Napisano Listopad 20, 2012 Kwaterka w Kościelisku, na zboczu Butorowego z pięknym widokiem na Tatry :) Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kasia28 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 17, 2013 Podaj jakieś konkretne namiary, bo tak brzmi, że już che się jechać :) Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hart1 0 Zgłoś post Napisano Luty 4, 2013 Na pewno w ferie zimowe warto jest pojechać nad morze. Zaskoczeni? Ja tez byłem kiedy znajomi zaproponowali mi wyjazd na [link usunięty] ale po powrocie musiałem przyznać, że nie ma nic lepszego niż widok morza i plaży pełnej w śniegu - bardoz ładnie się to kontastuje. Polecam i pozdrawiam serdecznie. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blue 0 Zgłoś post Napisano Luty 7, 2013 Na pewno w ferie zimowe warto jest pojechać nad morze. Zaskoczeni? Ja tez byłem kiedy znajomi zaproponowali mi wyjazd na http://www.przymorzu.pl/hel ale po powrocie musiałem przyznać, że nie ma nic lepszego niż widok morza i plaży pełnej w śniegu - bardoz ładnie się to kontastuje. Polecam i pozdrawiam serdecznie. Na urlop wyjadę w Bieszczady , jak co roku zresztą.Każda wolna chwila tam spedzona daje mi energie do dalszej pracy Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ingmar Bergman 0 Zgłoś post Napisano Luty 8, 2013 ja po woli dochodzę do wniosku że taniej jest wyjechac za granice niż nasze góry! zastanawiam się nad wyjazdem do wloch znalazłem przelot w Wizzair za 100zł w obie strony!!! oczywiście z wyprzedzeniem. miejsce w hotelu to koszt ok 120 zl za dobe w warunkach znośnych. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kasia28 0 Zgłoś post Napisano Luty 18, 2013 Zalezy kto co lubi - ja lubię nasze góry, zdecydowanie bardziej od hiszpańskich plaż zabudowanych wilekimi hotelami. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach